ZET razno (2)

Autor plavi ZET-ov bus volim, Rujan 05, 2011, 18:57:30

221

Citat: trucker  u Siječanj 24, 2012, 16:26:56
Ovo će doista biti interesantno za pogledati.Šteta što neću biti doma...

Niti ne moraš.  :)
Ovdje uvijek imaš za pogledati emisiju koju si propustio: Provjereno

GT-R

I što kažete na sinoćnju emisiju Provjereno?
Očekivao sam da su stvarno nešto snimili, ali NIŠTA nisu snimili, a naslov im je kao da su snimili bus koji vozi po pločniku!!
Bitno da su snimili babetinu što govori da vozač uopće negleda na retrovizor kada izlazi, a svi znamo kakve su žene za volanom, ko bebe na tuti samo pravo gleda.
Nisu snimili kakva je stvar u Europi, nisu snimili kako svi trče na zadnja vrata da uđu, pa kada se vrata neotvore (česti primjer na kockicama gdje je vrata moguće otvoriti samo iznutra pritiskom na tipku) onda svi ljutito idu prema drugim vratima umjesto na prvim gdje bi svi trebali ulaziti.
Nisu ni snimili uništena sjedala i unutrašnjost najnovijih autobusa što su školarci sredili, a to što se svi voze bez karte i još k tomu se bune i stalno žale nikome ništa.

plavi ZET-ov bus volim

Citat: GT-R  u Siječanj 27, 2012, 16:52:40
Očekivao sam da su stvarno nešto snimili, ali NIŠTA nisu snimili, a naslov im je kao da su snimili bus koji vozi po pločniku!!
Ah, skloni su senzacionalističkim najavama svojih vijesti.
Iako ono što su prikazali nije bilo ni do koljena njihovoj najavi, nikako ne bih rekla da im je prilog bio promašaj. Osim toga, filozofiji putnika i vozača trebalo bi posvetiti cijelu emisiju, a ne prilog od 5 minuta.

Drago mi je što su se fokusirali na problem vezan uz izlaženje autobusa s autobusne stanice. Od svih zetovaca koje ja poznajem, mislim da nema ni jednog koji se na to nije žalio. Šlag na kraju je definitivno bilo policijsko vozilo uhvaćeno u tom istom prekršaju. ::|
Što se tiče bahatosti: na kontinuumu bahatosti je bahatost koju vozači osobnih automobila pripisuju vozačima autobusa zbog naprasitog izlaženja sa stajališta zasigurno manja od bahatosti vozača automobila koji uopće ne doživljavaju bus na stanici.

"U prirodi prometa u Zagrebu oni (čitaj: vozači autobusa) moraju biti malo agresivniji."
"Tek kada vozači automobila već s 50 metara udaljenosti od samog zaustavljenog autobusa počnu usporavati, bez straha da će ih netko iza njih udariti, možemo očekivati manje od gotovo tisuću prometnih nesreća na godinu."

- Riječi reportera/novinara. Potpisujem.
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

tramvajac 92

Vjerojatno zato novi solo busevi imaju 310 ks..

GT-R

Danas popodne je promet tekao kao i prethodnih dana, izuzev slepanja NT 2284, sve je bilo ok unatoc malom snijegu sto je pao. Neznam kako je jutros bilo.
Bas me zanima ako bude snjezne mecave i 15 cm snijega kako najavljuju, kako ce se odvijati javni prijevoz.
Pripremajte fotice za slikanje :D

manoplan

Jedna korisna stvarčica na Črnomercu za sve one koji do svog odredišta mogu doći s više od jedne autobusne linije. Display je postavljen zadnjoj tramvajskoj stanici pa putnici ne moraju obljetati autobusni terminal u potrazi za prvim polaskom prema destinaciji.

Ivan

Ne znam, moje skromno mnijenje je da je ovaj displej prilično zabrljano sklepan (i takav je već par godina bez promjene), sa većine mjesta gdje se izlazi iz tramvaja se ne vidi niti vidim puno prednosti pred dobrom starom metodom gledanja i hvatanja onoga što stoji na peronu, a na njemu se mnoge linije uopće ne pojavljuju (među ostalim i 172).

Od njega je beskorisniji jedino isti takav displej u Dubravi gdje baš svaki bus možeš vidjeti, a oni koji idu u istom smjeru ili kreću svi skupa ili sa velikim vremenskim razmacima pa ni ne stoje u isto vrijeme, no bilo bi dobro da su to jedini promašaji... Samo bacaju u prazno displeje koji bi možda puno bolje koristili nekom drugom stajalištu (npr. jednostavno su zaboravljena tramvajska stajališta Frankopanska - zapad ili Zagrepčanka - jug gdje prolaze stotine putnika po satu, ili recimo na 109 Trnsko-jug gdje ljudi samo izlaze ima displej a Selska-Baruna Filipovića - jug i neke druge nemaju, MSU, NSK prema Glk ili neka stajališta na Bologni prema Črnomercu imaju četveroredne displeje iako svi idu u istom smjeru dok puno stajališta gdje su tri linije imaju dvoredne displeje koji me ponekad izluđuju, npr. Vodnikova, displej zna biti zatrpan beskorisnim informacijama dok čekam dvojku koja dolazi za 20 minuta ili uopće ne dolazi, bilo bi lijepo znati da bi bilo bolje da idem prema 6 i 11 kad smo već blagoslovljeni svom tom tehnologijom).

