ZET razno (2)

Autor plavi ZET-ov bus volim, Rujan 05, 2011, 18:57:30

Nalc

Eh........ Šteta riječi i živaca. Al svugdje je tak, tu po Zagorju krpaju s lopatom i nogom. Nabaci malo asfalta, zagazi nogom i ćao.....

dean25

Zagrepčani nezadovoljni cijenom karte i čistoćom prijevoza
http://www.vecernji.hr/zg-vijesti/zagrepcani-nezadovoljni-cijenom-karte-i-cistocom-prijevoza-996883

Citat:Što je u ZET-u dobro i loše? Istražili baš u ZET-u što misle putnici

Točnost, pouzdanost i učestalost kvalitete su koje se pripisuju tramvajskom prijevozu na području grada

Čvrstom četvorkom – tako su Zagrepčani ocijenili kvalitetu usluge javnog prijevoza na području grada.

Dobivena ocjena rezultat je provedenog istraživanja na uzorku od tisuću građana ispitanih u autobusima ili tramvajima krajem prošle godine, a ZET će s takvom praksom nastaviti – novo istraživanje provest će krajem ove i svake sljedeće godine kako bi, kažu, pratili zadovoljstvo putnika.

Deset kuna – preskupo

I dok su građani najzadovoljniji dostupnošću informacija o gradskom prijevozu, koju je navelo čak 77,8 posto ispitanika i kojem su dodijelili četvorku, Zagrepčani su najnezadovoljniji cijenom karte – deset kuna za jednu zonu 44,6 posto ispitanih smatra pretjeranom.

– Iako smo dobivenom ocjenom i više nego zadovoljni, ove pokazatelje iskoristit ćemo za daljnje unapređenje svoje usluge. Na nekim pokazateljima već intenzivno radimo, dok je na neke teže utjecati – poručio je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

Osim cijenama, nezadovoljstvo su građani iskazali čistoćom autobusa i tramvaja – detaljno čišćenje vozila koje se sada provodi jednom tjedno za njih je nedovoljno. Trojkom su građani, među ostalim, ocijenili zadovoljstvo načinom vožnje te vremenom trajanja putovanja.

Pouzdanost, učestalost i točnost kvalitete su koje se pripisuju upravo takvoj vrsti prijevoza, dok je 3,73 ocjena kojom građani ocjenjuju pouzdanost autobusnih linija.

I dok su se građani, naročito oni koji se voze autobusnom linijom 268 koja prometuje od Zagreba do Velike Gorice posljednjih mjeseci žalili na neljubaznost vozača, tisuću ispitanih građana koji su sudjelovali u prvom ovakvom istraživanju, uslužnost i susretljivost zaposlenika ZET-a ocijenili su ocjenom 3,5.

– Prvi je put rađeno ovako opsežno istraživanje. Cilj nam je povećati zadovoljstvo našim uslugama – zaključio je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

GRAĐANI SU NEZADOVOLJNI:
- cijenom usluge prijevoza (44,6%)
- urednošću i čistoćom vozila (21,2%)

GRAĐANI SU ZADOVOLJNI:
- dostupnošću informacija (77,8%)
- jednostavnošću korištenja (75,2%)
- učestalošću tramvajskog prometa (72,5%)
- udobnošću (71,5%)
- sigurnošću (71,2%)
- pouzdanošću tramvajskog prometa (71,1%)
- pouzdanošću autobusnog prometa (69,0%)
- mogućnošću kupnje voznih karata (63,1%)

flip

ZET je sam dakle proveo to istraživanje? Mrvicu su mi sumnjivi rezultati. Kako zadovoljstvo informacijama može biti toliko visoko ako fali aplikacija koja prati autobuse i tramvaje u stvarnom vremenu i kad displayevi katkad ne pokazuju točne podatke? (Ne)zadovoljstvo cijenom karata i čistoćom pak već izgleda realnije, s tim da su možda trebali razdvojiti čistoću autobusa i čistoću tramvaja. Možda nisam u pravu, ali čini mi se da su čak i stariji tramvaji iznutra čišći od najnovijih Citara.

Trojanski konj

Nedaj bože da se pokrene aplikacija koja prati vozila u realnom vremenu.  Debili koji nemaju nikakvog života bi samo to gledali i onda slali pritužbe i mailove  -  zašto je autobus taj i taj krenuo kasnije,  zašto je zadnji bus krenuo 0,4 sekunde ranije a ja sam trebala stić na vlak za Strizivojnu .......

