Novi vozni redovi (2014)

Autor dean25, Siječanj 01, 2014, 18:49:04

STIB

I opet ista priča:
Na stajalištu linije 216/276 na Kvatriću (i na autobusima) stoji obavijest da je promijenjen vozni red (od danas), ali u ormariću je i dalje stari ::| >hammer<
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

dean25

Od danas [21.8.] autobusna linija 236 (Čavićeva-Kampus) prometuje po novom (uobičajnom) voznom redu svakih 20 minuta cjelodnevno od 6:50/07:00 do 19:50/20:00 sati.

dean25

Jesenski vozni red u tramvajskom (i autobusnom) prometu primjenjivat će se od ponedjeljka 8. rujna 2014 g.

Citat:Nakon uvida u jesenski raspored rada u tramvajskom podsustavu vidljivo je da je uvelike povećan broj dvokratnih službi.
Naš sindikat je uputio dopis službi za izradu voznog reda,u kojem stoji:..."neprihvatljivo nam je da se povećava broj dvokratnih službi u tramvajskom podsustavu jer za to nema opravdanosti i iste ne samo što opterećuju dodatno vozače,nego su i skuplje te unose nered u točnost polazaka voznih redova.
Više nema vršnih opterećenosti, tzv. "špica" i nema razloga da se nepotrebno povlače tramvaji i tako uz skuplje plaćanje rada povećava se prazni hod pri dolasku i povratku s odredišta. Tražimo od službe za izradu voznog reda da uvaži činjenično stanje u prometu i smanji broj dvokratnih službi na najmanju moguću mjeru,kako u tramvajskom tako i u autobusnom podsustavu ... "   između ostalog kaže predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika ZET Zagreb Anto Jelić u svom dopisu za Bilten br. 35 dana 21.08.2014.g.

Ivan

Istina je da su dvokratne zastarile za većinu linija, nema smisla vraćati ih kad su iz tramvajskog podsustava već prilično izumrle... Ne znam zašto se ne organizira više jutarnjih špica kako odnedavno ima nekoliko autobusnih linija u Dubravi (na pamet mi padaju 208, 224, 233) a ostatak dana jednako otprilike od 9 do 20 h... To je raspored koji se u zapadnoj Europi počeo masovno koristiti i mislim da je i za ZET trebao doći i prije i na više linija, jer klasične industrijske špice (masovni prijevoz radnika u 6 i 14 h) više nisu aktualne.
Realno, neke linije (padaju mi na pamet 127 i 128) nemaju jaku podnevnu špicu i trebalo bi u skladu s tim ostaviti samo jutarnju umjesto da su popodne autobusi poluprazni, također, mnoge linije se poslije 20 h može prorijediti umjesto da voze cijeli dan jednako, no da se to izvede na mnogim mjestima bi trebalo kombinirati autobuse na više linija što je u gradskom prometu očito potpuno zaboravljeno (dok je recimo u VG kaos s prebacivanjima linija koga nitko ne zna napamet)... Uza sve to ostavljati ili uvoditi nove dvokratne je potpuno zastarjelo...

Trebalo bi prvo linije 107 i 222 prebaciti na cjelodnevne službe uz možda par dvokratnih, 225 više nije samo dvokratna, trebale bi i one doći na red.

tramvajac 92

Jep, nakon 1930-2030 bi se trebalo puno raditi da se usklade polasci i hite autobusi u garažu ili negdje gdje više treba.
107, 222 najmanji interval 20 minuta i to usklađeno, sumnjam da ima toliko putnika da se trebaju utrkivat od Žitnjaka do Držićeve. Linije koje prolaze pored bolnica trebaju svakako dodatne autobuse ujutro (od 730 do 1330 otprilike+razvoz djece nakon 14 sati jedan krug i garaža)

dean25

Od ponedjeljka 1.9. opet izmjena voznog reda na liniji 276.

dean25

Citat: dean25  u Kolovoz 27, 2014, 19:57:29
Od ponedjeljka 1.9. opet izmjena voznog reda na liniji 276.