plavi ZET-ov bus volim

Taj displej je već dugo na Črnomercu i ljudi ga vjerojatno koriste iz navike (prvenstveno mlađa populacija koja je izrazito prilagodljiva na nove tehnologije, pa čak i na ZET-ovu iz koje, na kraju krajeva, ipak profitira). Koliko se sjećam, u početku su se prikazivale sve linije, a od onda se, primjerice, 176 pokazuje kako kad, a 172 valjda nikad. Smeta me i visina tih mega-displeja, dosta su visoko, a ovaj na Črnomercu je teško vidljiv, kao što je Ivan napisao, jer po izlasku iz tramvaja treba pazit pod kojim se kutem gleda kako bi se uopće moglo vidjeti što na njemu piše. Što se tiče visine displeja, treba onda još svakako spomenuti tramvajski displej na Črnomercu za kolosjek u kojem stoji linija 2, koji je po meni NAJVEĆI PROMAŠAJ IKAD - EPIC FAIL (odite pogledati sami ako ne znate o čemu govorim, barem ćete se nasmijati).

Citat: Ivan  u Veljača 06, 2012, 11:08:14
dok puno stajališta gdje su tri linije imaju dvoredne displeje koji me ponekad izluđuju, npr. Vodnikova, displej zna biti zatrpan beskorisnim informacijama dok čekam dvojku koja dolazi za 20 minuta ili uopće ne dolazi, bilo bi lijepo znati da bi bilo bolje da idem prema 6 i 11 kad smo već blagoslovljeni svom tom tehnologijom.
Svaki put! ;D Barem jednom tjedno ispsujem sve živo i neživo na toj stanici.  >hammer<
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

Westin

ZET je nadam se iznajmio arena centru vlakić koji vozi od ulaza do centar do početno-krajnje stanice 234 (Lanište )

http://www.arenacentar.hr/dogadjaji/dogaanje/mini-vlakic-do-arena-centra/341/

Ivan

Citat: Westin  u Veljača 25, 2012, 20:25:39
ZET je nadam se iznajmio arena centru vlakić koji vozi od ulaza do centar do početno-krajnje stanice 234 (Lanište )

http://www.arenacentar.hr/dogadjaji/dogaanje/mini-vlakic-do-arena-centra/341/
:D koja glupost... Pa 234 u oba smjera ima stajalište kod Arene, kao da je teško prehodati 200 m, kad su već uzeli vlakić onda je možda mogao voziti do Remetinca gdje stoji vlak i hrpa autobusa (uključujući 234) ili možda kroz Lanište do tramvaja kod Jadranskog mosta gdje može proći i okrenuti se širokim pješačkim stazama do i ispod rotora (ili se mogu malo proširiti), ili i do Remetinca i rotora... Uglavnom, dalo bi se puno bolje iskoristiti.

sokre

Taj vlakić već dugo vozi - samo što ljudi to ne znaju pa je non stop prazan..

Mirta

A zašto ne znaju? Nije ih briga, iako im je povoljno?  ;D
Nikad ne reci:"Nikad!".

sokre

Ljudi se ne voze jer na po Areni nigdje (ili ne na vidljivim mjestima) nema obavijesti da vlakić vozi, uopće nema oznake stajališta i po meni, trebali su liniju produžiti do tramvajske stanice na Rotoru.

Westin

Citat: sokre  u Veljača 25, 2012, 22:54:45
Ljudi se ne voze jer na po Areni nigdje (ili ne na vidljivim mjestima) nema obavijesti da vlakić vozi, uopće nema oznake stajališta i po meni, trebali su liniju produžiti do tramvajske stanice na Rotoru.

U areni sam vidio jedino na info pultu jedan papir s voznim redom ,a na vlakiću nema nikakve obavijesti i kad nema vozača vlakić je zatvoren .
Prije tjedan dva je pisalo da vozi do rotora na stranici od arene ,ali nije bilo voznog reda .
Najbolja opcija bi bila da vlakić vozi tako da iziđe kod benzinske na Remetinečku i onda na rotor pa se vraća natrag Jadranskom avenijom do centra . S tim da koristi postojeća autobusne stanice
Svakako promijeniti trasu

sokre

15 kuna karta u busu ..

Što bi značilo da noćna vožnja na 268 kroz dvije zone košta 60 kuna.

Već mi je žao sad vozača koji će morati objašnjavati iznenađenim putnicima odakle tako drastično poskupljenje.