Autobusi - razno (2)

Autor Portos, Prosinac 17, 2012, 08:24:27

Shole

C2

Moguće da je i klima, ali tko to zna. Jučer je kiša padala i tako nešto prvi put vidim pa sam posumnjao u prokišnjavanje.

GT-R

To se dogadjalo i prije. Sjecam se jos kada su tek dosli i vozili u APD da su prokisnjavali. Iza u prikolici iznad ona 4 sjedala uz prozor je zaljevalo i sve po sjedalima i podu.
A necu nikada zaboravit voznju sa praznim zracnim jastucima na 3. osovini.
To je toliko nabijalo na najmanje rupice, a na malo vece lijepo bubrege izbija. Uzasno neugodan osjecaj, a vrhunac je bio kada je ona plastika iznad glave na koju idu reklame, pala tocno izmedju dva sjedala, tj pored moje glave.
Od svih buseva (ne racunajuci skolske, turisticke i midije) najmanje sam se vozio u Citelisu a dozivio najvise neugodnosti.

smogovci.bbb2

Irisbus Iveco Citelis su smeće od autobusa (u rangu Ikarusa) i zato su i završili u Zagrebu, Puli, Rijeci kad smo bijedna kolonija EU  >hammer<
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Dreamwalker

Citat: smogovci.bbb2  u Kolovoz 20, 2015, 14:54:11
Irisbus Iveco Citelis su smeće od autobusa (u rangu Ikarusa) i zato su i završili u Zagrebu, Puli, Rijeci kad smo bijedna kolonija EU  >hammer<

::| ::|

Zaboravio si da ti autobusi voze i u Ljubljani i u Italiji, vjerojatno i u Francuskoj. Wow curi mu voda u unutrašnjost  :o :o Pa curila je i Citarima I kad je kiša padala, mislim da je i O405 (G)N2 tu i tamo prokišnjavao pa nitko ne ide toliko daleko da ih uspoređuje s Ikarusima.  ::|
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

shef

BTW zagrebački Citelisi su čak proizvedeni u Italiji, za razliku od riječkih i pulskih.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

tramvajac 92

Voze hrpe u Pragu. Bez klime. Na dizel.

smogovci.bbb2

Usporedbu sa Ikarusima nisam ja izmislio nego sam pitao vozače ZET-a koji ga svakodnevno sa mukom voze i ta je usporedba metaforička. Autobusi Irisbus Iveco Citelis su smeće, bili i ostat će. ZET-u su uvaljeni u sklopu Civitas programa i radi odobrenja kredita talijanske banke za kupnju 142 niskopodna tramvaja iz poznatih populističkih BM365 razloga.

C2

Čuo sam i ja komentare od vozača za Citelise. Vozači uglavnom hvale kočnice, ali govore da su ružni i hrpa plastike, te ih nerado voze. Što se mene tiče bitno je da me odvezu od točke A do točke B.  :)

marin

Citat: Dreamwalker  u Kolovoz 20, 2015, 15:12:08
::| ::|

Zaboravio si da ti autobusi voze i u Ljubljani i u Italiji, vjerojatno i u Francuskoj. Wow curi mu voda u unutrašnjost  :o :o Pa curila je i Citarima I kad je kiša padala, mislim da je i O405 (G)N2 tu i tamo prokišnjavao pa nitko ne ide toliko daleko da ih uspoređuje s Ikarusima.  ::|
Naravno da nitko ne ide tako daleko, kad su to jedni od boljih autobusa, a Citelisa se po dosta stvari može i ne može uspoređivat s Ikarusima.
Ja niti jednog Citara nisam vidio da prokišnjava osim kad je krovni prozor bio otvoren. Citelisi nisi bili dobri otkad su iz tvornice izašli jer je to poluproizvod, no to se već zna otprije da svaki drugi prokišnjava masovno. Nije bila klima u pitanju sigurno, ovih dana je bilo 21-22, navečer 17-18 taman za vestu gore, nije bilo potrebe za klimu palit.

Shole

Evo naši riječki uopće nemaju problema s prokišnjavanjem.  Tu i tamo se desi da procuri klima, al to je vjerovatno posljedica začepljenih cijevi za kondenzat

tramvajac 92

Vaši autobusi su općenito u puno boljem stanju. Opet, možda smo mi dobili neku lošiju seriju.

smogovci.bbb2

Zanimljivo da u ZET-u uvijek završi neka lošija serija bez obzira na marku vozila :)evil

Nalc

Zagrepčanci, samo jambrate. Imate, s obzirom na ostatak zemlje, odličan javni prijevoz i dobre buseve. Jeb ga, nisu svi 100% ispravni, al velka večina je. Dojdite k nama u Zagorje, pa kad vam za 8 km cestovne udaljenosti treba s busom skoro 2 sata i prevaliti skoro 20 km, onda prigovarajte.

Poslano sa mog GT-I9301I koristeći Tapatalk

dominik,

S obzirom na cijene i financiranje istog, javni prijevoz je cista banana, te se s pravom prigovara.