Autobusi - razno (2)

Autor Portos, Prosinac 17, 2012, 08:24:27

MAN truck bus

Evo našao sliku kabine od TAM 260 A 116 vjerovatno je ručni mjenjač jer nigdje nema Gumbeka za brzine ;)
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/TAM_260_A_116_P#/media/Datoteka%3ATAM_260_A_116_P_Čazma.jpg

Da se malo prisjetimo 1. plinskog autobusa
Slika je iz monografije ZETa do 2001.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

tramvajac 92

Kolega, to kaj si stavio je slika kabine prigradskog TAMa. Gradski TAMovi su koliko ja znam kod nas imali automatski mjenač VOITH.

Ivan

Bilo je 260A116 M prije godišta '90. koji su imali ručne mjenjače... Imali su smeđa sjedala od šperploče i nestali su još u drugoj polovici 90-ih.

Godište '90 sa starom karoserijom i bijelim sjedalima, i ovakav na slici (AM '92.) su svi imali 3-brzinski Voith automatik.

MAN19464

Netočno, gb. 343 je navršio 600 000 km i autohrvatska se obavezuje napraviti sve servise prije primopredaje zet- u i tad zet nastavlja održavanje, sljedeci tjedan se vraća 343.

smogovci.bbb2

Da li netko zna ali meni se čini da su na svim solo Citaro-ima izmjenjeni prozori između prvih i drugih vrata (znači desna strana baš između vrata, tip prozora kakvi su na zglobnima nabava 08/09) buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Ivan

Nisam siguran je li baš na svima, ali puno njih... Pisali smo o tome više puta...

Citaro kvaliteta > pucanje šasije > pucanje stakla. Ništa neobično koliko god neki ne htjeli vjerovati. :P

MAN truck bus

Citat: MAN truck bus  u Travanj 18, 2016, 19:20:51
Znači dok se vozi kamion/autobus i listić je unutra i kamion vozi. Na kojem simbolu treba bit čekič/kockica/krevet
byeg

Poslano sa mog GT-I9060I koristeći Tapatalk
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

C2

Za solo Citare se slažem da su koma, no zglobni mi djeluju dosta bolje po tom pitanju. Čak sam gledao jednu reportažu gdje su prikazivali Mercedesovu tvornicu u Mannheim-u i baš su pričali o tome kako su poboljšali konstrukciju Citara C2, poseban naglasak je bio na novim profilima koji su sastavni dio konstrukcije najnovijih Citara. Tako da smatram da Citari kasnijih godišta imaju manje problema s takvim stvarima. Iako se ta reportaža isključivo odnosila za Citaro C2, sve jedno mislim da je bilo nekakvih napredaka unutar prve generacije Citara kroz godine uključujući facelift izvedbu.

marin

Biodizel gbr. 166 kompletno uređen izvana, polakiran i nova limarija tako da je kao iz dućana. Nešto kao što su radili na gbr. 157. Stvarno blista i displejevi su očišćeni skroz. Dobar posao! Vozač kaže da su jastuci u milimetar i da ne visi ni u jednu stranu kao što je slučaj kod nekih. Bravo majstori!  :) Mislim da je sad najtruliji oko kotač gbr. 163, bilo bi idealno kada bi napravili posao do kraja, i sve potrebne preuredili, a upravo da je gbr. 163 sljedeći.

tramvajac 92

Opaa, e to je dobra stvar. Nadam se da je i klima napunjena, kad nam bude trebala.

Nakon što su prešli otprilike polovicu svog radnog vijeka u ZETu, i vrijeme je da se urede.

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Shole

Koliko su otprilike prešli ti biodizeli ?

Robert

Gbr 163 jest definitivno limarijski u najlosijem stanju iako ni ostali koji nisu sređeni ne zaostaju previse za njim.

marin

Oni su milju odavno navukli sigurno, e sad koliko imaju, to samo nebo zna. Navozili su se oni po Bistri i Zaprešiću. Ja bih rekao 1.2 milje km. E pa sad, kako koji vjerojatno je i gbr. 155 još više prešao.

tramvajac 92

Ma vraga, taj je godinama vozio 113, to je 150 km u danu, ko da 2 kruga na Bistri napraviš otrpilike. Mislim da taj ima manje km od novijih.