ZET razno (2)

Autor plavi ZET-ov bus volim, Rujan 05, 2011, 18:57:30

conecto

Ako će te to učiniti sretnim, samo izvoli!
Iskreno, mi vozači sretni smo što imamo takvog kolegu(e) koji si voli(e) komplicirati život na ionako (navodno) teškom poslu, pa je nama posao poslije takvih u pravilu lakši
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

citaro

Pa tako bi trebalo biti. Ako vozaci prodaju karte u busu trebali bi biti pripremljeni za razmjenjivanje novaca.

A branitelji i njihova djeca su u Hrvatskoj ionako nedodirljiva skupina, tako da me uopce ne bi cudilo...

Shole

Problem je u tome što mi nemamo pologa nego radimo sa svojim parama. Nek ti se potrefi da u jednom krugu dođu trojica sa 200 kuna ti bi bio pušiona i sa pologom,  a kamoli ovako

smogovci.bbb2

Shrek vozi autobus jednom rukom, za vrijeme vožnje priča ili na mobilni ili sa nekim putnik(c)om poznanik(c)om. Gubitak vremena na kontroli karata nadoknađuje brzom vožnjom i prolascima kroz žuto/crveno na semaforu. O odlasku u trgovinu na stajalištu Oreškovićeva da ne pišem (valjda je išao razmjeniti krupne novčanice). Uglavnom, čekam da se dogodi neki udes sa njim a sigurno jednom i hoće. Svoje očito neke teške komplekse liječi bahaćenjem na poslu vozača. A koliko sam čuo nije baš omiljen ni kod kolega u ZET-u
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421

Citat: citaro  u Srpanj 21, 2016, 17:52:42
Pa tako bi trebalo biti. Ako vozaci prodaju karte u busu trebali bi biti pripremljeni za razmjenjivanje novaca.
Kupnja karte u  bus123  u pojedinim slučajevima  poprima oblike provokacije radi novčanica od 100,200,500 i 1000 kn.
Naime, vozač nije mjenjačnica da u trezoru ima xy novaca za uzvratiti ostatak od plaćene karte s navedenim novčanicama.
Citat: smogovci.bbb2  u Srpanj 21, 2016, 17:19:18
Koliko sam ja upućen, vozač mora uzeti krupnu novčanicu, razmjeniti podatke sa putnikom a onda putnik na remizi traži ostatak novca.
Tako bijaše nekada, to je bilo prije 20 godina.
Citat: citaro  u Srpanj 21, 2016, 17:52:42
A branitelji i njihova djeca su u Hrvatskoj ionako nedodirljiva skupina, tako da me uopce ne bi cudilo...
Jest, za volanom ima priličan broj branitelja, ali to ne znači da su zato povlašteni u obavljanju posla vozača  bus123 u ZET-u, niti ih putnici drugačije doživljavaju, niti ih više cijene niti im na čelu piše "branitelj". Zarađuju svoj kruh na prilično težak način.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

citaro

Citat: Shole  u Srpanj 21, 2016, 20:06:19
Problem je u tome što mi nemamo pologa nego radimo sa svojim parama. Nek ti se potrefi da u jednom krugu dođu trojica sa 200 kuna ti bi bio pušiona i sa pologom,  a kamoli ovako

E da, to je problem firme koja trazi da vozaci prodaju karte a ne osigura im sredstva potrebna za rad.

Citat: 421  u Srpanj 21, 2016, 21:05:48
Kupnja karte u  bus123  u pojedinim slučajevima  poprima oblike provokacije radi novčanica od 100,200,500 i 1000 kn.
Naime, vozač nije mjenjačnica da u trezoru ima xy novaca za uzvratiti ostatak od plaćene karte s navedenim novčanicama.Tako bijaše nekada, to je bilo prije 20 godina.

Naravno da vozac nije mjenjacnica, al nije bome ni putnik. I sto cemo sad? Zato velim to treba rijesiti ZET.

822DoDo

U pravilniku o prometnoj sluzbi na autobusima (istina ne znam da li je jos uvijek taj vazeci) pise da je putnik duzan imati sitan novac...u suprotnom nema voznje...

a shrek je legenda...treba takvih ljudi da malo razbiju monotoniju
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

citaro

Citat: 822DoDo  u Srpanj 21, 2016, 21:52:57
U pravilniku o prometnoj sluzbi na autobusima (istina ne znam da li je jos uvijek taj vazeci) pise da je putnik duzan imati sitan novac...u suprotnom nema voznje...

a shrek je legenda...treba takvih ljudi da malo razbiju monotoniju

A putnik je o tome obavjesten nigdje...

Je, i vandali su po tvojoj logici legende jer razbijaju monotoniju.

