ZET razno (2)

Autor plavi ZET-ov bus volim, Rujan 05, 2011, 18:57:30

Ivan

Citat: smogovci.bbb2  u Studeni 14, 2016, 17:16:59
Putnici linije 2 baš i ne primjećuju da je 201 sve manje u upotrebi
I ja sam putnik linije 2 :P i živcira me nemar ZET-a prema ljudima koji trebaju NT a lin.2 je jedina koja koristi velike tramvaje i može koristiti 2200 na čak dva komada trase, dok su neke linije nepotrebno napunjene niskopodnima dok postoje druge kombinacije linija, i često vidim ljude s posebnim potrebama ili djecom u kolicima kako im je muka od čekanja, no za to su krivi disprečeri i općenito mentalno stanje firme koje malo brine o tome, ne broj starih tramvaja.
No realno, 201 je sve manje dostupno (manje ih vozi na 12, konkretno).

sniff

Kolika je cijena ČKD Tatri t4, "zglobnih čekedejaca"?

Diermeech

Tatra T4 nije zglobni tramvaj nego na njega ide prikolica (B4) ili još jedna motorna kola. Zglobni su KT4 ( Katice).

Ivan

Citat: sniff  u Studeni 14, 2016, 21:11:42
Kolika je cijena ČKD Tatri t4, "zglobnih čekedejaca"?
Pa danas se više ne proizvode, ali sjećam se da sam prije nekoliko godina vidio da je neki njemački grad, možda Dresden, prodavao svoje modernizirane T4 za nešto tipa 7000€, znači skoro besplatno, vjerojatno još toliko košta transport. KT4 su noviji i veći pa vjerojatno koštaju više.

smogovci.bbb2

Javni gradski prijevoz u vrijeme Adventa

Zagreb, najbolja europska adventska destinacija, i ove se godine s posebnom pažnjom pripremio za nezaboravan zagrebački Advent.
Čarobna atmosfera i raznolik program na gradskim ulicama i trgovima i ove će godine privući Zagrepčane i brojne goste iz zemlje i svijeta.
Kako bi vrijeme čarolije bilo ugodnije i ležernije, Grad Zagreb i podružnica ZET, Zagrebačkog holdinga pozivaju sugrađane i goste Zagreba da koriste javni gradski prijevoz.
Javni gradski prijevoz bit će besplatan na području Grada Zagreba, odnosno na području I. tarifne zone, u dane vikenda, tj. petkom od 12.00 sati, do nedjelje u ponoć, i to od danas, 25. studenoga, do nedjelje, 8. siječnja 2017.
U istom razdoblju, prijevoz zagrebačkom uspinjačom sve dane bit će besplatan.
Gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, naglasio je:
- Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, dragi gosti, želim vam ugodnu vožnju u našem javnom prijevozu i dobru zabavu na atraktivnim adventskim manifestacijama koje smo ove godine pripremili za sve vas.

Izvor: http://www.zet.hr/default.aspx?id=7963

Nema veze što je krao, I NAMA JE DAO good_boy
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

C2

Bilo bi pošteno od ZET-a da kada imaju besplatan prijevoz da se validatori isključe ili da na zaslonu piše nešto u stilu da se usluga ne naplaćuje u tom periodu.

citaro

Citat: C2  u Studeni 26, 2016, 00:22:22
Bilo bi pošteno od ZET-a da kada imaju besplatan prijevoz da se validatori isključe ili da na zaslonu piše nešto u stilu da se usluga ne naplaćuje u tom periodu.

Da, kako je uostalom i u svim normalnim gradovima ako je izvanredno besplatna voznja... Ali zasto ne namaknut koju kunu ako netko nije cuo da je prijevoz besplatan  >hammer<

Dreamwalker

Za mene je ovo glupost na devetu potenciju.

1. Advent u Zagrebu donosi veliki broj turista. Fora je u tome da je Zagreb prošle sezone manifestacije proglašen najboljom Advent destinacijom. To znači da ove godine možemo očekivati povećanje broja gostiju. Umjesto da se s agencijama dogovore da se koristi i gradski prijevoz (da ih autobus ostavi na Krematoriju ili Mirogoju ili gdje već, pa da do Trga idu ZET-om) pa da se to povećanje broja gostiju i kroz sustav JGP-a unovči ili da se u cijenu aranžmana uvedu i vikend karte po nekoj cijeni, opet ćemo plaćati predizborne gluposti našeg, nadam se uskoro bivšeg gradonačelnika.

2. Većina građana koji koriste JGP su umirovljenici i studenti. Većina ih ima mjesečne ili čak i godišnje karte koje sigurno cjenovno neće biti umanjene za 3 dana u studenom i 9 dana u prosincu. Građanima grada Zagreba ta velikodušna mjera još velikodušnijeg, nadam se uskoro i bivšeg, gradonačelnika ne donosi ama baš nikakvu uštedu. Profitirat će samo šverceri.

Ima li grad toliko novaca da mu se ne da polizati jogurt s poklopca? I don't think so.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

tramvajac 92

Karta za 3 dana:
70 kuna

Problem je što se te karte mogu kupiti samo na blagajnama našeg javnog prijevoznika. Da se mogu kupiti drugdje, bilo bi ok.

sniff

Ako ideš jednu stanicu tramvajem, trebao bi prisloniti kartu da ti automat uzme 10 kn i tako stalno... Pa tko se još ne šverca?  ;D

421

Citat: sniff  u Studeni 26, 2016, 14:53:05
Ako ideš jednu stanicu tramvajem, trebao bi prisloniti kartu da ti automat uzme 10 kn i tako stalno... Pa tko se još ne šverca?  ;D
nnee nnee nnee
Plaćanje prijevoza vrijednosnom kartom korisnicima omogućuje vožnju tramvajem, autobusom i uspinjačom, neovisno o smjeru putovanja, 90 minuta u prvoj te 30 minuta u svakoj sljedećoj zoni.

Za razliku od vrijednosne karte, papirnata karta vrijedi isključivo za vožnju u jednom smjeru i treba se poništiti prilikom ulaska u vozilo. Cijena karte je 10 kuna, a valjanost na području prve tarifne zone je 90 minuta. U svakoj sljedećoj zoni papirnata karta vrijedi 30 minuta.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

Citat: C2  u Studeni 26, 2016, 00:22:22
Rekao mi danas vozač busa da se validatori ne mogu isključiti jedino ih kontrolori karata mogu zablokirati dok vrše kontrolu putem svog uređaja. I da nisu dobili naputak da putnicima ne prodaju karte dok je besplatan prijevoz. E sad, da li je to istina što mi je rekao???
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

citaro

Preljepis validator obavjescu o besplatnom prijevozu kao sto se primjerice u Grazu radi?

Ivan

Citat: smogovci.bbb2  u Studeni 26, 2016, 20:10:27
Rekao mi danas vozač busa da se validatori ne mogu isključiti jedino ih kontrolori karata mogu zablokirati dok vrše kontrolu putem svog uređaja. I da nisu dobili naputak da putnicima ne prodaju karte dok je besplatan prijevoz. E sad, da li je to istina što mi je rekao???
Vozači se mogu isključiti s Atrona ali to bi poremetilo i ostale funkcije...

Treba uvesti promjene u sustav, ako ne reprogramiranjem i ažuriranjem Atrona onda barem papirima, kako kaže Citaro... Sigurno bi se moglo kad bi se htjelo ali tko bi htio kad ovako zarade još poneku kunicu na naivcima, neinformiranima, turistima i zaboravljivima...

MAN truck bus

Može vozač uključiti raciju na atronu. Pa se nemogu poništit karte. ;)
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"