ZET razno (2)

Autor plavi ZET-ov bus volim, Rujan 05, 2011, 18:57:30

marin

Ovo mi izgleda kao "made in Garaža Podsused"  ;D ::| izgleda kao da je to obična plastika i da je za nju naljepljena tablica.

Majstor

Made in ARZ lim svinut i upeljana bočno tablica
Jednostavno i efikasno
Samo mi sudite pošteno !

MAN19464

majstore sta je sa gb.850 taj bus ove godine nije vozio ni mjesec dana, sad kad je bio u pavg nekih 2 tjedna, nakon dolaska iz arz-a trosio je dnevno 6 litara ulja i jako je smrdilo po spaljenom ulju u putnickom prostoru, izgleda da je taj bus u samoj proizvodnji jako sfušan i nikad na zelenu granu sa njim.

Majstor

Evo bas to troši ulje motor pa će ga malo rastepst kad dođe na red
Malo je zatrpano u radioni
Samo mi sudite pošteno !

tramvajac 92

Novosti u vozilima, prenešeno s fejsa "Udruga Sindikata Vozača i Prometnih Radnika Hrvatske"

dean25

http://www.zagrebancija.com/hr-aktualnosti/zet-unaprijedjuje-program-za-informacijske-zaslone_319201

DOJAVITE GREŠKE
ZET unaprijeđuje program za informacijske zaslone
Izmjenjena slova i nepostojanje dijakritičkih znakova na ZET-ovim informacijskim zaslonima, rezultat su neadekvatnog programa

Autor: Ana Kranjčić

Putnici javnog gradskog prijevoza primjetili su kako na nekim informacijskim zaslonima nedostaju dijakritički znakovi na pojedinim slovima ili su određena slova izmjenjena. O čemu se točno radi, upitali smo nadležne iz Zagrebačkkog električnog tramvaja.

- Ponekad se na našim displejevima, odnosno informativnim zaslonima pojavljuju neadekvatni natpisi ili natpisi za koje bi naši putnici mogli reći da su pisani s greškom. Međutim, to nije točno, ali mi ćemo se ispričati ukoliko su naišli na takav displej - kazao je Nikola Tomljenović iz Ureda za odnose s javnošću ZET-a.

Moguće je kako se radi o programu koji ne prepoznaje dijakritičke znakove pa stoga natpis djeluje iskrivljeno. Međutim, djelatnici ZET-a prilično su angažirani kako bi se takva problematika riješila u što kraćem periodu.

- Bitno je reći kako takve stvari rješavamo promptno, jednom programskom nadogradnjom. Za to je potrebno jedno određeno vremensko razdoblje, no sve ćemo to posložiti. U svakom slučaju, pozvat ćemo sve naše putnike da pozivom u kontakt centar dojave, ako uoče bilo kakvu grešku na informativnom zalsonima, i mi ćemo zaista reagirati što je prije moguće - istaknuo je Tomljenović.

Svaki neadekvatan natpis mozete prijaviti u ZET-ov besplatan kontakt centar na broj telefona 0800 200 060.

Ukoliko i vi imate pitanja za gradske ili druge institucije, svakako se javite u emisiju Zagrebancija na Jabuci TV svaki radni dan u 19.05 sati.

tramvajac 92

Lijepo da su došli do tako nečeg..
Ali poznavajući naše ljude to će bit infomacija tipa:
P: Dobar dan, danas sam se vozio od placa do moje stanice s vašim busom i umjesto ć je bilo ono u s točkicama iznad..
C: Znate li koja linija ili bus?
P: Pa moja.
C: Linije imaju brojeve, koja je to bila?
P: Pa ona moja, kad idem s placa kući.
C: Kad je to bilo?
P: Pa danas, kad sam išao s placa, jesi ti glup čovječe?
C: spušta slušalicu

822DoDo

Upravo sam ja takvo nesto htio napisati...Kao da ce ljudi znat objasnit u kojem busu na kojoj liniji i u koje vrijeme
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

sokre

Ovi odgovori ZET-ove službe za odnose s javnošću graniče sa glupošću. Nikad ništa ne znaju.

Pa na ovom forumu se u više navrata raspravljalo o tim displejima, koji su u pogonu već nekoliko godina.

Mirta

Citat: dean25  u Kolovoz 06, 2012, 07:39:33
http://www.zagrebancija.com/hr-aktualnosti/zet-unaprijedjuje-program-za-informacijske-zaslone_319201

Moguće je kako se radi o programu koji ne prepoznaje dijakritičke znakove pa stoga natpis djeluje iskrivljeno. Međutim, djelatnici ZET-a prilično su angažirani kako bi se takva problematika riješila u što kraćem periodu.
- Bitno je reći kako takve stvari rješavamo promptno, jednom programskom nadogradnjom. Za to je potrebno jedno određeno vremensko razdoblje, no sve ćemo to posložiti.

Ne može biti da dosad u ZET-u nisu o tome imali pojma. A upozorenjima s foruma očito nisu pridavali važnost.
No, objašnjenje kako problem prepoznavanja dijakritičkih znakova rješavaju promptno jednom programskom nadogradnjom, bilo bi prihvatljivo da im ta promptnost ne traje godinama.
Nikad ne reci:"Nikad!".

221

Citat: dean25  u Kolovoz 06, 2012, 07:39:33

- Bitno je reći kako takve stvari rješavamo promptno, jednom programskom nadogradnjom. Za to je potrebno jedno određeno vremensko razdoblje, no sve ćemo to posložiti.

Bitno je reći da ''promptnost'' i ''određeno vremensko razdoblje'' traju već četiri godine.

sokre

Ako im za tu programsku nadogradnju treba 4 godine, koliko ce im onda trebati za malo slozeniji postupak izgradnje pumpe za plinske autobuse.  8)

tramvajac 92

Među putnicima zna zalutati i narančasta klocna

dean25

Jučer konačno počeli voziti 14 novoprimljenih vozača.
Baš ih je lijepo za vidjeti sa svojim 'instruktorima' kojih im stoje na raspolaganju za sve nejasnoće i prate tj.nadziru njih rad.
Nakon tjedan dana,novi vozači će početi voziti samostalno.
Ukupno stiglo 14 novih vozača i to po 5 u APD i APVG,a 4 u APP.
Neka im je sa srećom!

822DoDo

Mislio sam da je ZET zatrpan i da ne primaju trenutno vozace  ???
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.