ZET razno (2)

Autor plavi ZET-ov bus volim, Rujan 05, 2011, 18:57:30

t4

E kad bih ti ja znao što bih ja, bilo bi to dobro. Mislim, teško je to. Da sam ja vozač, vjerojatno ne bih niti tražio karte sve dok se uprava firme ne pobrine oko takvih stvari kako pregledati karte svima na svakoj stanici. A ako bih pregledavao, da me netko zamoli, vjerojatno bih ga pustio. Jer ljepše mi je čuti "hvala" od putnika, nego "Mrš, konju usrani." Ja sam prvi ZA da svi imaju karte i svi plaćaju prijevoz. Ja imam pokaz/kartu od prvog srednje, pa kroz fakultet i sad kao zaposlen. I meni je nepošteno kad vidim da ju ja platim, a netko uđe u bus sa podlim osmijehom jer ju nije platio. Ali to isto tako ne ide... da ju netko plati 10 kn dvije stanice, a za dvije stanice dalje ju nitko ne plati... ljudi to sve vide i gledaju. Ja da nemam karte i da me ne pusti u bus, bih mu rekao: "Deset kuna ćete dobiti na glavnom tek kad SVI putnici koju uđu u bus pokažu/plate kartu."

smogovci.bbb2

Vozači trebaju samo voziti. Prodaju i kontrolu karata neka vrše drugi. Zašto su 80ih ukinuli konduktere?!
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421

#t4
Nerijetko sam doživio ignoriranje nakon što sam ga/ju sačekao, hvala  rijetko, a kartu  sam još morao zatražiti.Neki su me počastili i pogrdnim riječima i uvredama.
Mislim da nisi u situaciji ucjenjivati i jednostrano odlučivati kako ćeš se ponašati u prostoru za koji je odgovoran vozač kao ovlašteni predstavnik tvrtke za koju radi tako da rečenica : "Ja da nemam karte i da me ne pusti u bus, bih mu rekao: "Deset kuna ćete dobiti na glavnom tek kad SVI putnici koju uđu u bus pokažu/plate kartu." ne pije vodu.
BTW:Zašto nitko od Vas koji imate valjanu kartu za vožnju ne reagira na one koji pravo na vožnju žele ostvariti na silu i badava? Time biste pomogli vozačima i sebi samima ,da se (u najmanju ruku) ne osjećate blesavo?
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

flip

Ja isto vjerojatno ne bih pregledavao, ako me ne špijunira linijska kontrola iza grma ili ne trebam silno dodatke na plaću, ne vidim zašto bi se tomu izlagao. Psovke su još najbenignije što se može dobiti... čemu voziti smeten nakon takvih incidenata i još smrdati vozni red? Pogotovo kad je bezobrazno očekivati da vozači trebaju spašavati tvrtku koja u problemima nije zbog njih.

@421, nerealno je to očekivati, u dosta situacija se vozač jednostavno zamjeri i svim ostalima jer produljava vožnju i/ili ispada bahat. Uostalom, postoje tu puno širi razlozi kao medijska slika o ZET-u pa vrijednosti kojima nas se u ovoj državi uči ili ne uči itd. A i umjesto da mi pomažemo vozačima (ili mijenjamo vrijednosti u Hrvatskoj npr), a vozači tvrtki, treba jednostavno krenuti od najviše razine i tamo uvesti reda.

t4

A ta rečenica bi bila realna s obzirom na situaciju. Zamisli da se voziš drugdje busom ili vlakom, ti platiš kartu ili te kontrolor u vlaku traži, a putnik do tebe prođe bez. Ne bi li rekao kontroloru: "Oprostite, a ovog nećete pitati za kartu ili?". 
Zašto ne reagiramo... zato jer na ništa ne reagiramo... da smo složni, reagirali bismo na mnoge druge stvari, ali nismo. Tako i ovo. Svatko šuti i gleda sebe i ne petlja se. Takva smo nacija u globalu. Općenito, trebat će puno da se ljudi nauče reagirati na nepravdu i da nauče da se karta mora imati u javnom gradskom prijevozu. Sumnjam da se toliko ljudi šverca u HŽu ili u drugim prijevoznim tvrtkama. Samo je onda problem taj što ljudi ne žele dati 10 kn za dvije, tri stanice kad karta vrijedi sat i pol i možeš se odvozati od Dupca do Črnomerca.
Da li je istina da je smjer dolaska tramvaja na Črnomerec npr A, a odlazak buseva s Črnomerca B smjer? Tako sam čuo negdje, tako da ti kao karta iz tramvaja ne vrijedi u busu jer mjenjaš smjer.
Treba to sve promijeniti: svakom zaposlenom s plaće tko živi u gradu Zagrebu ili kako već (koristio ili ne koristio ZETov prijevoz) mjesečno skinuti 50 kn i ukinuti te sve karte. Koliko košta štampanje tih karata... plaćaj 50 kn, pa se vozi autom ako želiš. I stanar u prizemlju zgrade plaća naknadu za lift iako ga ne koristi.

