Novi vozni redovi (2014)

Autor dean25, Siječanj 01, 2014, 18:49:04

tatratram

Citat: Ivan  u Kolovoz 28, 2014, 22:01:34
Vozi i lin. 274 u Grad Sv. Ivan Zelina (ZŽ ali svejedno je druga županija i grad za koji cjelokupno ZET nema koncesiju), samo do su krajevi linija i funkcioniraju tko zna otkad pa recimo da razumijem (iako ne baš najbolje), ali ovo je cijeli novi odvojak linije...  :-\

To što vozi u drugu županiju je najčešće ovakva situacija:

tatratram

Kad smo već kod toga, zašto je ZET krenuo raditi cirkus tamo oko Slavonske u zadnje vrijeme? Ono s Jelkovcem, preusmjerenje 214, onda 225 u Resnik i sad ovo s 276. Ne postiže se skoro ništa osim što se bune putnici mijenjanjem linija svakih mjesec i kusur.

Ivan

Postižu se veći troškovi  ;D jer svako malo se nakaradno stavi par novih autobusa u promet dok se postojeće linije ne diraju, pa ih se opet par promijeni... Treba smisliti definitivni plan za cijelo područje i moglo bi se lako maknuti barem 1-2 busa iz prometa a da putnici budu puno zadovoljniji, no kako negdje rekoh, novonaseljena područja su dobar indikator novonastale kaotične situacije u ZET-u punom nesposobnih ljudi zadnjih godina, tako da je teško očekivati išta dobro...

STIB

Citat: STIB  u Kolovoz 29, 2014, 15:55:13
Ako sam dobro shvatio novoobjavljeni vozni red linije 276 (http://www.zet.hr/media/100038/276d.pdf), autobus će navratiti do IKEA samo u smjeru Dumovca (a ne i na povratku).
Naravno da niti danas (3.9) nije ažuriran vozni red linije 276 na stajalištu Kvaternikov trg.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

dean25

Molim pomoć!

Može li mi netko što hitnije izračunati dinamički kapacitet (Q) autobusne linije 125 za radni dan?

Unaprijed hvala!

dean25

Od idućeg tjedna u sklopu novog jesenskog voznog reda u prometu će više-manje biti sve kao što je bilo stanje na dan 15.6.2014.
A sitnije izmjene na liniji 323 radnim danom

281 vozi od i do Glavnog kolodvora-radnim danom svakih 25 min,a subotom,nedjeljom i blagdanom svakih 30 min.

conecto

Za pretpostaviti je da su od Elke do Žitnjaka dodali punih 5 min, tj. da će vozno vrijeme Gl. Kolodvor-Novi Jelkovec biti 25 min.
Jedva čekam!
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

dean25

Radnim danom 4 busa vozno vrijeme 50 minuta u svakom smjeru.
Vikendom 3 busa vozno vrijeme 45 minuta u svakom smjeru.

conecto

Hvala! Ovo već bolje zvuči. Znači sad se ovo naselje može pohvaliti s 8 autobusa na 3 linije. Svake godine dobiju po dva nova, dok drugi puše i gužvaju se. Ali ajde, od ove linije može profitirati veza Savice i Žitnjaka s Glavnim kolodvorom.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

dean25

Sve autobusne linije na području GRADA Novog Jelkovca po novom će voziti svim danima u tjednu-nema više kombinacije s 283 nedjeljom.

Za iduće izbore (koji će vrlo brzo) još ostaje:
-staviti još barem duplo više polazaka na postojeće linije 279,281 i 282,
-produžiti liniju 279 barem do Borongaja i
-uvesti noćne linije barem svakih 30 minuta

Anders

Kojom trasom 281 vozi do GK i staje li na svakoj stanici usput?
27302

Ivan

Jao, a baš nakaradno, zašto bi 281 morala voziti dalje od terminala Žitnjak? Treba Žitnjak bolje urediti da ljudi ne moraju presjedati na tako jadnom mjestu, ali tamo je tramvaj koji je prazniji od većine drugih u gradu i može primiti još putnika bez problema, trebalo se raditi s tim. Bolja veza Glk i Žitnjaka?? Dvojka vozi svakih 7-8 minuta, prije par godina je dobila sve velike i većinom niskopodne tramvaje tako da je meni jedna od najboljih linija u gradu koja malo zapinje u prometu (za razliku od npr. linija na Savskoj ili Vlaškoj), a do Glk se brže vozi tramvajem u špici nego na zakrčenoj Slavonskoj... Što se tiče Savice, ona ima tri tramvajske linije, 218 koja nikad nije prepunjena i 222 koja u špici solidno vozi (a možda je i na nju trebalo misliti kako da postane bolja), pa mi se ova 281 ne čini baš prevelika radost i poboljšanje...
I kad je linija kakva je, čemu vozno vrijeme 100 minuta izvan špice? To je bizarno, kojom logikom je to potrebno kad se stigne za 25-30 minuta? Zašto plaćati vozače za toliko stajanja, radi čega u zadnjoj smjeni ne bi bio bus manje, krug 90 minuta a slijed smanjen za samo 5 minuta na 30?

