Novi vozni redovi (2014)

Autor dean25, Siječanj 01, 2014, 18:49:04

tramvajac 92

Citat: dean25  u Travanj 08, 2014, 16:30:19
Od ponedjeljka, 14. travnja, promjene u voznom redu na linijama:
– 107 Jankomir – Žitnjak (radnim danom), mijenja se polazak iz Žitnjaka, umjesto u 6.50 bit će u 6.55 sati.
A jel bi bio problem (pošto kao slažu nekakav takt na 107 polazak u 7:35 sa Jankomira pomaknuti 5 minuta kasnije na 7:40?

Citat: dean25  u Travanj 08, 2014, 16:30:19
– 168 Savski most – Ježdovec – Prečko (radnim danom), mijenjaju se polasci sa Savskog mosta; umjesto u 4.55 bit će u 4.50 sati; iz Prečkog umjesto u 4.20, bit će u 4.10 sati.
Koja je poanta ove promjene? Koliko putnika uopće vozi na tom polasku? Ni u toku dana se baš ne puni a u 4 ujutro..  ::| Mislim da je to sad najraniji polazak u APPu

dean25

107 sa Žitnjaka po novom u 6:55,132 iz Brezovice po novom u 4:45,i 168 iz Prečkog po novom-je mjenjano na zahtjev građana,putnika,dok recimo 132 sa Save u 4:10 i 10:55,i 168 sa Save u 4:50 je mjenjano posljedično tj usklađenja novonastalih termina polazaka sa postojećim vozačkim službama.

Nego,zanima me što je mjenjano na 174,182,225 i 270.Bilo bi super kad bi uveli nove polaske i 225 da vozi cijeli dan.
Vidjet ćemo u petak.

Anders

Zapravo bi bilo dobro 225 ukinuti i produljiti 107, koja bi onda postala odlična za prijevoz iz Sesveta do centra, ili barem do NSK, što je dvije stanice od GK, a na NSK ruku na srce buseva za GK ima koliko čovjek hoće (osam komada meni se čini, od toga tri vrlo frekventna) Naravno, trebala bi voziti cijeli dan, s taktom od nekih 10 minuta u špicama, a 15-20 van špice, a ne ovako trokratno. No, eto mene s polovičnim rješenjem, kao što Ivan kaže, trebalo bi sve istočno od Dankovečke nacrtati iznova i sastaviti dobar vozni red, usklađen gdje se može (Tu skrećem pažnju na 270-4, koje voze potpuno kaotično, od 15:51 do 16:19 nema ni jednog busa iz Dupca, a od 16:20 do 16:40 četiri komada). No možemo li se pouzdati u ZET da se sjeti nečeg takvog, a onda i dobro obavi isto? A ova 270 i mene živo zanima, s obzirom da tu liniju poprilično koristim.
27302

dean25

Evo,objavljeni su "duplići"
225 radnim danom i subotom vozi cjelodnevno.

dean25

Od ponedjeljka 14.04. (školski praznici) na snazi je reducirani vozni red za radni dan na već tradicionalnim autobusnim linijama.

Ivan

Smiješno, 225 cijeli dan a sve bitno pokrivaju već linije 214 i 216/276 i tu je još i nova 281 koja praktički pokriva i Resnik uz 10 minuta hoda.
Ako su trebali neku od tih industrijskih dvokratnih linija staviti da vozi cijeli dan onda je to mogla prvo biti 107, no zna se za koga glasa jugoistok grada pa će prije novu potpuno nepotrebnu liniju dobiti Resnik s 1400 stanovnika iako ima već dvije linije nego Špansko s 25000 stanovnika gdje su samo vozna vremena produžena a broj autobusa ostao isti iako je broj stanovnika drastično narastao, ili područje Travno-Sloboština-Dugave-Hrelić-Jakuševec s 30k+ stanovnika koji su izgubili čak četiri busa a ostatak je dobio duža vozna vremena i još moraju uživati u smetlištu a obećanja o novoj liniji za Jakuševec su zaboravljena, ili od javnog prijevoza izolirani kvartovi kao Slanovec-Trstenik-Medvedski breg ili Trdice-Završje koji imaju solidnih 1000-1500 stanovnika kao i Resnik ali u skorije vrijeme ne mogu očekivati apsolutno nikakav prijevoz iako autobusa ima dovoljno, čak ni ovakvi nonsensi ne bi ni morali rjeđe voziti kad bi se racionalno iskoristili autobusi koji su već u prometu, ali na jugoistok se bez ikakvog obzira samo ubacuje nove autobuse. Jednostavno sramota što se zadnjih godina radi od autobusnih linija i koliko favoriziranje nekih postaje osjetno.