marin

Citat: 421  u Svibanj 03, 2015, 21:42:09
#t4
Nerijetko sam doživio ignoriranje nakon što sam ga/ju sačekao, hvala  rijetko, a kartu  sam još morao zatražiti.Neki su me počastili i pogrdnim riječima i uvredama.
Mislim da nisi u situaciji ucjenjivati i jednostrano odlučivati kako ćeš se ponašati u prostoru za koji je odgovoran vozač kao ovlašteni predstavnik tvrtke za koju radi tako da rečenica : "Ja da nemam karte i da me ne pusti u bus, bih mu rekao: "Deset kuna ćete dobiti na glavnom tek kad SVI putnici koju uđu u bus pokažu/plate kartu." ne pije vodu.
BTW:Zašto nitko od Vas koji imate valjanu kartu za vožnju ne reagira na one koji pravo na vožnju žele ostvariti na silu i badava? Time biste pomogli vozačima i sebi samima ,da se (u najmanju ruku) ne osjećate blesavo?
Pouka: Zašto bih nekoga i čekao uopće, vrlo vjerojatno da neće reći hvala, nit će kupit kartu! Još će ti možda reć koju pogrdnu riječ što sam više puta čuo nešto tipa: "Kaj ne znate otvorit zadnja vrata, vidite da trčim", pa j*be mater itd... Lijepo zatvoriš sva vrata i kreneš. Ima još autobusa iza tebe. Za naše društvo mi se to čini kao najbolja opcija.
A što se tiče pregleda karata, više nemam pojma na koji način bi se riješili švercanja. Nikako.. Jer dok svi ne traže kartu, neće je nitko imat, doći će linija 268 vozač će tražit kartu, ovaj neće kupit otići će na idući di neće tražit kartu i eto tako se svaki put može izvuć.

221

Veliki vođa dao dozvolu:
Citat:
Bandić odobrio

ZET-u stiže 79 novih vozača autobusa, na jesen i 50 novih vozača tramvaja

Zbog smanjenog broja vozača i zabrane zapošljavanja smanjen je broj vožnji na mnogim zagrebačkim autobusnim linijama

Za nešto manje od mjesec dana 79 novih vozača trebalo bi biti raspoređeno na svim zagrebačkim autobusnim linijama. Zeleno svjetlo za zapošljavanje novih kadrova, nakon nekoliko mjeseci iščekivanja, Zagrebačkom holdingu dao je gradonačelnik Milan Bandić. Poruka je bila jasna – podružnica ZET-a smije zapošljavati. To je, podsjetimo, između ostalog bila i jedna od tema prvog susreta i zahtjev šefa Holdinga Dejana Fička Milanu Bandiću.

Novi vozači autobusa već su uglavnom obavili liječničke preglede, a sada preostaje da i potpisom ugovora formaliziraju radni odnos i počnu raditi.
Olakšanje, ali ne i rješenje

Njihovo zapošljavanje nužno je i samo će djelomično olakšati trenutnu situaciju – naime već zaposleni vozači autobusa nisu zbog smanjenog broja zaposlenih mogli koristiti slobodne dane ni dane godišnjih odmora, a zbog njihova manjka smanjen je broj polazaka na većini gradskih linija.

– Ljudi su jednostavno bili premoreni i iscrpljeni, a mi bez vozača ne možemo. Zato je ova dozvola zapošljavanja bila hitna i nužna. Mi smo inzistirali i od naše podružnice i od Uprave tražili da zajedno s Gradom riješe ovaj problem – poručio je Anto Jelić, predsjednik sindikata i prometnih radnika ZET-a.

Kako je napomenuo, novih 79 vozača olakšat će, ali ne i riješiti situaciju – naime ZET-u je potrebno još 80-ak vozača autobusa, ali i 50-ak vozača tramvaja.

Vozači tramvaja, ako je suditi po najavama, trebali bi se zapošljavati tek na jesen, kada bi trebali krenuti na obuku koja traje gotovo šest mjeseci.