Može se onda i bilo koju nasumičnu liniju produžiti, zašto onda 233 ne bi išla na Kaptol ili 112 na Trg Mažuranića...  ::|
Ako je nešto baš trebalo napraviti onda se moglo spojit 281 sa 107 da postane cjelodnevna linija koja je sad od Žitnjaka prilično prazna ujutro a prema Žitnjaku popodne, zašto ne složit da se puni u oba smjera cijeli dan?? Možda bi na kraju čak trebalo manje autobusa od ovih 107 i 281 kakve će bit sad da ju se dobro složilo. Uostalom koliko je veliko POS-ovo naselje nastalo i koliko su se Vrbani raširili, sigurno više od tih 5000 ljudi u N. Jelkovcu, a što je ZET napravio? Linija 114 je srezana za jedan bus, 116/117 sa tri u špici i jednog cjelodnevnog prebačena na samo 116 dva cjelodnevno, 134 brutalno prorijeđena da ju se ljudima ne da ni koristiti, a 115 ostala potpuno jednaka... Možda je isto trebalo i malo rjeđu 222 spojit s 282 pa bi i Sesvete imale direktnu vezu s jugom, ali koga briga...

No eto, lijepo se nastavlja trend, jugoistok grada svakih pola godine ima promjene na linijama koje se obično malo kome sviđaju, samo se šalje nove autobuse po jedan ili dva godišnje bez pravog plana kako da sve ispadne smislena cjelina, a konkretne prednosti su minimalne, bitno da svi ostali pate s redukcijama...
No znam, da Sveti Jelkovec je bitniji od svega drugog... Ovaj grad nikad neće imati goreg gradonačelnika s većom potporom, bolje dobro proučit mogućnosti i odselit se jer za nekog s mozgom ovdje ništa nema smisla.  kava

Ivan

Recimo, 107-281 je mogla špici imati samo dva busa više od 107, to je 7 autobusa s voznim vremenom 140 minuta, lako ispadne takt 20 minuta, dva busa manje nego će sad 107 i 281 u špici imati, a s pretrpavanjem 107, kako već rekoh, ne bi uopće bilo problema jer trenutno prema Žitnjaku u špicama putnici idu na drugu stranu od 281.
Izvan špice bi samo 1 bus više od 281, dakle zajedno 5, moglo imati vozno vrijeme 125 minuta, takt istih 25 minuta kao na sadašnjoj 281, a napokon bi bilo riješeno pitanje cjelodnevne 107 koju ljudi jako dugo traže.

Za isti broj vozača i dva busa manje, dakle umjesto 4+4+4+5 bi bilo 5+5+5+2, može se riješiti nekoliko problema, u špici bi linija bila češća od 281, dobila bi se cjelodnevna 107, broj dvokratnih na 107 koje vozači sasvim opravdano ne vole bi bio srezan sa 5 na 2, no kome ja to sve pišem kad se ništa neće riješiti dok su odgovorni trudom i znanjem ispod svake razine.

dean25

160-umjesto u 20:15 sada u 20:00.
163-novi polazak u 17:40/18:20.

Ivan

Još malo razmišljanja, u ovoj situaciji 107 na svom istočnom dijelu uvelike gubi smisao kad je poduplana linijom sa sličnim taktom koja, kako već rekoh, ima potpuno suprotno punjenje putnicima i time je situaciaja još besmislenija...
Jedno rješenje je moglo biti i da se linija pretvori u Glavni kolodvor - Jankomir (ili možda Špansko, Stenjevec, Podsused?) pa da budu dvije linije s Glk i da se presjeda s jedne na drugu kod NSK, ali ovako 107 jednostavno nema smisla na istoku.

Ovo je netko sve trebao isplanirati kao cjelinu a ne nakaradno krpati svakih pola godine dio po dio koji ne funkcionira i troši barem po 2-3 busa previše dok se za putnike tako sporo i nasumično dobiva jedan po jedan mali napredak koji treba čekati 10 godina... glavauzid