Autobusi - razno (2)

Autor Portos, Prosinac 17, 2012, 08:24:27

tramvajac 92

3 (4?) vozna reda ima. 204, 207, 275/283 i 295.

Btw. na 233 i 233A su po 2 busa pa je i to nekaj pridonjelo.

822DoDo

A problemi su podjednaki što se tiče autobusa i vozača.
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Dreamwalker

Istina. U petak je od 18:30 na 226 vozio samo jedan VR. Nisu imali što/koga poslati na zamjenu za autobus u kvaru.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

421

Citat: Ivan  u Svibanj 04, 2017, 15:07:31
212 i 232 su linije koje se "redovito" reduciraju kad Dubrava nema dovoljno vozača ili autobusa a to se očito sve više događa ovih dana, biti će i gore jer 19 novih autobusa malo znači.
o-0 o-0
No bitno da genijalci u upravi maštaju o 60 novih malih tramvaja medvjedić u predizbornoj kampanji koji bi bili kontraproduktivni i narušili kapacitete linija, a koštaju kao cijeli autobusni vozni park dok ispravnih tramvaja i dalje ima viška... Nesposobnjakovići.
Za ostale linije ne znam...
o-0 o-0
Em  o-0, em netočan navod. Što je previše previše je!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

leonardo123

Da se i ja malo osvrnem na ovu situaciju.
@STIB   Ja sam primijetio da zapravo ta "odstupanja od reda vožnje" znače da nema minimalno 1 voznog reda na toj liniji. Konkretno za 207, ja sam čekao polazak 12:50 i ništa nije došlo. To je inače drugi navrat 207, a ujedno i prvi polazak te linije u tom navratu. Čisto sumnjam da se pojavilo nekaj kasnije, što zapravo znači da danas linija 207 nije prometovala radi manjka autobusa. Nadalje, imam dojavu da na liniji 227 danas dva busa nisu izašla (došla), polasci s Blizneca u 13:00 te u 13:16. Također, postoji i 227/5 ujutro koji izlazi i dolazi nazad u G te čisto sumnjam da ni to nije izašlo. Za ostale linije također mislim da min. 1 vozni red nije izašao.

@Ivan   Moguće je, po novome linija 104 pripada APPu, što znači da linije na kojima bi trebali voziti miniji su 204 (na kojoj su već skoro uobičajeni postali solaši), 207 (ako nema CCa, tu je i Daily koji zna često biti tamo), 275/283 te 295 (tamo bi se također moglo reći da se ustalio Conecto).

@Dreamwalker  Kad je krepao 471, linija 226 je taj dan samo vozila sa 470, točnije od 18:30 do kraja. Ne znam da li zamjene nije bilo jer nema autobusa ali su mogli računati na ovo. (oko 19 se povlači jedan v.r. na 227, oko 19:30 238).

Živili!  byeg

Ivan

Citat: 421  u Svibanj 04, 2017, 21:17:26
o-0 o-0
Em  o-0, em netočan navod. Što je previše previše je!
Kolega 421 sve više voli opstrukciju i podizanje tenzija dok nema potrebe za tim...

Idemo raščlaniti umjesto prosvjednog vikanja smajlovima bez referiranja na to što točno ne valja.

1. Na temi razno ništa što se tiče JGP-a u Zagrebu nije offtopic.

2. Linije 212 i 232 stalno trpe redukcije kada nema dovoljno vozača ili autobusa, to može osjetiti svatko tko koristi ove linije, u zadnje vrijeme čak i većinu radnih dana, nisam ni prvi ni zadnji koji je to napisao a i ZET sâm to provlači kao manje probleme u prometu umjesto da kao 2008. prizna da je u banani (sad ne smije pred izbore dok se ne smiješe velika poboljšanja).

3. 19 autobusa (od toga samo 15 za redovne linije) jedva može zamijeniti i već rashodovana vozila i kriza je polagano počela rashodom O405N, strašno je uopće razmišljati kako će izgledati bez zamjene preostalih 30-ak koji su sada navršili punih 20 godina a i NL '99 su već malo umorni (no očito neki imaju ideju da se samo O405GN treba zamijeniti iako je već skoro pola NG312 otpisano, tako da kajgod).

