Autobusi - razno (2)

Autor Portos, Prosinac 17, 2012, 08:24:27

CONECTO430

Da mislim na prednju masku, je vjerovatno si upravu jer slike sa 24sata su dok gori i dok je ugašen a nigdje nema gdje ga stavljaju na labudicu.

Poslano sa mog SM-J320FN koristeći Tapatalk

Idem samo jednu stanicu :D

MAN truck bus

203 na 220 zvuci  glavauzid motor ruži zavija stenje sa obcnim gasom jedva ide kad se stisne kickdown kao da ce eksplodirat, i cijelo vrijeme ruzi.  umnik2 >hammer<
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

421

Žalosno da još nisi shvatio kako se čuje turbina prije izdisaja...
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

sniff

Također, 208 je u sličnom stanju, samo je i izvana mnogo istrošeniji.

marin

Citat: MAN truck bus  u Veljača 18, 2017, 09:28:20
203 na 220 zvuci  glavauzid motor ruži zavija stenje sa obcnim gasom jedva ide kad se stisne kickdown kao da ce eksplodirat, i cijelo vrijeme ruzi.  umnik2 >hammer<
Možda je u Safe Mode otišao bus, ništa čudno da ga se i tako vozi. Kao što je prije par godina gbr. 191 bio pa ga se vozilo, a bus nije išao s mjesta. I k tome je crvena greška svjetlila al nijog nije bilo briga.

Ivan

Meh, ma pola autobusa vozi s upaljenom nekom crvenom ili žutom dijagnostičkom lampicom i/ili s upozorenjima po displeju, pa nitko ne obraća pažnju. Kakvo je stanje i mentalitet, ni miris paljevine nije znak za uzbunu, zašto bi onda bile neke lampice koje su prema velikom dijelu zetovaca tu da bi elektroničari zaj... narod, a ne radi rješavanja problema.

421

Đizs!
Koliko alkemičara i stručnjaka ovdje.
A istina je da ex APP  bus123 imaju problema s elektronikama (mušičavi su), a i to da ima problema sa hardverom i softverom za održavanje.
MAN je u još lošijoj situaciji.
No "nije važno što ti kaže, već tko ti kaže."
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Shole

421

Danas imao priliku odvoziti 203.
U knjizi kvarova tjedan dana ništa upisano kao kvar, pa ne znam što se to radikalno dogodilo da se  bus123  203 popravio.
A ide jako dobro, bliže vrhu u odnosu na ostale ex APP.
Možda su sad ulili rusku naftu u rezervoar? Ili je točeno s desne pumpe gdje još ima alžirske pa je povuklo s dna?

Dreamwalker

thumbs
A jesi li na tabli imao light show?

Što bi tek bilo da radiš u APP-u (ne onom iz Požege naravno)  :)evil
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Tomek

@421
Kaj su ex APP u lošijem stanju od ovih u APD od prvog dana? Imaju dosta manje kilometara.
Meni općenito izgleda da APD ima puno lošije autobuse od APP tj da ih puno gore održava, danas sam bio po istoku grada, Lion's City 468 izgleda izvana očajno, gore od nekih NL-ova u APP-u koji su 2003.

Shole

Vjerovatno su kriteriji ocjenjivanja drugačiji.   Dobar poznavatelj prilika u autobusnom svijetu  i s  druge strane vozač će sasvim drugačije ocjenit jedan te isti bus.    "Laik"  će proučit vanjski izgled,  rasklimanost panela u salonu,  i općenito lupanje po lošim cestama,   dok će vozač  ocjenit  mjenjač,  kick down,  prvi stupanj retardera,    webasto + ventilatore  ..........

marin

Nije ni vozaču svejedno dal nabija žešče ili se ne čuje da lupi 3 puta u službi. Ovo sa održavanjem autobusa u APD, čemu trošiti riječi, već smo pisali kako je ekstremno loše, evo neka se 421 javi? Jedan vozač je rekao sva sreća da su kvalitetni autobusi (Lionsi), tko zna kak bi inače završilo i kolko bi ih krepalo, kad su već zakoračili prema milionu, APD-ovi naravno. Još koja godina, max dvije, i na milji su.

Dreamwalker

Citat: Tomek  u Veljača 20, 2017, 20:43:17
@421
Kaj su ex APP u lošijem stanju od ovih u APD od prvog dana? Imaju dosta manje kilometara.
Meni općenito izgleda da APD ima puno lošije autobuse od APP tj da ih puno gore održava, danas sam bio po istoku grada, Lion's City 468 izgleda izvana očajno, gore od nekih NL-ova u APP-u koji su 2003.

Nisi daleko od istine. Početkom godine sam se u 2 dana vozio u nekoliko Citara iz 2003., 2004. i 2006. te u NG 312 gbr 149 koji je bio bolje očuvan i izvana i iznutra od svih tih Citara. Nekoliko tjedana kasnije, slikao si 149 u rashodu što me jako iznenadilo.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Tomek

Citat: Shole  u Veljača 20, 2017, 21:15:01
Vjerovatno su kriteriji ocjenjivanja drugačiji.   Dobar poznavatelj prilika u autobusnom svijetu  i s  druge strane vozač će sasvim drugačije ocjenit jedan te isti bus.    "Laik"  će proučit vanjski izgled,  rasklimanost panela u salonu,  i općenito lupanje po lošim cestama,   dok će vozač  ocjenit  mjenjač,  kick down,  prvi stupanj retardera,    webasto + ventilatore  ..........

Takvog nemaš. Imamo jedino iskustvo iz Velike Gorice kad su poslale tada još ne jako stare Lion'se 451-454 tamo, kažu Goričani da su bili u šoku koliko su neodržavani, ulja svuda po motoru, kažu neusporedivo s ovima šta su iz APP-a dolazili..