Nesreće i oštećenja Prometovih autobusa

Autor maky, Studeni 30, 2007, 22:18:57

Paško

Prekjučer - #015 (obratite pozornost na retrovizor) i Dalmatinac. Vjerojatno ga je Dalmatinac obilazio na stanici kod općine i razbio mu retrovizor.

Jučer - #286:

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Citaro O530

Na mjestu na Sukoišanu gdje se inače parkira 37-ma, našao sam ostatke razbijenog stražnjeg fara. Realno, ostaci mi ne izgledaju kao da pripadaju nekom citaru, lion's cityiju ili crosswayu.

Paško

Citaro O530

Paško

#305 je imao okršaj s jednim VW Caddyjem na liniji 42. Caddy, izgleda, prešao u njegovu traku. Trebao bi se popraviti dijelovima s #306.

netko

Koliko je širina te ceste nije ni čudo.
Optimalna brzina 30-40 km/h.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Intouro

Prije par dana na 37-mi,na #037 u prikolici čupali siceve i bacali kroz prozor,a #019 kamenovali.

Nitko

Najveca zalost je sta promet nije stavia kamere u buseve i na njih. Sad bi onda snimke dali policiji, policija bi dala u novine i netko bi ih sigurno pripozna, a ovako in mos stavit soli na rep...

Citaro O530

Citat: AnteRegio  u Studeni 24, 2021, 13:57:22
Prije par dana na 37-mi,na #037 u prikolici čupali siceve i bacali kroz prozor,a #019 kamenovali.

Jada i žalosti... Kada su busevi stigli, trebalo je odmah ubacit samo kamere čisto radi zaštite, a ovako dok dođe sustav e-ticketinga, busevi će biti poluvandalizirani iznutra. Kako su bacali siceve kroz prozor? Jesu razbili prozor ili su gurali kroz one male otvore?

Citaro O530

#316 upravo zadimio na stanici kod onog najopasnijeg raskrižja. Taman jure vatrogasci prema njemu

Paško

Par nesretnih koraka unatrag i ode šajba - #003 protiv #226. Slično je bio nastradao #052 pa je dosta brzo popravljen.

Citaro O530

Zapalio se alternator od #220. Nije bilo ništa strašno, ubrzo je upalio i otišao vjerovatno put garaže.

markost

Paško

#254 se zapalio. Ne izgleda da je neka velika šteta, vjerojatno će brzo natrag.

https://www.dalmacijadanas.hr/zapalio-se-autobus-u-gatima-putnici-ga-napustili-brza-reakcija-vatrogasaca/

Citat:Zapalio se autobus u Gatima. Putnici ga napustili, brza reakcija vatrogasaca
Autor R.P. / Foto: DVD Gata

U ponedjeljak kasno poslijepodne zapalio se Prometov autobus na području Gata.

Više informacijama dobili smo od zapovjednika DVD-a Gata, Pavle Kuvačića.

- Dojava je stigla u 16:25.

Ustanovili smo da se zapalio motor autobusa. Putnici su napustili autobus i nije bilo bilo kakvih problema.

Požar je ugašen već u 16:30. Na intervenciji je sudjelovalo 8 vatrogasaca s dva vozila - kazao je Kuvačić za Dalmaciju Danas.

netko

Ispravak članka.  ??? ::|

https://www.dalmacijadanas.hr/sto-se-tocno-dogodilo-u-gatima-ja-sam-ugasio-pozar-na-autobusu-izletio-sam-iz-kuhinje-vatrogasci-su-dosli-kada-je-sve-bilo-gotovo/

Citat:ŠTO SE TOČNO DOGODILO U GATIMA? "Ja sam ugasio požar na autobusu, izletio sam iz kuhinje. Vatrogasci su došli kada je sve bilo gotovo"
Autor R.P. / Foto: ČitateljPonedjeljak, 31.01.2022, 20:05

Ranije večeras pisali smo o požaru autobusa koji se danas oko 16:30 dogodio na području Gata.

Kako nam je kazao zapovjednik DVD-a Gata, Pavle Kuvačić, požar na autobusu je ugasilo 8 vatrogasaca DVD-a Gata uz pomoć dva vozila. No Dubravko Lelas, vlasnik Grilla Maleni, nazvao nas je s namjerom da nadopuni informaciju o ovom događaju.

On se našao u neposrednoj blizini mjesta gdje se "užgao" autobus.

"Ljudi su počeli izlaziti iz autobusa"
- Radio sam u ugostiteljskom objektu gdje radim svaki dan. Zaustavio se Prometov autobus i vidio sam da su ljudi počeli izlaziti iz njega. šofer je bio u panici i išao je put motora gdje se vidio intenzivni dim.

Tada sam bez razmišljanja uzeo vatrogasni aparat koji je bio u kuhinji i ispraznio sam ga u motor autobusa jer je plamen izkazio iz autobusa - govori nam Lelas.

Napominje da su vatrogasci došli kada je već sve bilo gotovo.

Brza reakcija građanina
- Tada je sve bilo ugašeno. Da nije bilo moga aparata koji je bio dosta veći od ovoga koji je imao šofer autobusa, požar bi zahvatio puno veću površinu - kazao je Lelas za Dalmaciju Danas.

U svakom slučaju, u Prometu su zahvalni gospodinu Lelasu na ovako brzoj građanskoj intervenciji, te vatrogascima na dovršenju posla gašenja.

Citiraj članak, a ne prethodni post...
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.