Filmići s linija

Autor 231, Lipanj 27, 2008, 13:53:39

NP-549

Nadriliječnici su nažalost većina.   Svi su oni rocket scientists a da ustvari o samoj materiji znaju jako malo. Klasična "Priča iz Hrvatske".

Ivane, nisi ništa zeznuo, otprilike si na potrebnoj razini znanja o kick down-u, dapače za svoje potrebe si i previše upućen.  A za neznalice objašnjenje:  KICK DOWN moramo objasnit na dva načina; prvi je kako ga uključujemo, a drugi je koji su njegovi rezultati.  Aktivira se pritiskom papučice gasa do kraja, pa onda još malo.  Najčešće postoji mali zub, ali na starijim busevima zna bit šušta (feder), pa nema zuba nego je taj "dio" malo tvrđi od prvog dijela gasa.  Aktiviranjem istog poštiže se efekt KASNIJEG šaltanja u višu brzinu, što znači da smo motor malo više zavrtili u nižoj brzini,  ali isto tako kickdown ima funkciju i RANIJEG šaltanja u nižu brzinu što znači da smo ga ranije tj. na višim okretajima bacili u nižu brzinu.  Češće se koristi ovaj drugi slučaj.  Više puta nam se desi da u brdo moramo ranije prešaltat u nižu brzinu, nego što nam treba razvlačenje brzine pri ubrzavanju pošto su moderni motori prilično jaki i nema potrebe pri ubrzavanju vrtit u crveno.  Stariji vozači će znat da se osim kick down-a znalo koristit i tastaturu mjenjača na autobusima sa slabijim motorima (SL202, NG272.....). 

Ivan

No da, to je druga stvar, nisam razmišljao da može blokirati šaltanje iako mu nije primarna namjera, sad se sjećam da se na starima to češće radilo. Uglavnom manje se bavim autobusima u zadnje vrijeme a teško mi se pali mozak kad vidim hrpu gluposti po forumu, odoh ja na odmor, ispričavam se svima kojima sam bio dosadan.

marin

Onda se i ja ispričavam, Ivanu i 421 ali što mogu to je tako. I ja to znam da je tako(vezano za tipku). Ionako smo već odavno off.

citaro

Nakon dužeg vremena, evo ponovo jedne snimljene linije, ovaj puta s prednje strane. Ovo nije bilo planirano, ali na 125 mi je jučer nenadano naletio MAN NG 312 #150, pa sam se odlučio za snimanje, tko zna kad ću se ponovo voziti u 312ici. Nadam se da je video ok.

https://www.youtube.com/watch?v=jGZ0GvAtN2Q&list=UUYT3MmN0P6sVlo85LFKvI4Q

tramvajac 92

Video da, st(r)anje  bus123 i ceste ne.

citaro

Da, ceste su koma i bus je užasno raskliman.

Već sam na ovaj način snimao autobusne linije u Švicarskoj, probat ću tako i u Zagrebu, samo što će u ZG to biti puno teže. U citarima bi to izgledalo nikako zbog one 'zaštite', a i uvijek se može desiti da će mi se netko stati točno ispred kamere.  >hammer<

marin

Hahaha ja sam rekao da 125 ima najgoru cestu valjda u APP (konkurira joj linija 134).
A što bi bilo da si se u Citelisu vozio? Ajd probaj to snimit, budeš vidio uši će ti popadat, na svaku od onih graba na usponu udari tak da je dojam da će se bus raspast na pola, ovaj 150 je mila majka.

citaro

Ja bih rekao da su tu negdje. Samo što su citelisi skoro pa novi busevi, dok su se NG312 godinama razvaljivali po našim cestama.

822DoDo

ovo lupanje uopce nije lupanje naspram Citelisovog lupanja...imao sam priliku s citelisom obici liniji 125 i mogu samo reci jadni ljudi koji se moraju na taj nacin vozit...kad bi i vikali mislim da nebi culi jedan drugog od te silne buke...
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

citaro

MAN truck bus

Problem riješen byeg
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

MAN truck bus

Još videa ima na tom (mom) kanalu
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

citaro