Svakodnevno će 4 polaska navratiti do IKEAe.

Ivan

Sad mi ništa nije jasno, kako se redovna linija 276 može vrtiti izvan najbližeg puta za Dumovec dodatna 2 km u općinu Rugvica za koju ZET nema koncesiju? Ovo je sad inače međužupanijska linija, očito nije jako teško sredit birokraciju kad se hoće... ::| Toliko o onim argumentima da bi bilo užasno komplicirano preurediti linije u Velikoj Gorici.
Koja bi to tarifa uopće trebala biti? Valjda IKEA plaća.

MAN19464

ZET vozi i drugu županiju, sisačko moslavačku linija 325 V. Gorica-Vukojevac.

STIB

Baš me zanima hoće li na displejima pisati 'IKEA' samo kod ta 4 polaska ili uvijek? Piše naime već i sada...

(via Tapatalk)
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

dean25

I ja sam jučer vidio na gb 325 na Kvatriću da već sada na displeju piše IKEA.

Ivan

Citat: MAN19464  u Kolovoz 28, 2014, 21:20:28
ZET vozi i drugu županiju, sisačko moslavačku linija 325 V. Gorica-Vukojevac.
Vozi i lin. 274 u Grad Sv. Ivan Zelina (ZŽ ali svejedno je druga županija i grad za koji cjelokupno ZET nema koncesiju), samo do su krajevi linija i funkcioniraju tko zna otkad pa recimo da razumijem (iako ne baš najbolje), ali ovo je cijeli novi odvojak linije...  :-\

STIB

Ako sam dobro shvatio novoobjavljeni vozni red linije 276 (http://www.zet.hr/media/100038/276d.pdf), autobus će navratiti do IKEA samo u smjeru Dumovca (a ne i na povratku).
To znači da se onaj tko želi ZET-ovim busom natrag u grad, mora voziti do terminala, tamo čekati (hoće li ga vozač uopće pustiti da sjedi u autobusu ili mora izaći van?) i onda se voziti natrag prema Kvatriću.
S druge strane IKEA bus prema gradu je besplatan!
EDIT:
Naravno da karta linije s Kvatrića nije ažurirana pa se ne vidi gdje je to točno IKEA
>hammer<
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Ivan

Citat: STIB  u Kolovoz 29, 2014, 15:55:13
Ako sam dobro shvatio novoobjavljeni vozni red linije 276 (http://www.zet.hr/media/100038/276d.pdf), autobus će navratiti do IKEA samo u smjeru Dumovca (a ne i na povratku).
To znači da se onaj tko želi ZET-ovim busom natrag u grad, mora voziti do terminala, tamo čekati (hoće li ga vozač uopće pustiti da sjedi u autobusu ili mora izaći van?) i onda se voziti natrag prema Kvatriću.
Na nekoliko linija ovo je normalna praksa (271/272 ima čak tri kraka), naravno da vozač pušta putnike da ostanu u busu.

Ne znam, to je meni sve skupa apsurdno, IKEA ionako ima taj svoj privatni bus, ako ne pokriva Zagreb dobro neka naprave promjene na liniji (napisao sam negdje ranije što mi se čini krivo kod nje), a što će im ZET-ove redovne linije...

Ali dobro, sad realno, ako 216/276 baš mora voziti do IKEA-e, ne znam što su petljali s 276, meni se čini daleko smislenije da su produžili neke polaske 216 koja ionako previše stoji dok ima isto vozno vrijeme kao 276 ::|, a 276 su trebali ostavili sve direktno za Dumovec, ovo što su izbrljali s krakom 276 dok 216 toliko stoji nije nimalo logično, no pošto su prometnici u ZET-u u zadnje vrijeme briljantni možda su i potpuno zaboravili na 216 u cijeloj priči...

marin

S tom linijom koja ima tolko malo polazaka nešto kemijat s Ikeom je čista idiotarija, kao i 99,9% novih voznih redova u zadnjih par godina