Autobusi - razno (2)

Autor Portos, Prosinac 17, 2012, 08:24:27

Majstor

I naljepnica ograničenja brzine
Samo mi sudite pošteno !

tramvajac 92

Citat: Dreamwalker  u Rujan 01, 2013, 23:40:42
Citat: tramvajac 92  u Rujan 01, 2013, 20:28:34
Nekaj fali..  :(
http://i44.tinypic.com/2mhzrya.jpg
Nedostaje na poklopcu motora u donjem lijevom kutu natpis za ekološku oznaku. Umjesto toga je ostatak ljepila zakeljen na lak. Jesam li u pravu ili sam u pravu?  ;D Vrlo vjerojatno su četke u garaži otkinule prilikom pranja :)

Da, Bluetec 4

Citat: Majstor  u Rujan 02, 2013, 08:24:06
I naljepnica ograničenja brzine

Nemaju ni inače.

MAN19464

Zašto nemaju naljepnicu ograničenja brzine, a po zakonu moraju imati?

822DoDo

A znaš da je njima problem to naljepit
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Gb97

Gb 80 koji se prevrnuo na bok je popravljen i danas vozi na 128, bus izgleda kao nov

221

Citat: MAN19464  u Rujan 02, 2013, 08:55:27

Neka me netko ispravi, ali tih naljepnica nema već više od 10-15 godina.

marin

Vozio sam se neki dan u 227 na 234 i mogu reći da mi se taj bus čini najgori od svih Citara, fakat je u raspadu, sve se klima, trese, prednji most preko prelaska veće rupe imaš osjećaj da će past s busa, baš klepne onak fino kao da je otkvačen, pa onda prednja desna gume stalno šuška, osim kad se stoji i to malo previše iritira. Uglavnom, sve najgore.

Dreamwalker

Solo Citaro gbr. 657 je za 10. rođendan dobio obnavljanje limarije i nove registracije ZG-5207-FA  :) Izvana jako lijepo izgleda friško lakiran, ali unutra nije ni taknut, kao što je inače običaj u ZET-u.  ::| Kad bi se pretapecirale sjedalice i dobro oprale i zašarafile plastike i bočne unutarnje oplate, autobus bi bio doslovno kao nov. Pošto bi taj trošak bio skoro nikakav, za mene je to čista lijenost.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Ivan

Hm, pa nije obavezno običaj, prvi NL 263 su s novom bojom uglavnom dobili i nove tapecirunge... No da, bilo bi dobro da postoji standard poslije koliko godina ih treba i iznutra obnoviti.

Isto bi bilo dobro da se sva Fainsa sjedala tapeciraju istim platnom, najbolje onim mekanim s plavim prugama kakvo ima većina Fainsa stolica, umjesto onim tankim sivim koje se brzo podere i istroši.
Tog plavog se očito može nabavit, a izgleda ima nekad i viška jer su ga dobili i neki O405GN koji inače imaju mekane sive stolice... ??? Zašto ga onda ne bi stavljali na sve Fainsa?

MAN19464

Gb. 801 805 i 806. Od danas u Dubravi.

421

Gb. 801 805 i 806. Od jučer  u V.Gorici.;D.
Citat: 221  u Rujan 02, 2013, 22:21:52

Citat: MAN19464  u Rujan 02, 2013, 08:55:27
Neka me netko ispravi, ali tih naljepnica nema već više od 10-15 godina.
Konkretno- od 2009. kad su počele uštede. Naime, zakon je propisao max brzine vozila javnog prijevoza, pa je isticanje naljepnice ograničenja brzine postalo nepotrebno. Zatraženo je i mišljenje mjerodavnih tumača Zakona i zato naljepnica nema.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

221

Meni se čini da su nestale puno prije. Našao sam par slika slikanih prije '09., gdje su bez njih, vjerojatno ih nisu vraćali kako se koji vratio s nekog lakiranja.

822DoDo

Gbr. 699, neću baš reći da je užasan jer Citelisi mi nikad nisu užasni ali nekaj ga muči...vozi na 228 danas i ima jako nemiran rad motora. U vožnji puno trese i cuka i nikak neće ić u brijeg

822DoDo

541 na 269 oko 7:20 u smjeru Borongaja dosao u Dubec na okretiste i pustio van sve putnike..kasnije sam vidio da su tocili vodu u njega

822DoDo

gbr.518 bez vozacevog sjedala, bez instrument table, bez lajsni izvana i jos nekih sitnica i bez motora