ZET razno (2)

Autor plavi ZET-ov bus volim, Rujan 05, 2011, 18:57:30

Ivan

OK, što god da se dogodilo i dalje je činjenica da vozači u APP bez obzira na uvjete voze cijelo vrijeme s ISKLJUČENIM SENZORIMA i bez ikakvog razloga omogućuju puno lakše izbijanje ovakvih incidenata! Vi iz Dubrave ne biste trebali braniti takvu praksu nego dokazati da prijevoz može funkcionirati bez takvog glupiranja i zanemarivanja sigurnosti.

marin

Kakvih božjih senzora? Ako misliš na ove u Citelisima, to je tolko glupo napravljeno, svaka stanica povlačenje stanične, pa onda otvaranje vrata uz onaj užasan zvuk (i zatvaranje). Kad su senzori isključeni, sve prolazi bez toga i može im bit opravdanje da je to tako bilo kad su uzeli bus (što je u 99% slučajeva tako). Uvijek je kovanica ili čačkalica na tom Secu gumbu. Aha da, zaboravio sam spomenut i senzore koji tako daleko love da kad je gužva nema šanse da se vrata zatvore.
Ovo što se desilo s kolicima, gospođa je jednim djelom kriva, ali nije njen problem kaj je vozač otvorio zadnja vrata. Naravno, pomisao da se tamo ulazi s kolicima je vrlo glupa.
I da, netko je napisao da ima ovakvih i onakvih vozača. Naravno da ima, ali putnici su svojim bahatlukom već toliko napravili da bi svi vozači mogli psovat na njih do kraja života. Onda bi se možda taj bahatluk izjednačio.

citaro

Aha, tko tebe kamenom, ti njega još većim?

Djelatnik, pogotovo ovakvih firmi poput ZET-a, itekako pridonosi (ne)ugledu svoje firme. Bez obzira kako se putnici ponašali, to nije opravdanje za spuštanje na njihovu razinu, prostačenje i kojekakve ispade (a takvi nisu rijetki)... Tko se ne zna ponašati ne mora raditi taj posao.

dominik,

Citat: marin  u Svibanj 31, 2014, 13:08:46
Kakvih božjih senzora? Ako misliš na ove u Citelisima, to je tolko glupo napravljeno, svaka stanica povlačenje stanične, pa onda otvaranje vrata uz onaj užasan zvuk (i zatvaranje). Kad su senzori isključeni, sve prolazi bez toga i može im bit opravdanje da je to tako bilo kad su uzeli bus (što je u 99% slučajeva tako). Uvijek je kovanica ili čačkalica na tom Secu gumbu. Aha da, zaboravio sam spomenut i senzore koji tako daleko love da kad je gužva nema šanse da se vrata zatvore.

Znaci po tvojem je to cista glupost, nema veze ako nekog stisnu vrata jer se vozacu zuri i jer mu je to glupo.
Dobar argument :P
Inace na Citelisima i Cityima je lijepo na podu ispred vrata zutom crtom (gumom) oznaceno do kuda hvataju senzori, tako da se i putnici za par dana nauce gdje trebaju stajati i nema problema, ali je lakse iskljuciti senzore i zatvarati vrata dok je bus u pokretu pa se i događaju ovakve stvari kao i sa kolicima, a mogle su se izbjeci.
Jos je i zanimljivo kako na Citarima na kojima se ne mogu iskljuciti senzori sve uredno funkcionira i putnici su se naucili ali na Citelisa i Cityima nikako, stvarno zanimljivo. ::|

Shole

Citaro nema osjetljive snezore

tramvajac 92

Vražiji citaro ima stepenicu na 4. vratima, solo na 3., taman tolko ti senzor hvata. Nema šanse da se neko stane dole di idu vrata. 3. vrata ima manji dio gdje senzor hvata, pa i nije problem.

dominik,

Citaro je bio za primjer, na svima to ne bi bio problem da si vozaci daju truda.
Znam kako je bilo sa Citarima kad su tek dosli u APP, koliko se cekalo na stanicama da se neko pomakne sa 3. ili 4. vrata.

plavi ZET-ov bus volim

http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/majka-nece-tuziti-zet-jer-joj-je-vozac-priklijestio-djecja-kolica-368826

