Autobusi - razno (2)

Autor Portos, Prosinac 17, 2012, 08:24:27

822DoDo

evo i slike

krivac je (uz vozača) stup
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

GT-R

Ja sam bas prolazio pored njega kada je vozac izasao i vidio sam razbijenu desnu stopku, mada mi nije bilo jasno kako ju je razbio. Sad gledajuci sliku te bandere jos uvjek mi nije jasno kkako je razbio, pa nije valjda isao u rikverc?

Portos

Citat: GT-R  u Siječanj 16, 2014, 14:42:54
Ja sam bas prolazio pored njega kada je vozac izasao i vidio sam razbijenu desnu stopku, mada mi nije bilo jasno kako ju je razbio. Sad gledajuci sliku te bandere jos uvjek mi nije jasno kkako je razbio, pa nije valjda isao u rikverc?
Moguće je da je ispred busa na stajalištu stajalo neko vozilo pa je vozač smotao puni krug u lijevo i pri izlasku iz stajališta oćešao stup.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

822DoDo

Da, ispred je stajao varazdinac, i vozac puni lijevi i pun gas...eh kak se to culo  ;D dosta je on to razbio..cijeli taj cosak se odvojio i izderao..
i cim je nakon udarca stao varazdinac nas je za desetak sekundi obisao..bezveze se gurao
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Ivan

Čast dijelu vozača koji znaju što rade i dalje se samoinicijativno obrazuju, mislim da zetovcima općenito treba konstantni i bolji trening a ne povremeno krug po parkiralištu kad dođe novi bus, neki očito zaboravljaju čak i na prevjes, a da ne govorim o raznim drugim silovanjima vozila, od čisto iritantnih stvari poput neprestanog grubog gasa i kočenja bez razloga (neki kao da se igraju s gasom ili kontrolerom pa trljaju bezveze naprijed-nazad), do prakse skupe za firmu i opasnu za putnike bez ikakvog nadzora (npr. neki dan sam se vozio s još jednim genijalcem koji drži bus na 2. stupnju i okretajima u crvenom na otvorenoj ravnoj cesti, ovaj put je bio plinski bus pa sam čisto razmišljao da bi se ljeti zbog čistog idiotizma moglo dogoditi neko novo pregrijavanje, samozapaljenje i dizanje pola kvarta u zrak). Uostalom, firme koje daju tako dobre plaće obično žele zaštititi uloženi kapital u treningu i posljedično kvalitetnoj radnoj snazi, a ne podmićivati radnike da se postojeći ne bune a da budući mogu biti kvalitetno uhljebljeni podobni, no eto, tako to ide kod nas. ::|

MAN19464

možda majstor zna što je sa 423 i 818 dal oni idu u prodaju ili se vraćaju pavg.? dugo ih nema.
e da i 813 dugo neviđam.

marin

Na 191 već par mjeseci nema tipkala izvana na 3. vratima. Samo je rupa, možeš prste gurnut kroz to.  ::| To mi je sve sad tako glupo na tim Citarima, na nekima rade sva tipkala, na nekima niti jedno, na nekima jedno od njih...

lovac27

Citat: MAN19464  u Siječanj 22, 2014, 22:26:27
možda majstor zna što je sa 423 i 818 dal oni idu u prodaju ili se vraćaju pavg.? dugo ih nema.
e da i 813 dugo neviđam.

gbr 813 je u apvg i vozi, al što je sa brojevima 818 i 423 dugo su u arzu, hoće li se vratiti?

marin

I evo danas sam se vozio u 762, dakle mislim da se u životu nisam vozio u gorem autobusu. Katastrofa, lupa, trese, nabija, nek je neka malo veća "graba" tako lupi da to nije normalno. Bus je u raspadnom stanju, ali doslovno!!! Ko ne vjeruje nek se provoza, ovo se rijetko viđa, al kak mi se čini postat će to češće. Tamo u Kustošiji prek onih rupa smo prošli 15 na sat, a bus se zdrmo kao da će mu cijeli prednji most otpast.

Ivan

Po koji put čitam isti post?  ::| Istina da mnogi lupaju, ali valjda mora svaki topic imati bar jedan post "Citelis je smeće"... Vozio sam se neki dan u 762 pa nije ništa posebno, očito se može izmislit nasumični broj pa reći da se raspada, svaki tjedan je na redu jedan, do kraja ove godine ćemo ih proći sve.

...
Možda više treba brinuti o NG 313, počeli su ozbiljno pokazivati znakove neodržavanja. Voze daleko previše, ako nije 109 onda je 176, ako ne to onda ih se čak vikendom viđa drugdje, recimo u subotu su vozili i 125. Uopće ne vidim potrebu da ih se toliko izrabljuje kad ima dovoljno Citelisa, ili recimo Citara vikendom izađe možda 5.
Neki dan sam se vozio u 164, lupao je kako-tako, trenutno nije za očekivati da ijedan glatko vozi, ali zabrinjavajuće je izgledala limarija puna hrđe i lajsne unutra koje su visile na više mjesta, a stvar je da sam prstom jednu od njih vrlo jednostavno gurnuo na mjesto, dakle izgleda da u garaži nikog uopće ne zanima da ih sredi.

marin

Gle Ivane, ja nisam izmislio nasumično broj, on je upravo takav kakav je, 99.9% vozača ga mrzi (Citelis), pa sad tko je u pravu. Pročitaj još jednom taj post, pa ti možda dođe do glave da se Citelis ne može nazvat autobusom. Nijedan drugi tip autobusa ne lupa tako jako.

421

Ima vozača koji ga voze čitavo radno vrijeme pa ne čangrizaju kao ti koji se voziš pola sata/sat dnevno.
Stoga, respekt prema njima i malo smanji strasti! Osim ako im nisi glasnogovornik (uz pismenu punomoć kao dokaz) jer jednog već ima(ju)mo!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Portos

Da budem malo zločest ima pravde. Godinama su na 113/115/136/146 vozili najnoviji i najbolji autobusi. Sada zato voze najomraženiji. Na 172 su do 2009 vozili najstariji autobusi (uz iznimke) potom NG 313 a trenutno voze najbolji autobusi.
Mrzili vozači Citelise ili ne oni su im trenutno suđeni i njih će voziti idućih barem 7-8 godina. Neka se naviknu. A ako nisu zadovoljni neka se obrate Sindikatu vozača i automehaničara da im se osiguraju bolji radni uvijeti.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

marin

Citat: 421  u Veljača 17, 2014, 17:42:24
Ima vozača koji ga voze čitavo radno vrijeme pa ne čangrizaju kao ti koji se voziš pola sata/sat dnevno.
Stoga, respekt prema njima i malo smanji strasti! Osim ako im nisi glasnogovornik (uz pismenu punomoć kao dokaz) jer jednog već ima(ju)mo!
Opet moram objašnjavat jel? Ima i dobrih Citelisa ali se sve u svemu nikom ne sviđa taj autobus, a samo sam dao za primjer taj 762 koji je u raspadu, gle da je neki drugi u raspadu napisao bi da nije za putnike prevozit. Još usporiš na 20 na sat i bum kad udari cijeli bus se zgraža. Ako to nije za forum ne znam onda što je?
A Portos, ma mene baš briga koji autobusi voze, da bar hoće vozit stalno taj 762 ili neki tipa taj, ja ću bit zadovoljniji što on jače lupi  >rigoleto<

Nedo