Anders

Samo da skrenem pažnju na 270, s obzirom da će ove kozmetičke izmjene zasjeniti promjene na 225:

Polazak iz Blaguše u 7:05 je pomaknut na 6:50, a vozno vrijeme je nekih 13 minuta od Blaguše do Soblinec-raskrižje-škola (Soblinec u daljnjem tekstu), dakle tamo je u 7:03. Linija 273 ima polazak iz Lužana u 6:55, kojem treba 8 minuta do Soblinca, dakle tamo je također u 7:03! Ali to nije sve! Na 274 je polazak iz Lakteca u 6:45, a uz vozno vrijeme od 18 minuta, u Soblincu je, pogađate... u 7:03. Dakle tri busa više-manje istovremeno prođu kroz Soblinec, nakon toga je idući prolazak autobusa (prema Dupcu) tuda vjerojatno na liniji 272, ali taj polazi u 7:10, uz nekih 20-tak minuta vožnje to je 7:30 u Soblincu, dakle nakon tri istovremena busa Soblinec i Popovec nemaju ništa skoro pola sata!

Samo u Soblincu i Popovcu, bez okolnih sela, a njih ima toliko da ih ni ja lokalac ne znam, živi 1900-2000 ljudi. I mi dobivamo ovakav kaos ujutro,a Resnik s manje stanovnika ima tri linije s razumnim taktom. Jao ZET-ovci, sinovi razmetni...  >hammer<
27302

dean25

Na liniji 125 reduciran vozni red za radni dan.
5 krugova manje nego do sada.Znači:ukupno 10 polazaka je ukinuto jer je povećano vozno vrijeme.
Subotom za sada nema izmjena.

tramvajac 92

To je očito vrhunac njihovog razmišljanja. Idemo produžit vozno vrijeme za 5 min, nema veze kaj će se pokvarit interval koji se da zapamtit pa će se dobiti nešto bzvz, ali bitno da od 21 bus vozi češće nego u špici kad ga trebaš  >hammer<
Ljudi rade do 16, dok dođu na Črnomerec je najmanje 16:30 i možda stignu na bus u 16:30. Al pazi sad, umjesto da ZET prilagodi polaske na špicu koja je sad od 16 do 1730 negdje, ne, njima je špica od 15. Evo uostalom polazaka sa Črnomerca:
15 00 25 45
16 10 30 55

Još jedna stvar što bode u oči: subotom su polasci sa Črnomerca svakih 20 min od 5:00 do 23:40 i onda kaj ima dalje? 23:55, pa 0:25. Povratak u 0:10. Nema smisla kao i nepostojanje busa nedjeljom od 21:50 do 23:00.

Anders

Ne samo to, nego bus vozi subotom češće nego radnim danom!
27302

tramvajac 92

STIB

Pa in liniji 202 bus vozi češće (15/20 min) subotom ujutro nego radnim danom (25 min, navečer 35 min)

(via Tapatalk)
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

blue

Hvala na informacijama!
Ima li negdje konsolidirano na jednom mjestu sve promjene u voznom redu za 2014.?

Bilo bi lijepo to imati pregledno/usporedno.

I stvarno zalosno jer u 21. stoljecu Zagreb nema real-time online informacije o gradskom prijevozu... Decki i cure u Code for Croatia se stvarno trude dobiti nekakav odgovor od ZET-a na tu temu

citaro

Pokušavam shvatiti poantu toga da neke linije češće voze subotom nego radnim danom, ali ne ide mi  ???

tramvajac 92

Meni ide npr. imaš 140 Mihaljevac-Tomislavov dom koja radnim danom vozi rjeđe nego vikendom, što je uredu jer vikendom ljudi više idu gore. Normalne linije -> ???