822DoDo

pusti vandale...ovaj nista ne trga i ne sara...a to da stane tu i tam negdje zasto ne? gdje su nestala ona nekadasnja vremena kad ljude takve stvari nisu zabrinjavale i nisu svi bili na mobitelima i kamerama spremni da prijavljuju...vozili su se, dosli na odrediste i dobro
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Westin

Citat: smogovci.bbb2  u Srpanj 21, 2016, 17:19:18
Danas na lin 219 g br 551 vozi Shrek. Na stajalištu autobusa Vatikanska smjer prema glk, u 13:15 sati ušao mladić u bus, hoće kupiti kartu, daje novčanicu od 100,00 kn. Međutim Shrek mu odgovori da ak nema sitno da napusti bus. Koliko sam ja upućen, vozač mora uzeti krupnu novčanicu, razmjeniti podatke sa putnikom a onda putnik na remizi traži ostatak novca. U Fini ću uzeti kovanice od 5 lipa (10 kn) i onda ću od Shreka tražiti da mi proda kartu. Pa da vidim kaj će biti. Inače je on navodno Hrv branitelj i kao zato radi što hoće

Pa taj je mijenjao 200 kuna radi jedne karte.Očito nije imao.

421

@ citaro
Nije li logično da korisnik usluge prijevoza pripremi sitan novac kako bi olakšao rad vozaču pri naplati karte i maksimalno ubrzao tijek prijevoza koji je u interesu svih putnika?
Putnici na mnogo načina mogu učiniti prijevoz učinkovitijim, od same pripreme na stajalištu do korištenja ponuđenih opcija u  bus123 i van njega.

Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

citaro

Citat: 822DoDo  u Srpanj 21, 2016, 22:05:50
pusti vandale...ovaj nista ne trga i ne sara...a to da stane tu i tam negdje zasto ne? gdje su nestala ona nekadasnja vremena kad ljude takve stvari nisu zabrinjavale i nisu svi bili na mobitelima i kamerama spremni da prijavljuju...vozili su se, dosli na odrediste i dobro

Pa ako vec spominjes pravilnike, smije li vozac iz osobnih razloga napustati vozilo ako nije na okretistu/terminalu? Isto tako tko nije sposoban normalno voziti autobus i primjereno se odnositi s putnicima nema sto raditi na tom radnom mjestu. Samo steti ugledu firme koja i onako nema neki ugled.

citaro

Citat: 421  u Srpanj 21, 2016, 22:28:23
@ citaro
Nije li logično da korisnik usluge prijevoza pripremi sitan novac kako bi olakšao rad vozaču pri naplati karte i maksimalno ubrzao tijek prijevoza koji je u interesu svih putnika?
Putnici na mnogo načina mogu učiniti prijevoz učinkovitijim, od same pripreme na stajalištu do korištenja ponuđenih opcija u  bus123 i van njega.

Isto tako se moze postaviti pitanje nije li logicno da vozac koji je duzan prodati kartu ima pripremljene novcanice razlicitih vrijednosti kako bi sam sebi olaksao rad i maksimalno ubrzao tijek prijevoza?

Mislim da je suludo od putnika ocekivati da prije voznje idu negdje razbijati krupni novac kao sto je i suludo od vozaca ocekivati da u svakom trenutku iz vlastitog dzepa mogu u bilo kojem trenutku izvratiti tocan iznos.

lussin

Citat: citaro  u Srpanj 21, 2016, 22:03:17
A putnik je o tome obavjesten nigdje...

Dam se kladit da sam na ovom forumu vidio autobus(e), ne nuzno ZET-ove, sa naljepnicom kod prvih vrata "pripremite sitan novac"

421

Recikliramo stare odgovore.
ZET vozač zadužen je za određen broj karata određene cijene.
Dio novca od  prodanih karata se koristi za povrat od naplaćene karte putniku.
Oni plaćaju apoenima koje imaju, velikom većinom točnim iznosom (10 kn).
No velike apoene nemoguće je uzvratiti zbog nedostatka gotovog novca a naročito ako dođe njih nekoliko s velikim novčanicama.
Zato se apelira na putnike da koriste sitan novac kada žele platiti kartu u  bus123 ILI da koriste pretplatne/vrijednosne karte koje su jeftinije za korisnike i ekološki prihvatljivije.
Osim toga, u životu postoje pravila ponašanja nazvana BONTON kako bi život svima bio ugodniji. Nažalost, ne znaju ga svi primjenjivati u praksi.
I tvoji komentari iz države i grada uređene demokracije mogli bi se nazvati provokacijom.
Volio bih vidjeti izraz  tvog lica i osjećaja kad ti u 5,02 sati dođe netko s novčanicom većom od 100 kn, u 5,15 s 200 kn s obrazloženjem "bankomat nema sitno" i ciničkim osmjehom na licu, a lik s papirom na kojem je Ante Starčević u 6,19.
I kad svi ponove da je vozač DUŽAN imati novac za uzvratiti...
Daj nam primjer iz Zuericha kako se tamo ljudi voze i plaćaju kartu!
Plaćaju li karte? Provociraju li vozače ? Imaju li sitan novac ili ulaze sa 1000 SFR?