Nesreće i oštećenja Prometovih autobusa

Autor maky, Studeni 30, 2007, 22:18:57

Kolega Ćole

Poravit će ga 100% msm trebali bi jer imaju ionako manjak buseva,još ako im se koji pokvari nezz čime će pokrit sve linije.

RegioBus

#181 je popravljen i već vozi

Paško

#185 leži u garaži s razbijenom šajbom i skinutim donjim desnim komadom prednje maske (desni far), rezultat ovog. >hammer< >hammer<

http://www.dalmacijanews.hr/clanak/xsa4-kastela-nakon-bliskog-susreta-s-autobusom-pijani-vozac-pokusao-dograbiti-prometovca#/clanak/xsa4-kastela-nakon-bliskog-susreta-s-autobusom-pijani-vozac-pokusao-dograbiti-prometovca

Citat:
Kaštela: Nakon "bliskog susreta" s autobusom, pijani vozač pokušao dograbiti prometovca

15.06.2016. u 10:31h
TONKA ĆURIN
Sve se odvijalo u utorak oko 17.30 sati, a već u to doba 23-godišnjak je bio pijan
Prometna nesreća u Kaštel Sućurcu koja se dogodila u utorak oko 17.30 sati pretvorila se u remećenje javnog reda i mira te na kraju rezultirala uhićenjem jednog muškarca. Prvo je došlo do sudara osobnog vozila i Prometovog autobusa, a 23-godišnji vozač automobila pokušao je nasilno otvoriti vrata autobusa i obračunati se s vozačem.

Kako neslužbeno doznajemo, bio je u vidno alkoholiziranom stanju, a u trenutku nesreće bio je ispred busa. Naglo je zakočio, a bus je udario u njegovo vozilo. Iživciran zbog svega, odmah je krenuo s vikom...

Dolaskom policije na mjesto događaja nije prestao, nego je nastavio dalje. Pritom je počeo vrijeđati i fizički napadati policajce, a tom prilikom je jedan od njih i lakše ozlijeđen. Nad 23-godišnjakom su uporabljena sredstva prisile te je odveden u policijsku postaju, gdje će nad njim biti, nakon što se otrijezni, provedeno kriminalističko istraživanje. Nije poznato koliko je bio pijan jer je odbio alkotest.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

Dva nesretnika, #185 (obratite pažnju i na krov) i #273:

vozilo SSC

#257 nastradao, stradao lijevi retrovizor.

Dreamwalker

#191 se zapalio:

http://www.24sata.hr/news/zadimilo-se-motor-je-gorio-zapalio-se-autobus-pun-turista-482242

"U Kaštel Sućurcu  vožnji je planuo Prometov autobus linije 37.

- Autobus je bio pun turista i domaćih ljudi. Kad je vozač vidio da se dimi iz stražnjeg kraja, odmah je stao i pustio putnike. Oni su smireno izašli van, dok je vozač uzeo vatrogasni aparat i ugasio požar na motoru autobusa - kazao je čitatelj koji je fotografirao nezgodu."
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

man323

Ne izgleda mi da ga je puno zahvatila vatra, pa ne vjerujem da će u rashod.
Ovakvi scenariji upućuju na niz problema kod održavanja ovog tipa vozila. Za očekivati je, da će ih se još nekoliko zapaliti. Pa imali smo nedavno #194, no hvala Bogu, on je spašen.

Paško

Koji je ovo put da se isti bus zapalio? Treći? Četvrti? Mislim da je to sve što treba napisati za ovaj slučaj.
Autobusi iz 2003. su šporki, neodržavani i mehanički izrazito neuredni pa me ne bi ni najmanje iznenadilo da ih se sutra 5 zapali.

setra

Na sve sg 313 su oni naknadno ugradivali nekakve separatore i uredaje da se nafta ne krade i da auti manje trose ,dal je itko postavio pitanje jel to od toga

man323

Ja mislim da je ovdje presudilo, nama poznato, Prometovo neodržavanje. Stalno leže SG313 zbog mjenjača u remontu, dok su im braća Lion's Classic G pouzdanija, i što je najbitnije, nijedan se novi SG313 nije zapalio.
Čudim se što se Conecti ne zapale. Njihovi "prethodnici" se zapale u tren oka (O345G), ili se pokvare.

RegioBus

Mislim da je kolega setra u pravu što se tiče zapaljenja buseva SG 313 jer je u njih to nadograđivano i otad su počela ta zapaljenja i još uz to neodržavanje tih autobusa...
A što se tiče o 345 G, većina nas sigurno zna kakvu su povijest oni imali otkad su proizvedeni i zašto imaju toliko problema, al da se "Promet" potrudio oko njih malo, onda.nebi bilo ni tih njihovih problema...
Inače, sinoć je na l.35 razbijeno staklo jednog autobusa(moguće da je #289, ali nije potvrđeno), neki čovjek ga je bocom gađao...

man323

RegioBus

Vozimo se u #181 na l.10 kad ono neki smrad u busu i počelo se dimiti iz desnog kotača...
Svi smo bez panike izašli, a vozač je vatrogasnim aparatom zaustavio širenje dima i spasio bus od mogućeg požara.

man323

Evo, sad javljaju više temperature zraka, pa je za očekivati da će se još njih nekoliko dobro zapaliti.

josipgrgin

To sigurno samo da ne bude ozljedenih.