4. Ništa što sam pisao za tramvaje nije pogrešno
4a 10-ak ispravnih T4+B4 i 201+701 za koje se ne plaća osiguranje stoji u pričuvi, dok je i dnevno korištenje aktivnih T4+B4 i 2100 oko 60%; ispravnih tramvaja ima viška! to je jasna činjenica, i T4 sigurno mogu voziti barem do 2025. jer tramvaji iz 70-ih voze i u puno bogatijim državama
4b plan za 60 malih je sad izvučen u predizborne svrhe ali kao strategija se provlači već godinama a iznimno je kontraproduktivan jer prvi tramvaji koje treba mijenjati su veliki T4+B4 i 201+701 a ne mali KT4, dakle da se dogodi ta nabavka vjerojatno bi imala za posljedicu katastrofalan pad kapaciteta na nekim linijama (kao u doba privremenih GT-6 no pametne uprave nakon Pevaleka valjda ne znaju da su GT-6 bili izričito planirani kao privremeno rješenje pa im je valjda palo na pamet da ih treba "obnoviti" radi "ušteda", kako su nabavili i beskorisne plinske mini kante, nema tu nikakve optimalizacije jer isto tako ovi tramvaji ne bi imali gdje voziti bez kaosa s putnicima koji ostaju na stanicama, dobro se sjećam doba KT4 na 2 i ne postoji lošija stvar od vraćanja)
4c tih 100+ milijuna eura koje bi mali zasad beskorisni tramvaji požderali su definitivno vrijednost ZET-ovog autobusnog voznog parka kad bi svi autobusi bili novi. Tko hoće neka zbraja i množi, nije teško. Jedan mali tram košta barem 1,6 milijuna € a bus od minija do zglobnog se kreće od oko 0,1 za osnovnog minija do 0,4 za boljeg zglobnog.

421

Dogodila se omaška u pripremi teksta za tisak što je rezultiralo tvojim živčanim slomom kroz "opstrukciju i podizanje tenzija i prosvjednog vikanja smajlovima bez referiranja na to što točno ne valja kolege 421. " Ovako treba izgledati referiranje (nakon što sam uzeo tipkovnicu u svoje ruke).
Citat: Ivan  u Svibanj 04, 2017, 15:07:31
No bitno da genijalci u upravi medvjedić u predizbornoj kampanji mašta o 60 novih malih tramvaja koji bi bili kontraproduktivni i narušili kapacitete linija, a koštaju kao cijeli autobusni vozni park dok ispravnih tramvaja i dalje ima viška... Nesposobnjakovići.
Dakle netočan je navod da to radi Uprava jer se dobro znade da pokrenuti proizvodnju nečega može samo faraon.
1. Na temi razno ništa što se tiče JGP-a u Zagrebu nije offtopic.
Tema je Autobusi-razno(2).    o-0 Šteta si promašio forum i temu.
4. Ništa što sam pisao za tramvaje nije pogrešno.
Nije, slažem se, ali je  o-0. Ali ti ćeš to opravdati doticanjem JGP u Zagrebu jer kreiraš i usmjeravaš teme kao dio tima autobusi.org.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

ManNLNG

Jučer na Savskom Mostu gbr.137 je bio na 111 spremao se na slepanje!
EUROBUS AV120

leonardo123

Gar. broj 672 novo ofarban i sređen, danas vozi na 226/2, felge se sjaje, na displeju je "PROBNA VOŽNJA", i fura tablu sa sobom.

CONECTO430

Displey mu je bio u komi odnosno sva 3. Zablokirala su na NL. Pa se kasnije još pogoršalo. A noviji je bus šteta displeya.
Idem samo jednu stanicu :D

ManNLNG

Upravo vidio gbr.672 na kaptolu sa natpisom probna voznja.Predivno obnovljen nove felge sjaji se doslovno ,svaka cast!
EUROBUS AV120

CONECTO430

672 na 227 sve 5 felge i novi lak ali... na displeyu piše i dalje PROBNA VOŽNJA ali užasno se počelo opet šarat. Oni nisu njega ni popravili nešto pretjerano jer nije ispisivao liniju.

Poslano sa mog SM-J320FN koristeći Tapatalk

Idem samo jednu stanicu :D

822DoDo

pa nije vjerojatno nista popravljano, samo je polakiran
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

ManNLNG

Danas sam se vozio u gbr.27 na 128 i bio je jako solidan,usprkos lošoj cesti nije bio pretežito raskliman a mladi je od citelisa koji su sa valjda 5 puta manjim kilometrima jako drndavi!Jedini razlog zašto pišem ovo jer su sjedala bila u užasnom stanju,nisu imali uopće materijala vise istrošena užasno crna.Cak je jedna gospođa komentirala koliko su odvratna sjedala.rofl uglavnom solidan autobus samo treba novi unutrašnji tapecirung napraviti! perfeto
EUROBUS AV120

Shole

Citat: ManNLNG  u Svibanj 17, 2017, 19:10:01
..... usprkos lošoj cesti nije bio pretežito raskliman a mladi je od citelisa koji su sa valjda 5 puta manjim kilometrima jako drndavi ......

ajde mi samo ovo prevedi