Autobusi - razno (2)

Autor Portos, Prosinac 17, 2012, 08:24:27

smogovci.bbb2

Citat: tramvajac 92  u Svibanj 10, 2016, 12:13:21
Ak su sive u cijelom busu, ne valja. Trebaju ove svjetle biti na većem dijelu.

Evo tramvajac 92, g. br. 471, sve sivo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

t4

Zadnjih desetak dana dosta skakutavi Citari G na 219 i 220. Amortizeri ili zračni jastuci, što god da je to, na srednjim i zadnjim kotačima ispuhani, busevi drmaju, skakuču i ravnaju bubrege. :D Također učestali problemi sa trećim vratima koja se taman zatvore pa se otvore i tako nekoliko puta.

smogovci.bbb2

G. br. 457, vanila-sivo-vanila-sivo...

MAN truck bus

Citat: marin  u Svibanj 10, 2016, 22:40:28
...Dosta se vozač mučio s njegovim vratima, jer ne zna da kod njih, kad se vrata otvore, treba pričekati dok naprave klik i počni gumbovi "blinkati". On je ranije stisnuo i onda treba barem pola minute da se ponovo vrata mogu zatvorit. Može se to i zbrikat, da se može odmah, ali to je APP autobus.
To je iz teme Tipovi autobusa na liniji 2016
Jel zna neko od vozača nešto o tim poteškoćama?
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

man323

Citat: smogovci.bbb2  u Svibanj 12, 2016, 13:50:56
G. br. 457, vanila-sivo-vanila-sivo...

U Prometa je jedan troosovinac dobio novi krovni panel 2008/09. U nas su isto naručeni paneli u sivoj boji, no taj troosovinac je dobio isto krem oplatu. Dio je originalan..

421

Citat: MAN truck bus  u Svibanj 12, 2016, 19:17:19
Jel zna neko od vozača nešto o tim poteškoćama?
APD vozači se sad prvi put susreću s ovakvim tipom vozila jer ga nikad nismo imali prilike voziti, a upoznavanja s "cakama" nije bilo.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

421

Citat: marin  u Svibanj 08, 2016, 10:37:52
Da, rekao sam da prilikom kočenja se trese cijeli autobus i volan na svakom drugom Citelisu, i to sad znači da je kočnica loša? Odmah se to naravno tako protumačilo. Da se razumijemo ja znam za podatak da imaju dobre i mekane kočnice, ali jednostavno pri kočenju sa 50 pa do 0 km/h autobus trese, pogotovo što je jače kočenje i to je problem servisiranja.  nnee
Instalacija zraka sa svim ventilima je WABCO na CITELISU, MAN-u i MB, na MAN-u i MB kočnice su također WABCO, dok su na Citelisu KNORR.
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

marin

Onda pedala na Citelisu ima krivu oznaku jer piše Wabco.

421

Prvo: pedala nema oznaku, već guma na pedali.
Drugo: kočnica nije pedala, već ono ispod nje, a to je ventil koji je priključen na instalaciju
Treće : sinek moj dragi, iz svakog tvog posta izvire strast i želja ,nažalost ne i znanje
Što ti zapravo tražiš na ovom forumu  ???

Shole

@421,   ti nemaš pojma,  naravno da Šitelis ima Wabco bremzen !!!

marin

Citat: 421  u Svibanj 18, 2016, 21:03:31
Prvo: pedala nema oznaku, već guma na pedali.
Drugo: kočnica nije pedala, već ono ispod nje, a to je ventil koji je priključen na instalaciju
Treće : sinek moj dragi, iz svakog tvog posta izvire strast i želja ,nažalost ne i znanje
Što ti zapravo tražiš na ovom forumu  ???
Zapravo je to moje bilo samo pitanje. Ali ok onda, na gumi piše Wabco. Na to sam i mislio. Kada ti drugi put kažeš npr. da autobus taj i taj loše koči, što ja da dođem i kažem ne koči loše autobus već ima loše kočnice.  :-X
Mislim da kužiš poantu.

421

sniff

Gbr.27 poludio na Grižanskoj :o
Počela se palit svjetla,počeo proizvodit čudne zvukove,no krenuo ja nakon min-dvije  ;) ;)

smogovci.bbb2

Ovo je za Tomeka. Nova rega na g. br. 210

MAN truck bus

Preko tjedna voze li midi autobusi na liniji 105? byeg
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.