Autobusi - razno (2)

Autor Portos, Prosinac 17, 2012, 08:24:27

MAN19464

Ma taj nije imao zraka pa je neko rukom otvorio.

822DoDo

Ima takve prakse i u Dubravi. Firkantom se jedno krilo zaključa a drugo se normalno otvara pritiskom na gumb. Kod Citara onda bilježi "smetnje na vratima" a kod Lionsa sve normalno radi.
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Anders

Citat: Ivan  u Svibanj 08, 2014, 08:58:44
Hm, a koji sve autobusi imaju tipku za otvaranje samo jednog krila?

U Conecta se ulazi na jedno krilo, dok drugo vodi direktno u kabinu. Vozač ima tipku za svako krilo posebno.
27302

822DoDo

A i u školskom Classicu (automaticu) se da zablokirati tipkom desno krilo...
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

421

Citat: Ivan  u Svibanj 08, 2014, 08:58:44
Hm, a koji sve autobusi imaju tipku za otvaranje samo jednog krila?
1. To je posebna narudžba koja nije bila praksa pri odabiru opreme za autobuse dosad.
2. Nekoliko Citelisa 12 ima takvu mogućnost na komandnoj ploči Actia (ali ne kao narudžba već random verzija).
Citat: Anders  u Svibanj 08, 2014, 18:28:19
U Conecta se ulazi na jedno krilo, dok drugo vodi direktno u kabinu. Vozač ima tipku za svako krilo posebno.
Nije usporedivo s ostalim voznim parkom!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Shole

Riječki Conecti i Citelisi imaju zasebnu tipku za svako krilo, i nemožeš otvarat s jednim oba krila, nego biraš koje ćeš, ili stisneš oba dva.

Citari imaju iznad dugmića za otvaranje vratiju  jedan polegnuti prekidač sa 3 pozicije.  Na lijevoj otvara prednje krilo, na srednjoj oba, a na desnoj stražnje krilo prednjih vratiju.  To je najbolja varijanta jer sam izabireš kako ćeš otvarat

marin

MAN-ovi NG313 imaju tipku za otvaranje samo jednog krila, gotovo sam siguran da to imaju i NL-ovi 2003.

tramvajac 92

Potvrđujem za NL263, isprobano u praxi, vozači vele da im je tako zimi bolje, da se ne hladi toliko  bus123

marin

Vozio sam se danas u gbr. 306 na ravnoj 123, opet će bit ista priča ko i prošle godine, konkretno taj 306 je već dizao temperaturu na predzadnju crticu  buljimir (vani 22-23 stupnja), kako će onda tek na 35 bit. JA sam se baš ponadao da će ih malo sredit ove godine.  >hammer<

Shole

u ovo doba je poželjno na svim autobusima isprati hladnjak.  Preko zime se navuče svakave prašine i blata na njih pa im je učinkovitost manja.  Najprije se mini-washom opere dobro izvana sa svih strana,  pa ako temperatura nije dovoljno pala onda ga treba skinut i isprat iznutra

tramvajac 92

Nije mi jasno zašto bar vikendom ne idu plinaši na 122/123, pogotovu na onaj vr koji ima polaske samo dole do Podsuseda (nedjeljom je ionako samo jedan krug koji se treba popet nekud) ostatak je po praznoj cesti sa po 2 trake u jednom smjeru gdje nema stanica svakih 100 m i brže se vozi..

Zet bi trebao prije ljeta osim tog pranja i dopuniti klime u busevima, i naštampati upute za palit klimu koje bi trebale biti sastavni dio tzv. knjige kvarova (osim dokumenata o busu, sadrži i blok sa obrascima za prijavu kvara te prostor za staviti nalog i tablicu voznog reda) svakog busa sa klimom. Te upute bi trebale biti kratke i jasne, da svaki čovjek zna to upaliti. Ako imamo npr. 73+2 Lion's Citiya, to znači da nam trebaju upute za 80 komada (uvjek se neki zagubi), ista stvar i za ostale buseve, jer što će nam klima ako je netko ne zna upalit.

Dreamwalker

Imam jedno pitanje na koje bi volio odgovor od nekog od vozača kao što su 421, MAN19464, conecto, Shole,..., a mogu odgovoriti i oni koji znaju.

Kako ide procedura kad dođe novi tip autobusa u firmu? Dobiju li vozači recimo tjedan dana prije upute za korištenje, nekakvu literaturu ili bilo što gdje piše kako se upravlja komandama recimo klima uređaja, putnog računala, modovima vožnje i neke opreme koju autobus ima? Pitam zato jer sam jučer na riječkom pdf-u pročitao da vozači ne znaju uključiti klimu, otvoriti šiber, a čini mi se da ni u Zagrebu situacija nije baš bolja što se toga tiče. Nepojmljivo mi je da netko vozi godinu- 2 godine jedan tip autobusa i da ne zna recimo uključiti klimu.

Nije da osuđujem vozače, pogotovo ako im firma nije omogućila da nauče, ali nekako mi je to čudno. Zašto se sindikat vozača ne pobrine da svaki vozač u pogonu ima omogućeno da se nauči upravljati nečime u čemu boravi 8 sati dnevno gotovo svaki dan?
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

GT-R

U APP-u je bilo prije ove rotacije autobusa, tj. dolaska plinaša u APP nekakvo kao predavanje o Citelisima i probni đir po garaži, te su vozači dobili isprintanu sliku kontrolne ploče i za što koja tipka služi.
Kako je bilo dok su stizali busevi u zadnjoj velikoj nabavki nebih znao.

Shole

kod nas je obuka kad dođu autobusi kojih do sad nije bilo u voznom parku.  Budu grupe po 10-ak ljudi, najprije se svima pokaže osnovne stvari,  onda se ide đir negdje i na kraju vozači postavljaju pitanja.

Neznam kako je kod vaših Citelisa,  ali naši su jednostavni da nemogu bit jednostavniji vezano za klimu.  Imaš dva dugmića.  Jedan za vozača ispred i drugi za iza.

marin

Citat: Shole  u Svibanj 11, 2014, 12:51:51
u ovo doba je poželjno na svim autobusima isprati hladnjak.  Preko zime se navuče svakave prašine i blata na njih pa im je učinkovitost manja.  Najprije se mini-washom opere dobro izvana sa svih strana,  pa ako temperatura nije dovoljno pala onda ga treba skinut i isprat iznutra
Ma tko zna koliko to nije prano, kako se niti jedan tip autobusa toliko ne grije, kako se ovi NL-ovi iz 2003, 2006 ne griju, a isto im se nakupi blata itd. Ovi očito nikad nisu bili prani, ja mislim da je neki od tih kod vas u Rijeci na nekoj brdovitoj liniji+klima po ljeti, zakuho bi isti čas. Sa gbr. 25 sam se penjao po Zelenoj magistrli na Borčec jedno ljeto i kad smo došli gore temperetura na 85 bila, dok su novi bili već u crvenom.