Autobusi - razno (2)

Autor Portos, Prosinac 17, 2012, 08:24:27

822DoDo

Svaka čast. Trebalo bi kažnjavati zatvorom i otkazom te vožnje s otvorenim vratima i one koji skidaju blokade s autobusa  >hammer<  >hammer<
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

MAN truck bus

Al to je obični prekidač sa crvenim poklopcem sa strane pored ručne a u uputama lijepo piše isključivanje blokade vožnje sa blokadom vratiju. Nisu trebali tako stavit kao obični prekidač. ;) byeg
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

822DoDo

Pa nije običan prekidač dok ima crveni poklopac na sebi!

MAN truck bus

Citat: 822DoDo  u Lipanj 15, 2016, 14:05:41
Pa nije običan prekidač dok ima crveni poklopac na sebi!
Al neki nemaju crveni poklopac.
"kartu imamo?"

822DoDo

MAN truck bus

Citat: 822DoDo  u Lipanj 15, 2016, 14:15:08
Svejedno se ne dira
Al ga pola Podsuseda dira. Jedino ovi novi mladi vozači pa kak uzmu ujutro autobus tak voze. Ujutro ga upali može krenut sa otvorenima zove servis da ima problem sa staničnom i da se može kretat sa otvorenim vratima oni dođu isključe to i onda on nastavi vozit i onda vozač u srednjoj stariji " iskusan" ugasi prekidač i kad predaje smjenu ga uključi i gotovo i opet na kasnoj ga isključi vrati bus u garažu zaboravi isključit, al sljedeči dan dolazi opet ujutro stariji vozač pa ga uključi. Jer neželeli da mu neko ispadne van. byeg
"kartu imamo?"

marin

Postoji nekoliko mana toj staničnoj, pogotovo kod MAN-ova, kod Citara ne. Zna se dogodit da kad se vrata otvore i stanična stisne, vozač makne nogu s kočnice i zna malo zacimat autobus, tako isto i Citelis. Kod Citara kako stanes na brdu il bilo gdje drži očito više kotača ili što već, pa je veća sigurnost, nema ni milimetra da se pomakne, dok kažem, kod drugih se osjeti pogotovo ako je stanica na nizbrdici, lako može stara baka past. Da se razumijemo, ne podržavam otkočivanje autobusa da može krenut sa otvorenim vratima, ali niti ne vidim problem kod savjesnih vozača koji drže kočnicu dok se vrata ne zatvore. Vožnja je udobnija i nema onog neugodnog cimanja kad stanična otpušta. Kod starijih MAN-ova nekad nije dovoljno samo jednom po pedali gasa da se deblokira stanična tako da i to isto. Ovo sam već jednom bio pisao.

MAN truck bus

Evo slika prvi poklopac je za blokadu, a ovaj vozač ju ima isključenu jer ga je takvog uzeo u garaži rekao je da neće ništa dirati
Radi se o manu 156
I ovom putem bih želio reći
Da je jučer preminuo vozač Damir Šurina u 55 godini života često je vozio linije sa Savskoga Mosta ali najviše 108
To je bio moj dobar prijatelj i vozač. R.I.P
"kartu imamo?"

sniff

Čovjek umro,a ti staviš  thumbs . Crni humor 1000%

t4

Počele su vrućine, a teško je naći Citaro u kojem radi klima. A takvi se nalijepe na 219 u zadnje vrijeme, a i na 220. Prozori zatvoreni, puše vlažno i toplo, u busu vlaga 90%. Ne znam zašto se ne isključi onda "klima". Jučer se 219 gasio putem, klima radi sve u 16h, a zapravo grijanje.

marin

Također je teško naći autobus koji je održavan i kojem je klima redovno punjena (na nekima očito nije nikada). Još i kad bi vozio pola sata sa zatvorenim vratima, možda bi rashladio. No tu su stanice, otvaranje vrata i stanjanje na početnim/krajnjim stajalištima gdje se Citarima gasi klima kada je autobus u "N" tj u leru. Tek kad krene se pojavi ona pahuljica opet. Totalno debilno.
Citelisi super hlade (za sada još), ali APP-ovi Citari stvarno u kojem god da sam se ja vozio bilo je ugodno. Ugodnije nego u drugim autobusima. Lionsi su katastrofa, rijetko koji hladi.  :'( Barem APP.

421

Citat: marin  u Lipanj 17, 2016, 15:37:07
Također je teško naći autobus koji je održavan i kojem je klima redovno punjena (na nekima očito nije nikada).
Prilikom redovnih servisa, a naročito prije početka sezone, mijenjaju se filteri klime te se provjerava  kompletan sistem klima uređaja na  bus123.
Nemoguće je da klima " na nekima očito nije nikada"  ili "redovno punjena".

" ...stanjanje na početnim/krajnjim stajalištima gdje se Citarima gasi klima kada je autobus u "N" tj u leru.
Tek kad krene se pojavi ona pahuljica opet."
Evo ga ponovno! o-0
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

marin

Sori, ali onda je neispravan sistem i vrlo je vjerojatno da plin negdje curi. Jer ako dan nakon punjenja dobro hladi, a poslije više ne, to je u pitanju. A jedva da išta hlade i puše vruće-razlog je taj što očito je šlampavo napunjeno ILI NIJE napunjeno (osim ako si osobno ti punio i provjeravao) ILI neispravan sistem ILI se klima zgasila (to je provjereno makar ti vozio Citara svaki dan, bez ikakve uvrede--->platim kavu ako nije tako).

smogovci.bbb2

Na g. br. 533 godinama klima ne hladi nego samo topli zrak unutar autobusa ventilira
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

822DoDo

neki dan sam bio u 3 zglobna Citara novija...u sva tri puse toplo...odvratno je...a podesena je temp na minimum i nista...onda lijepo krovni i bocni prozori otvoreni i ko u proslom stoljecu...ne znam kaj ce nam onda klima ak se ne odrzava...al opet ak cu tak..kaj ce nam uopce autobusi ak se ne odrzavaju