Slažem se da bi to bila odlična stvar za normalne korisnike,  al to bi zloupotrebljavali debili i kreteni kojih je pun K i koji nemaju pametnijeg posla nego pratit okolo vozače i autobuse šta i kako tko radi

flip

Taj argument mi je negdje u rangu onog inicijalnog ZET-ovog da žele spriječiti terorističke napade (a zapravo informatički sustav ne može podnijeti opterećenje, a oni nemaju motivacije za promjene). Ne vjerujem da ljudi nemaju pametnijeg posla, a i uostalom na ovom i zelježničkom forumu se čuje kritika o nepoštivanju voznog reda, za tramvaje ponajprije, ali i za noćne autobuse pa čak ako bi takvi propusti bili uočljiviji, ne znam što je loše u tome. A i da budem pesimističan, nekima bi se ionako ignoriralo prijave, dok će novine uvijek naći nešto po čemu mogu pljuvati. Bilo je i nekih drugih kritika poput one o sročavanju informacija na web-stranici, ako se dobro sjećam. Također, ne znam puno o tome, ali vjerujem da takve aplikacije/karte postoje u brojnim europskim gradovima, a znam da postoje i kod nas u Osijeku. Gledano ovako i izvan specifičnog konteksta, pružanje te usluge čini se gotovo kao nužnost s obzirom na tehnološki napredak. Zbog toga svega što sam rekao mi je upravo i sumnjivo da građani imaju toliko visoko zadovoljstvo dostupnošću informacija.

221

Samo ću napisati: svaki Cigo svog konja hvali.  kava

citaro

Citat: Trojanski konj  u Ožujak 25, 2015, 22:14:50
Nedaj bože da se pokrene aplikacija koja prati vozila u realnom vremenu.  Debili koji nemaju nikakvog života bi samo to gledali i onda slali pritužbe i mailove  -  zašto je autobus taj i taj krenuo kasnije,  zašto je zadnji bus krenuo 0,4 sekunde ranije a ja sam trebala stić na vlak za Strizivojnu .......

Slažem se da bi to bila odlična stvar za normalne korisnike,  al to bi zloupotrebljavali debili i kreteni kojih je pun K i koji nemaju pametnijeg posla nego pratit okolo vozače i autobuse šta i kako tko radi

Ako placam europske cijene karte onda zelim i europsku, a ne balkansku uslugu.

A argumentacija ti je super... Onda mozes tako zabraniti/ukinuti puno stvari, jer ce se uvijek naci netko, tko ce ih zloupotrijebiti... Iako ne vidim sto je zloupotreba ako se prijavi nekoga tko se ne pridrzava voznog reda? U normalnim zemljama se to kontrolira od strane firme.

t4

Takva aplikacija koja bi pratila volzila bi bila korisna. Što mi vrijedi display na stanici di piše da nešto dolazi za 2 min kad je on na stanici :P Netko je u stanu, 3 min od stanice i pogleda di je tram/bus i krene. Bolje nego doći na stanicu i vidjeti dvoznamenkastu brojku na displayu pa čekati vani.
Glede voznih redova, meni je to sve i dalje loše. Npr linija 220 više nije u stanju ostvariti polaske voznog reda iz Dugava. Kasni minimalno po 5 min. Svaku srijedu npr. polazak 220 iz Dugava u 10:05h, 219 u 10:10h i naravno da skupa dođu na Vatikansku. Ako je 219 dobila rastegnut vozni red s 25 min razmaka od Kolodvora do Sloboštine, treba rastezat i 220 koji još i kruži okolo. Općenito, radnim danima se linije koje idu istim putevima prate, 109 sa 220 do Muzeja SU, tu se pridruži 268 ili 221 pa 2 ili 3 busa idu skupa na Glavni kolodvor. Ista stvar je i sa tramvajima: 6 i 13 skupa do trga, tamo se 6ici pridruži 11ica kao idući tram, 14 i 17 skupa po Savskoj, 17 i 1 isto sljepljenji :)

