Autobusi - razno (2)

Autor Portos, Prosinac 17, 2012, 08:24:27

tramvajac 92

520 pretapeciran, ima ljubičasti tapecirung siceva sad.

Ivan

Na g.b.35 komad iznad displeja ofarban u plavo (npr. kao kod g.b.109), kao da ne znaju kako originalno bus izgleda... No ne bi o bio ZET kad bi se uvijek izbjegavao šlamperaj...

Osim toga, iznenađen sam kako dobro NL 263 2003. iznutra izgledaju, da ne znam ne bih rekao da će uskoro biti punih 12 godina u prometu.

dominik,

Vidio sam ga prije 3 tjedna samo sam zaboravio napisati, uglavnom izgleda ružno.

Shole

Kako Gorica rješava izlaz ako su 3 busa kvaru i jedan crkne negdje na liniji ?   npr. 343 je razbijen prednji branik i far,  877 i 878 imaju godišnji tehnički pa nisu prošli valjke, a  422 je izbacio vodu na liniji 335.  Kako se onda pokrivaju polasci ?

MAN19464

Uzmu sa brze 330 linije i podmire manjak za sela.

Ivan

To je već tradicija, 330 sređuje svaki manjak vozača i/ili autobusa valjda otkad postoji, a putnici ni ne računaju da u objavljenom voznom redu ima puno reda...

Inače drugi pogoni nemaju baš osjetni manjak autobusa pa je malo glupo da ne pošalju još nešto nakon velikog rashoda/prodaje O405N prošle godine (iako znam da će APD i APP uvijek reći da im nije dosta autobusa i da se jedva pokriva izlaz, ali mislim da nije baš situacija blizu izostanka nekog izlaza, pogodovo dok trenutno nema dovoljno vozača), no eto, APVG se uvijek zapostavlja.

Valjda će nešto poslat kad miniji krenu, koliko god bili neadekvatna zamjena za solo. Pretpostavljam ako ništa drugo barem preostala dva NL263 prve serije iz Podsuseda (109, 110) i možda 3-4 Cacciamalija da ih uguraju gdje se već može, iako mislim da osim 335 ili možda ponekog egzotičnog polaska 313 u VG i nema baš linija adekvatnih za mini, možda barem da se solo ostatak odmori navečer ili subotom (iako ni to nije baš sretno za mini), barem je garaža još blizu terminalu pa se lako zamijene.

Tomek

Inače čini mi se da su u Čistoću nedavno stigli novi MAN kamioni jer neki dan je jedan skroz novi odvozio smeće iz mog kvarta. Ugl. istina je da ovi koji peru cestu su većinom prastari MB-i.

Majstor

Tako je stigli Manovi ,nešto Iveca i Renaulti u Čistoći po prvi puta
Samo mi sudite pošteno !

Ivan

g.b.305 kod drugih vrata ima prugastu staklenu pregradu kao stariji MAN Nxxx3  ::| takvo fušarenje se ne bi smjelo događati, pogotovo jer je odnos starijih N3 prema novijim Lion's Cityjima više-manje 25 (ili 44 ako računamo one s pregradama od pleksiglasa no ne sjećam da su njih ikad miješali) prema 88 i moralo bi biti dovoljno pravilnih dijelova za brojniji model. Usto ima i dvije krem krovne šperploče umjesto bijelih.

Usput, vozi na 102 a nema ono za bicikle, je li ta ideja onda napuštena?

221

Ne vjerujem da je napuštena jer proračun Zagreba za 2015. kaže da su sredstva osigurana:

Citat:Projekt T100003. BICIKLOM NA AUTOBUS - BoB projekt 100.000,00 kn
321 Naknade troškova zaposlenima 20.000,00 kn
323 Rashodi za usluge 30.000,00 kn
329 Ostali nespomenuti rashodi poslovanja 50.000,00 kn

Ivan

Vrlo detaljno definiran proračun... Uglavnom, i to da proračun postoji ne znači da se ne može potrošiti na druge stvari.  kava
S obzirom na ne baš odlično financiranje raznih drugih stvari u ZET-ovom održavanju, nisam siguran da je BoB ekipi u APP-u prioritet ako ne bude bilo zahtjeva i pritiska od građana i JLS... Ima li ikakvih statistika koliko je ljudi uopće tu uslugu koristilo?

zet216

Dugo nije bilo "DUPLIH" buseva na liniji 216? do prije 4-5godina stalno da bar opet se vrate i to stariji. :)  :) ;)

dean25

Radnim danom prvi polazak iz I.Reke u 04:25 je uvijek zglobni autobus.
Taj polazak ostvaruje vr 217/4.
A i na dvokratnom 216/2 zna se prvi navrat zalomiti zglobni bus.

STIB

Citat: dean25  u Travanj 04, 2015, 23:24:51
A i na dvokratnom 216/2 zna se prvi navrat zalomiti zglobni bus.
Tu je uvijek zglobni koji se nakon što oko 07:30 stigne na Kvatrić, vraća u garažu.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

MAN19464

Koliko je potrebno vremena da se popravi motor na autobusu?
Gb. 850 stoji mjesecima jel mu je motor neispravan a rega curi.
Nije li to malo neozbiljno?