Nesreće i oštećenja Prometovih autobusa

Autor maky, Studeni 30, 2007, 22:18:57

XDonald

#273

https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/otvarao-vrata-sudar-auta-i-prometovog-autobusa-zbog-parkiranja-na-stanici/200861?fbclid=IwAR3kmN__gKo0h994KflXKWukTlL2lnrSOy1TuPJF5x_0qJoIvDQBp4uIai0

OTVARAO VRATA Sudar auta i Prometovog autobusa zbog parkiranja na stanici

U gradskoj firmi apeliraju da prestane praksa nepropisnog zaustavljanja na stajalištima

U Ulici Domovinskog rata poslijepodne sudarili su se automobil i Prometov autobus. Nije bilo ozlijeđenih, nastala je samo materijalna šteta. Prometna nesreća dogodila se, kako nam je rekao glasnogovornik Prometa Hrvoje Mlikota, zbog nepropisno zaustavljenih automobila na stanici. 

- Nesreća se dogodila prilikom izlaska autobusa na liniji 3A sa stajališta, i to na način da je sudar skrivio jedan od čak dva  automobila koji su nepropisno bili zaustavljeni na jednom od najfrekventnijih autobusnih stajališta - opisao je.

Vozač automobila je, naime, otvarao vrata u trenutku kada je autobus polazio sa stanice.

Još jednom je upozorio sve sudionike u prometu da je zabranjeno zaustavljati se ili parkirati na autobusnom stajalištu. 

- Ovakve situacije znatno otežaju rad našim vozačicama i vozačima, a putnicima narušavaju kvalitetu dobivene usluge - apelira Mlikota u ime Prometa.

Ispričao se i putnicima iz autobusa koji su neko vrijeme ostali bez usluge prijevoza.


XDonald

#901
#103. Kažu "s potpuno novog MAN-a"  yahoo

https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/obala/prometovom-novom-autobusu-u-ducama-otpao-par-kotaca-u-voznji-putnici-ostali-u-soku-1393064?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0rp-GO9PpSTg1pr1BpMCU3G46CV1KqCLd5Gr3qYNiyvh0L6c3pgOKewS0_aem_AcT8E7XTQQH-q3i5UaRod6cesFHZPGLS51bhg8yiI5fA0dllPPwQX-V1ZEuxClpoefVxMxEj8MfOVyIhjUkAV6lW

'Prometovom' novom autobusu u Dućama otpao par kotača u vožnji; putnici ostali u šoku

S potpuno novog MAN-ova zglobnog "Prometova" autobusa u Dućama kraj Omiša u vožnji je otpao par kotača.

Vozač je, kaže, osjetio neobičnu vibraciju samo desetak metara prije nego što se autobus prosjeo, a on i malobrojni putnici na liniji br. 60 ostali šokirani treskom.

Na sreću, sporo se vozilo i nema ozlijeđenih, no svakako treba očekivati pojačanu gužvu na inače prometnom dijelu Jadranske magistrale.
Policija je izvijestila da se zbog prometne nesreće na D8 u mjestu Duće  oko 8.20 sati, u kojoj je sudjelovao autobus  i nema ozlijeđenih osoba,  promet se odvija naizmjenično jednim kolničkim trakom uz regulaciju policijskih službenika na terenu.

Pokušali smo dobiti više informacija od glasnogovornika "Prometa", zasad bez odgovora.


Kolega garažer

Kotači su na svom mjestu
PROMET Split

Paško

A evo člančića i o povratku:
https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/zlatne-ruke-prometovih-mehanicara-autobus-koji-je-ostao-bez-straznjih-kotaca--popravili-na-licu-mjesta/205101

Citat:ZLATNE RUKE PROMETOVIH MEHANIČARA Autobus koji je ostao bez stražnjih kotača popravili na licu mjesta

Bio je problem sa šlepanjem
Prometov autobus danas je u Dućama ostao - bez stražnjih kotača. Došlo je do pucanja željezne mase na osovini autobusa, zbog čega se odvojio desni par pogonskih kotača. U trenutku kvara u autobusu je bilo svega dvoje ljudi. Nitko nije ozlijeđen.

Kako doznajemo od Prometovog glasnogovornika, Hrvoja Mlikote, riječ o kvaru koji se događa, ali ne tako često.

'Važno je napomenuti da vozilo u posljednjih nekoliko mjeseci nije imalo kvarova u tom području, što jasno ukazuje da incident nije rezultat lošeg održavanja ili greške našeg servisa. Također, želimo istaknuti da je vozač autobusa bio pribran, vozio je propisno i pravilno reagirao u ovoj situaciji, čime je dodatno doprinio sigurnosti putnika.

Najvažnije je da u ovom incidentu nije ugrožena sigurnost putnika i ostalih sudionika u prometu. Iskreno se ispričavamo putnicima na neugodnosti koju su doživjeli i zahvaljujemo na njihovom razumijevanju', dodaje Mlikota.

Međutim, kvar je bio takav da se autobus nije mogao šlepati. Stoga su Prometovi mehaničari iz svoje radionice u Splitu na mjesto na kojem se autobus zaustavio donijeli dijelove i alat te autobus popravili na licu mjesta te ga sigurno prebacili do garaže.

Ž.Š.Ž. | 01. 06. 2024. | 16:58h
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/naglo-kocenje-ozlijedena-tri-putnika-u-prometovom-autobusu/205220

Citat:NAGLO KOČENJE Ozlijeđena tri putnika u Prometovom autobusu

Oko 8.50 dogodila se nesreća u Kaštel Sućurcu, u blizini Cemexa.

Autobus tvrtke Promet Split naglo je zakočio. Pritom je troje putnika ozlijeđeno, intervenirala je Hitna pomoć.

Na terenu je i policija. 

A. A. | 03. 06. 2024. | 09:44h
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!