Ivan

Da, lako bi se čak i gušće vozne redove poput 220 i 221 dalo koordinirati i to kvalitetni JGP-i rade, no netko treba sjesti i poraditi na tome, no što očekivati kad se ne slaže smisleno ni autobuse koji voze svakih 40 ili 60 minuta, ili rjeđe... Za neke linije i skupine linija sam već pisao kako bi ih se lako dalo srediti, čak i s trajnim redukcijama koje praktički nikog ne bi oštetile ili koje bi zapravo stvorile višak i posredno drugdje pomogle boljem prijevozu, no nema veze i očito se sad već godinama radi jedino tako da se dere po linijama po kojima se stigne bez plana i smisla...

zet216

Evo i mene :D Danas u 7:13 autobusna linija 216 Ivanja Reka-Kvaternikov trg smjer Kvaternikov trg gbr(525)...Vozac zeta stao je na stanici Resnik I  crkva i otvorio prednja vrata trazio je kartu no dvojca nisu imala i otisla su iza...nakon dugog vrjedanja putnika zetovca jedan je platio a onda grupa mladica su ga napala i nije drugi platio kartu zvao je policiju i ugasio motor...znaci mi svi koji smo ju imali patimo!Zovem zet kazu zao nam je imaju pravi stati i nekretati grupa mladica odustala i otisla na drugi autobus u 7:20h...malo bezobrazno jedno 6-7 putnika je KUPILO KARTU NO SATI I POL ISTICE PA TO TREBA UBITI SRAM IH MOZE BITI! STRASNOOOOO!!  ??? ??? ???

conecto

A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

822DoDo

mislim da hoće reći da treba biti sram vozača i ZET. Osobno bih isto učinio kao i gospodin vozač, jer je još jedino to preostalo u borbi protiv "divnih putnika". Sram može biti te koji se pokušavaju švercati a ne vozača ni ZET. Pa za kašnjenje su krivi ti koji izigravaju frajere i ne žele platiti uslugu prijevoza ali ne, jednostavnije je uvijek napasti vozača
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

marin

Tu na zapadu bas nema takvih problema jer vozači ne pregledavaju karte u tolkoj mjeri kao u APD, pogotovo kolko vidim na GK. Ali zato se na ovom dijelu grada daleko više švercaju ljudi pogotovo na linijama s Črnomerca.
Inače jučer sam oko 19:30 bio na Črnomercu i ovo nikako ne funkcionira, živi kaos! Na 172 navodno 3 vozna reda ukinuta, ovo ostalo po jedan. Polazak za Mikuliće (127) 19:50 oko 20 ljudi ostalo vani, bus je jedva zatvorio vrata i krenuo, na 126 nisam vidio, ali pretpostavljam da je jednako.
Na 123 se to također osjeti da je cijeli dan jedan bus manje, cijeli dan voze dosta natrpani iako onaj zadnji dio od Podsuseda nikad nema vise od 20 ljudi.
Neće to moći ovako dugo, jednostavno ne funkcionira...(a da ne kažem da je polazak u 20:30 također isto bio prenatrpan za Mikuliće). Danas sam vidio da su MAN-ovi na 126 i 127 (po jedan), pretpostavljam za te vozne redove koji ostanu do kasno jer stane vise ljudi nego u Citelis.

MAN19464

Nema vozača, firma za prijevoz putnika, nikako da rješi problem manjka vozača i onda taj problem rješavaju na način da ukidaju polaske, maltretiraju putnike i vozače iscrpljuju do maksimuma koji previše rade.
Ovaj kaos mora hitno završiti.
Te isprike da nema vozača to je neozbiljno i sramotno.
Kvaliteta usluge prijevoza toliko se srozala da je to užasno.
Ovakva politika firme vodi u propast.
Najgore što putnici stradaju i što se istresaju na vozače, umjesto na upravu.
Dok se putnici neorganiziraju i počnu prosvjedovat, bit če još gore.

Shole

Mogu citirat ovaj post u Riječki podforum ?   Isuse bože ovo kao da je netko napisao za Autotrolej. Od riječi do riječi.  Al ovi ne da neće da prime, nego neće niko da dođe radit pod ovakim uvjetima.  Natječaj je stalno otvoren al nitko ne dolazi. Nedaj bože da netko negdje nastrada zbog premorenosti vozača pa da se potegne pitanja slobodnih dana i godišnjeg odmora.  Misaona imenica jedno i drugo