– Podružnica ZET, Zagrebački holding i Grad Zagreb imaju konstruktivan dijalog radi što kvalitetnijeg pružanja svih usluga građanima. U skladu s poslovnom politikom rješavaju se prioriteti, među kojima su i nova zapošljavanja – poručio je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

http://www.vecernji.hr/zg-vijesti/novih-vozaca-79-voziti-pocinju-za-mjesec-dana-1003805

421

Nabasah na event slijedeći tjedan:
http://www.zv.hr/default.aspx?id=4332

Dvorana Zimski vrt
16:30 - 18:00 sati
Tribina i prikaz filma:
SIGURNOST I ZAŠTITA STARIJIH U PROMETU
Ksenija Vidović Vorberger, dipl. soc. rad., Marina Dimić Vugec, dipl. soc. rad., Udruga Odraz
NOVOSTI IZ ZET-a
Mr. sc. Branko Mikinac, Robert Lahnit, Krešimir Holub, ZET

Možda bude kaj pametno.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

Veliki vođa je jučer 13.05.2015. gostujući u emisiji Zagrebi po Zagrebu na radio Sljemenu obećao slušatelju (koji mu je postavio pitanje) da će vratiti ukinutu bus lin 295 Gl. kol.-Sajam Jakuševec. UKINUTA JE ZBOG NERENTABINOSTI ODNOSNO MALOG BROJA PUTNIKA jer na njoj nije važila mjesečna karta već se kupovala kod vozača. E sad ako ju ZET vrati onda je to potpuni sumrak  russian_roulette

Ivan

Bolje da razmišljaju kako uvesti pravu liniju za naselje Jakuševec koje trenutno ima samo prerijetke polaske ionako punih linija 307 i 308, a koja bi mogla usput proći 100 m od sajma ili možda nedjeljom i s kratkim direktnijim dolaskom do sajma (npr. nešto u stilu one kružne koju je ovdje predlagao tamlover), usto kad bi išla s te strane također ne bi zaglavljivala na Sajmišnoj u gužvama dok auti idu na sajam...

No to je sve teško smislit za gradske prometne genijalce, a pogotovo bi bilo teško Novom Zagrebu dati dodatne autobuse jer je trend već 10-ak godina samo reducirati... ::|

tamlover

U tijeku je komisija za uvođenje 295 i to od Zapruđa do sajma automobila. Jedan Lion`s na valjda početnom stajalištu sjeverno od tramv.stajališta na Av
.Dubrovnik, uz njega ZETovci i zamjenik pročelnika Ur.za promet. Znači, promptna reakcija!
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

smogovci.bbb2

Sumrak zdravog razuma. Od nedjelje 17.05. vraća se lin 295. Voziti će od sajma pa do raskrižja D. Tomljanovića Gavrana s ul. SR Njemačke. Tu će se okretati na rotoru i natrag na sajam. Polazno izlazno stajalište biti će na raskrižju Sajmišne ceste i Karla Metikoša a važiti će i pokaz. Penzioneri navalite  russian_roulette  glavauzid

Ivan

Mda, definitivno prioritetna linija... Popravit nešto na 127, 212, 220 itd., to nije nikom bitno. kava

Što se tiče početno-krajnjeg stajališta, ne razumijem kojom logikom su odredili lokaciju. Zašto se ne bi koristila neka površina u zoni okretišta Zapruđe da se može ljudski presjesti i s 14-ice i bez korištenja nespretnog stajališta Most Mladosti? Svaka nova ili novo-preuređena linija ima sve manje smisla. Tužno.
glavauzid

smogovci.bbb2

Pa trebala li linija voziti iz Avenije Dubrovnik (ak već "MORA" voziti kad je naredio Veliki vođa). Znači kretala bi iz Av. Dubrovnik (stanica Utrina, pored Spar-a), kružni tok, Sarajevska (prema Mostu mladosti), desno na Sajmišnu cestu i do sajma. U povratku bi je usmjerio ili direktno u Adamičevu pa na Av. Dubrovnik i polukružno na početno stajalište. Ili preko Karla Metikoša, Milana Mladenovića na Av. Dubrovnik i polukružno na polazno stajalište. Na ovaj način bilo bi omogućeno presjedati na tram lin 14. A i vozač bi mogao otići na wc, kavu, šta već.

221

Da, da, evo kad se male ruke slože, sve se može. Komisija rekla ''na zapovijed''!!

Citat:

ZET: autobusna linija 295 do sajma na Jakuševcu

Zagrebački električni tramvaj, zbog velikog interesa građana – posjetitelja sajma na Jakuševcu, uvodi već ove nedjelje u promet autobusnu liniju 295, koja će od Zapruđa, svakih 40 minuta, voziti do Jakuševca.

Na autobusnoj liniji, koja će prometovati nedjeljom, vrijedit će tarifa prve zone, odnosne sve pojedinačne, vrijednosne i pretplatne karte, kao i u ostatku prometne mreže.

Podsjetimo, slična je linija u prometu bila ranijih godina, a prometovala je s Glavnog kolodvora, dok se prijevoz dodatno naplaćivao.

Prvi polazak autobusa je iz Zapruđa u 7.20, a zadnji s Jakuševca u 13 sati.

Polasci iz Zapruđa su u: 7.20, 8.00, 8.40, 9.20, 10.00, 10.40, 11.20, 12.00 i 12.40.

U suprotnome smjeru autobus vozi u: 7.40, 8.20, 9.00, 9.40, 10.20, 11.00, 11.40, 12.20 i 13.00 sati.

http://www.zna.hr/?p=15860