Yada yada yada... ::|

Citat:U samo nekoliko dana građani su doživjeli dva šoka vozeći se javnim prijevozom. Nakon nedjeljnog incidenta, kada je potpuno izgorio ZET-ov autobus iz kojeg je u posljednji čas pobjeglo deset putnika, novi incident dogodio se u utorak kada je vozač zatvorio vrata dok je majka Sabina Maroš ulazila s dječjim kolicima u autobus. Iako su vrata prikliještila kolica, a Sabina Maroš ostala vani, kazala je da neće tužiti ZET.
- Priču sam dala u javnost i prijavila policiji, a na njima je da nastave istragu i poduzmu ono što bi trebali - kratko je komentirala Maroš.
Iz ZET-a su kazali da protiv vozača još nisu poduzeli nikakve stegovne mjere jer istražuju što se dogodilo. Istraga se vodi i o uzroku požara u autobusu u nedjelju, a prema sadašnjim informacijama, nitko se ni od tih putnika nije odlučio na tužbu. No, ZET-u nisu strane pritužbe građana.
- Velik je broj neutemeljenih prijava, no opravdane procesuiramo internim postupkom. Prijave protiv same tvrtke ne bilježimo, a od putnika obično dobijemo zahtjev za nadoknadu materijalne štete - istaknuo je Tomislav Jurić iz ZET-a. Vozačima nisu zadovoljni ni putnici.
- Moja zamjerka je da ponekad voze kao manijaci. Jednom sam se u 11 navečer vozila autobusom koji je bio poluprazan i vozač je vozio toliko brzo da sam od straha zamalo izišla - kazala je Andrea Glamatović. Ni Zlatko Horvat nije oduševljen vožnjom.
- Znam ih vidjeti kako telefoniraju ili puše, što bi trebalo biti kažnjivo jer ipak voze i više od stotinu ljudi - istaknuo je.

Zgodno je to kako su iskoristili prostor da ubace kritike ZET-u i od onih čija se kolica nisu našla prikliještena vratima. No, nevažno, ono što je mene zainteresiralo je sljedeće:
Citat:Iz ZET-a su kazali da su svi njihovi vozači profesionalci i da zbog čestih šokova koje proživljavaju na raspolaganju imaju stručni tim koji čine psiholozi, sociolozi i pravnici.

Je li to istina, zetovci? Radi li netko s vama kako bi vam pomogao u rješavanju stresa i kriznih situacija? Zadnje što sam ja čula jest da vam takva vrsta podrške i nije baš dostupna. Kakvo je općenito stanje po tome pitanju?
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

dean25

Ništa od ovog nije istina.
Niti su svi ZETovi vozači profesionalci,niti imaju stručni tim na raspolaganju.

Vidjet ćemo što će se događati s vozačem koji je jučer nastadao na Mihaljevcu,tj.kakvu će mu pomoć ZET pružiti.Kruže glasine da mu je jučer trebao biti zadnji radni dan na poslu zbog lažne diplome.

svicar

Citat: dean25  u Lipanj 01, 2014, 04:42:50
Ništa od ovog nije istina.
Niti su svi ZETovi vozači profesionalci,niti imaju stručni tim na raspolaganju.

Vidjet ćemo što će se događati s vozačem koji je jučer nastadao na Mihaljevcu,tj.kakvu će mu pomoć ZET pružiti.Kruže glasine da mu je jučer trebao biti zadnji radni dan na poslu zbog lažne diplome.

Nest ti sistema, zavrse ljudi srednju skolu, poloze za D a u biti nigdje ga ljudi ne nauce kako raditi sa ljudima.C i  D kategorija su dva razlicita svijeta. Ako je uspjesno vozio bez udesa, frke sa putnicima, zasto bi ga trebalo sad istjerati.

maxkuki

Autobus vozio toliko brzo da je od straha skoro izašla?A kad voze malo sporije onda je javni prijevoz prespor,ili vozači neznaju voziti,ili su nam busevi preloši...Ovo ima na balkanu..

