Autobusi - razno (2)

Autor Portos, Prosinac 17, 2012, 08:24:27

MAN19464

Jučer je navodno registriran.
Dizalica ga je šlepala u podsused na test kočnica, zatim nazad u arz na baždarenje tahografa nakon doga šlepan je kod zubaka na registraciju nakon toga bez dizalice na vlastiti pogon otišao u garažu u goricu i danas ponovo u arz.
Znači po tome jučer nije prošao na tehníčkom kod zubaka ili???

Dreamwalker

Jučer je registriran i prošao je tehnički (podaci s interneta) kod Zubaka. Ako je išao na svoj pogon, to potvrđuje tu činjenicu, a u ARZ je možda išao na neku doradu.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

MAN19464

Vjerovatno dorada.
Polica osiguranja plačena u svibnju, a tehnički napravljen jučer. Čudno.

Majstor

Nikakva dorada
Bus stoji duuugo i nije imao regu
Bez iste bus nesmije na cestu, kada su ispunjeni ti preduvjeti moze se izvrsiti probna voznja i predaja vozila u promet
OK
Samo mi sudite pošteno !

igor 409

A meni opet nije jasno na temelju čega pojedini forumaši provlače teorije o katastrofalnim goričkim cestama kad je prije par mjeseci utvrđeno da po Zagrebu ima gorih cesta po kojima voze Citari.

sokre

Citat: igor 409  u Listopad 03, 2014, 08:29:24
A meni opet nije jasno na temelju čega pojedini forumaši provlače teorije o katastrofalnim goričkim cestama kad je prije par mjeseci utvrđeno da po Zagrebu ima gorih cesta po kojima voze Citari.

Točno. Goričke ceste su stvarno dobre, u zadnje vrijeme neke od njih su i stvarno odlične.

Dosta novih prometnica se napravilo, stare po kojima se nekada vozilo su postale lokalne i zapravo su prazne, koriste ih busevi i traktori.

Gradske ceste su danas lošije od Goričkih. Tko ne vjeruje, neka ode na izlet i provoza se okolo ..

Ivan

Citat: igor 409  u Listopad 03, 2014, 08:29:24
Prigradska kilometraža će "udarit" po šasiji i kad su ceste bolje, a brza vožnja u Citaru je ponekad za putnika ponekad neudobna i kad ima samo malih grba na cesti koje se jednostavno stalno osjete, ali najviše me brine stanje u pogonu koji nema servis, a Citari trebaju puno održavanja ako ih ne misle razvaliti.

MAN19464

Kak misliš nema servisa?
Servis normalno radi i funkcionira.

sokre

Prije komentiranja Goričkih linija, preporučam da se provozate kojom linijom, pa onda sudite.

Nikada nije bilo bolje, to je moje mišljenje.

Klimatizirani novi busevi, obnovljene ceste, ..

Da su malo češći polasci, ne bih se bunio.

MAN19464

Tako je, Sokre je potpuno upravu neki se 10 godina nisu vozili po goričkim linijama, a komentiraju iako neznaju kako je danas.

Dreamwalker

Gbr. 556 dobio treću kombinaciju registracijskih oznaka u svojoj karijeri ;D ZG-6076-FI ex. ZG-4003-EU ZG 1854-DU.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Robert

Citat: Robert  u Rujan 11, 2014, 07:36:13
Održavanje je sasvim druga priča. Ne znam u kakvom su stanju motori, al limarijski su pojedini u dosta lošem stanju (kao npr. gbr 163).

Truli dijelovi oko kotača si sanirani. Danas sam vidio. 163 je ponovo u uporabi.

Robert

Danas je na 109 ubacen gbr.137. Iskreno mi je drag taj tip autobusa ali ovaj lici kao da su ga ukrali iz CIOS-a. Ne znam po kojem kljucu se gleda ispravnost autobusa ali ako je toliko propao izvana mogu mislit u kakvom je stanju šasija, zracna instalacija i dr. Sve u svemu ukoliko taj bus misle zadrzat trebali bi nesto uciniti po pitanju limarije jer stvara ruznu sliku na cesti.

lovac27

Zašto se u aktivni vozni par ne upiše da je gbr. 654 u APVG i gbr.108, kao i autobusi po registracijama isto ne upiše 654 u apvg?

lovac27