Sent from my WT19i using Tapatalk

Ivan

Citat: svicar  u Lipanj 01, 2014, 09:38:10
Nest ti sistema, zavrse ljudi srednju skolu, poloze za D a u biti nigdje ga ljudi ne nauce kako raditi sa ljudima.C i  D kategorija su dva razlicita svijeta. Ako je uspjesno vozio bez udesa, frke sa putnicima, zasto bi ga trebalo sad istjerati.
Pa ne znam, ja mislim da je otkaz rješenje, ali trebalo je to sve skupa malo elegantnije izvesti, pričekati da natječaj za nove vozače bude blizu provođenja ili možda da već budu zaposleni a ne da imamo redukcije, doduše dolazi ljeto ali treba i ljudima koji ostaju dati godišnji, kako bi sad to trebalo izvesti? Radi čega bi sve to bilo napravljeno zbrda-zdola ako su ovi mogli raditi još koji mjesec?

tramvajac 92

ZET ima oko 400 autobusa koji izlaze radnim danom (za trajanja škole) na linije, ajd, radi jednostavnijeg računa recimo da ih je 375+pričuva, dalje radim sa 375  bus123.

Većina autobusa (recimo 220 komada) vozi u 2 smjene (440 vozača) neka ih je 35 dvokratnih, 20 neka vozi samo jednu smjenu ostaje ti još 100 komada što voze u 3 smjene (300 ljudi). Znači za prosječan radni dan ZETu treba oko 800 ljudi radnim danom za voziti i oko 50 ljudi za pričuvu tokom dana, znači 850 ljudi, sa godišnjima i svime za pretpostaviti je da ZET treba 900-1000 vozača. Koliko se sjećam, od kad postoji forum na ovoj adresi samo 1x je bio javni natječaj za primanje vozača autobusa, i to za neki vrlo mali broj vozača.

Uvjeti rada u ZETu su vrlo dobri (baram koliko ja znam) što ne znači da ne mogu biti još i bolji, napokon imamo dovoljno vozila za pokriti izlaz (nakon što su punionicu u APPu napravili) i onda se odjednom krenemo obračunavati sa vozačima koji nemaju potrebne kvalifikacije. Ok, nisu trebali ni biti zaposleni, slažem se, ali je ZET trebao prvo raspisati natječaj za recimo 50 vozača i onda vidiš: aha, imamo 30 vozača koji nemaju potreban papir, ok kad njih otpustimo imamo još 20 ljudi da pokrijemo ovu i iduću godinu što se tiče odljeva i tek kad se ti ljudi zaposle izać u medije i reć čujte imali smo 30 ljudi što nisu imali potrebne papire pa smo im nogu dali, jbg, drugu opciju nismo imali. Nakon toga (da se malo zamažu oči ljudima uvesti par novih polazaka i rastrubit to toliko dobro da cjeli grad zna za to, a da ove u javnosti proguta magla.

BTW. pošto već dolazi ljeto ZET bi mogao (kao podružnica ZG Holdinga) organizirati jednodnevne izlete i kupanja na obali i okolici i tako si zaraditi koju kunu, pogotovu pošto neki školski busevi stoje po 2 mjeseca netaknuti na parkingu. Ako mogu razni prijevoznici sa autobusima ponekad i sumnjive ispravnosti može i ZET makar samo Regije pokrenuo.

421

Citat: plavi ZET-ov bus volim  u Lipanj 01, 2014, 00:54:31
Zgodno je to kako su iskoristili prostor da ubace kritike ZET-u i od onih čija se kolica nisu našla prikliještena vratima. No, nevažno, ono što je mene zainteresiralo je sljedeće:
Je li to istina, zetovci? Radi li netko s vama kako bi vam pomogao u rješavanju stresa i kriznih situacija? Zadnje što sam ja čula jest da vam takva vrsta podrške i nije baš dostupna. Kakvo je općenito stanje po tome pitanju?
Po tom pitanju ništa novo. ;D
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

421

Citat: tramvajac 92  u Lipanj 01, 2014, 14:35:12
BTW. pošto već dolazi ljeto ZET bi mogao (kao podružnica ZG Holdinga) organizirati jednodnevne izlete i kupanja na obali i okolici i tako si zaraditi koju kunu, pogotovu pošto neki školski busevi stoje po 2 mjeseca netaknuti na parkingu. Ako mogu razni prijevoznici sa autobusima ponekad i sumnjive ispravnosti može i ZET makar samo Regije pokrenuo.
http://www.vecernji.hr/zg-vijesti/odluceno-zet-izlazi-iz-holdinga-jos-se-ne-zna-sto-to-znaci-za-radnike-933051
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln