Linije - razno 2014.

Autor Ivan, Siječanj 06, 2014, 14:09:42

Ivan

Vidim da netko nije išao na šaltere na Ozaljskoj pa ne zna što i kako portirka radi... Ako samo prođeš kraj nje dere se "ej ti tamo", ona sve pita kud idu i svima šefuje, derala se i na vozače koji su preko reda išli kupovati karte (što naravno smiju i drukčije nema smisla) s komentarima "ne piše ti na čelu" ako nisu bili u uniformi i nije bilo nimalo smiješno i zabavno, a i pošto nema nikakvih oznaka za redove što je moglo biti napravljeno, o njoj sve ovisi, a onda stave valjda najnepristojniju moguću osobu. To uređena firma ne radi.

Ovo zaj... vozača sam pisao u rezignaciji, ispada da mi je refleks validiranja radi poštovanju prema vozaču ostao i još uvijek to radim, bilo na svoju štetu ili ne, ali očito nitko nije primijetio da sam usto kritizirao ZET-ovu politiku koja je vozačima stvorila dodatni posao izjednačavanjem cijena karata umjesto da je diferencirano i da se putnike potiče da koriste skupu elektroniku kad je proradila nakon godina instaliranja, a vozače oslobodi da voze.

Prvo sam lagao da sam čekao prvo samo 20 minuta u prvom redu jer mi je iskreno bilo neugodno :-[ , ukupno je čekanje trajalo blizu sat i pol.

221

Ovo što pišeš za portirke je istina, doduše, mislio sam da se stanje popravilo jer nisam bio u Ozaljskoj već par godina. Portirka koja mi se obraća sa ''Aalloooo'' uz obavezno ''ti'' ako malo mlađe izgledaš, ne zaslužuje raditi na mjestu kroz koje prolaze stranke koje će ostaviti novce od kojih će i ona dobiti plaću.
Malo se kulture u ophođenju ne bi škodilo naučiti, pogotovo u firmi koja jednim dijelom predstavlja i sam grad.

sokre

Citat: 221  u Listopad 06, 2014, 16:49:36
Ovo što pišeš za portirke je istina, doduše, mislio sam da se stanje popravilo jer nisam bio u Ozaljskoj već par godina. Portirka koja mi se obraća sa ''Aalloooo'' uz obavezno ''ti'' ako malo mlađe izgledaš, ne zaslužuje raditi na mjestu kroz koje prolaze stranke koje će ostaviti novce od kojih će i ona dobiti plaću.
Malo se kulture u ophođenju ne bi škodilo naučiti, pogotovo u firmi koja jednim dijelom predstavlja i sam grad.

Od kad su ukinuli tete portirke / čistačice povećali su se incidenti po ostalim javnim ustanovama, pa su morali uvesti zaštitare.

Teta svakome unese strah u kosti i svi mirno čekaju. A košta manje nego zaštitari.

Ivan

zet.hr
Citat:Kiša i dalje usporava promet, a autobusne linije 120, 122, 123 i 131 prometuju skraćeno do Ulice Dubravica. Linije 172, 176 i 177 prometuju obilazno Zagrebačkom cestom i avenijom, zbog veće količine vode u zoni podvožnjaka u Gajnicama. Privremeno je obustavljena izvanredna autobusna linija Mihaljevac - Sljeme, zbog srušenog stabla na Sljemenskoj cesti. Autobusna linija 205 prometuje trasom linije 208.

Opet isti kaos, teško je organizirati presjedanje između Podsused-most i Podsused-centar, nek sve ide bez voznog reda ili još gore 123 i 131 ukinuto bez ikakve potrebe kad mogu voziti u Podsused-centar, a vozači i putnici neka se snalaze kako znaju, svađaju i bude im muka jednima od drugih, dok oni gore fino stave obavijest, vrate se svojem neradu i sve je u redu... Sramota od firme.
kava

tramvajac 92

Podsused - Bistra - Podsused: 1h (4 autobusa)
Podsused - Zaprešić - Podsused: 0:50 (5 autobusa)

Podsused (Samoborska) - Črnomerec - Podsused (Samoborska): 0:50 (5 autobusa), interval 10 min

120 prometuje skraćeno do ul Dubravica, može proć, al problem bi bio skre nuti u ul Dubravica i da se okreće kao ln. 121?
131 je najjednostavnije poslati do Podsuseda ili ako bus može proći kroz ul. Lisičina, pa kroz ul Dubravica na Bolonju.
123 (jedan bus) skratiti na trasu P. Dolje- Podsused, 2 > garaža. Prek brega ak treba.

205 prometuje kao 208? A kaj je s onim djelom od Markuševca do Vidovca? Taxi? I jel voze usklađeno 00-15-30-45 ili kak je kome polazak?

Ocjena  organizacije vjesti:  glavauzid

sokre

Možda će sada, kada se promijeni vlast u ZET-u s kojom je većina nezadovoljna, nešto i poduzeti da se takva loša rješenja ukinu.

Ivan

Ne očekujem baš neke instantne promjene nabolje s toliko uhljeba na krivim pozicijama i dugova koji ometaju ozbiljnije investicije za temeljito pobošljanje sustava, iako je sigurno da će se neke stvari mijenjati... Kako god bilo, ne očekujem čuda.

Tomek

Sa ovoliko malo uhićenih nikako, u gradu bi trebao uhititi jedno 2000 ljudi, a u državi oko 10 000 da bi se konačno krenulo iz ove magle, al do toga vjerojatno nikada neće doći.

221

Citat: sokre  u Listopad 22, 2014, 12:33:47
Možda će sada, kada se promijeni vlast u ZET-u s kojom je većina nezadovoljna, nešto i poduzeti da se takva loša rješenja ukinu.

Uhapsili i Sanadera pa Hrvatska nije procvjetala.  kava

sokre

Možda nije procvjetala, ali ipak je bio korak naprijed.

Nadam se da je i ovo.

Možda dođe neki novi Pevalek.

MAN19464

http://www.vgdanas.hr/Info/Clanak/10656/zet-linija-268-nam-je-jedna-od-najprofitabilnijih.aspx

Citat:
21.10.2014
ZET: Linija 268 nam je jedna od najprofitabilnijih
Kako ste danas putovali javnim prijevozom ZET-a do Zagreba, ima li dovoljno buseva u špicama? Mislite li da je za uslugu koji dobijete 610 kuna prevelika cijena za radnički pokaz? Treba li se išta promijeniti na bolje u sljedećih pet godina koliko traje ugovor o prijevozu između Grada Velike Gorice i Zagrebačkog električnog tramvaja? Spomenimo samo da za taj ugovor iz gradskog proračuna, sa stavke "subvencioniranje javnog prijevoza", u ovoj godini, pa tako i svakoj drugoj, se izdvaja 9,2 milijuna kuna odnosno gotovo 3% proračuna.

Sudeći prema posljednjim izjavama iz ZET-a naš javni prijevoznik zbilja nema razloga za promjene na linijama 268 i 330, a niti za požuriti uspostavljanje linije prema Kvatriću kroz istočnu obilaznicu koja je već godinu dana u prometu. Sve bi to bili samo nepotrebni troškovi? Uz garantirana sredstva iz goričkog proračuna, (visoku) cijenu karte i pokaza, kao i pune buseve Goričana, sada su i sami potvrdili ono što svi jako dobro znamo.

– Postojeća autobusna linija 268 jedna je od najprofitabilnijih linija ZET-a – rekli su iz te podružnice Zagrebačkog holdinga za Večernji list koji nam je ove izjave servirao s nadnaslovom "Dobra vijest".

Ipak možda kašnjenja zbog zatvaranja garaže

ZET-ova garaža u Velikoj Gorici trebala bi se zatvoriti s 1.1.2015. te će od tada busevi na održavanje putovati u Podsused i Dubravu zbog čega će daleko više putovati na početna stajališta u Velikoj Gorici. Spominjala se i lokacija za parkiralište buseva u blizini Velike Gorice, no ništa više nam nije poznato.

Iako iz ZET-a na svaki novinarski upit o zatvaranju garaže u Velikoj Gorici poručuju kako to neće utjecati na redovitost i opstojnost linija, odnosno "ići na štetu korisnicima", na mala vrata najavljuju moguće "manje" poremećaje u redu vožnje koji će se vjerojatno pojaviti na linijama prema najudaljenijim stanicama u velikogoričkim naseljima.

– To bi moglo u početku izazvati mala kašnjenja budući da autobusi neće kretati kao dosad iz garaže u Velikoj Gorici – poručuju iz Zagrebačkog električnog tramvaja.

S ovim "dobrim vijestima" Velikogoričani zaista nemaju razloga za nezadovoljstvo.

pročitajte komentare!

nadam se da će Portos biti zadovoljan  kava

Apsolutno!

flip

Jedna od najprofitabilnijh, ali i jedna od najodvratnijih. Šteta što se ne uzimaju neke stvari u obzir, eto... Ništa novo.

221

Evo malo i o liniji 269:

Citat:
Kaos na liniji 269
"Kasnimo na posao jer ne možemo u pretrpan bus"

Iz ZET-a kažu da prema njihovim mjerenjima u autobusu nema previše putnika

Čekanje autobusa koji kasni, a u koji možda neće uspjeti ući jer je pretrpan, svakodnevica je građana Sesvetskog Kraljevca. Naime, autobusi linije 269 koji voze do Borongaja ne samo da ne voze dovoljno često nego su i premali da bi mogli primiti sve putnike. Najgore je ujutro, od pola 7 do 8 sati kada većina ide na posao, fakultet i u školu, no kako putnici kažu, to im najčešće – ne uspijeva.

"Trebaju voziti češće"

– Da se nadležni samo jednom provozaju rutom ovog autobusa, vidjeli bi što putnici svaki dan proživljavaju – opisuje Matea M., studentica Prometnog fakulteta koju smo zatekli kako u kišno jutro čeka autobus gotovo 15 minuta dulje nego što bi trebala.

Napominje kako je postalo normalno da se kasni i da putnici ne znaju hoće li stići na vrijeme.

Upravo su zato Sesvećani odlučili uzeti stvar u svoje ruke te su počeli potpisivati peticiju. Smatraju da bi autobusi trebali voziti češće, a ne kao sada svakih 15 minuta, barem u vrijeme najvećih gužvi.

– Situacija u autobusu je nepodnošljiva do Sesveta, kada dio putnika iziđe i ode na vlak, no prije toga ljudi uopće ne stanu u autobus – kazala je jedna putnica. Prisjetila se kako autobus jednom nije mogao krenuti jer je u njemu bilo previše ljudi, pa je dio putnika morao izići. Iz službe za mjesnu samoupravu Sesvete poručuju pak da nema potrebe da građani skupljaju potpise jer su već svjesni problema.

– Više od tri godine pokušavamo od ZET-a dobiti dodatne autobuse i više polazaka – kažu nadležni te objašnjavaju da svaki put dobiju isti odgovor – ni autobusa ni vozača nema dovoljno.

Ipak, predsjednik gradske četvrti Sesvete Marijan Tomurad očekuje uskoro rješenje problema zamjenom malih autobusa većima, možda već sljedeći tjedan.

Nadležni bez dogovora

– Početkom školske godine problem je opet došao do izražaja i mora se što prije riješiti – kaže Tomurad.

No, u ZET-u nemaju rješenje.

– Prema mjerenjima, nema previše putnika – odgovorio je na naš upit glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.
Tek kada smo ga upozorili da gradska četvrt već očekuje veće autobuse, najavio je moguće uvođenje dodatnih polazaka, no, kako kaže, ne zna se kada.

http://www.vecernji.hr/zg-vijesti/kasnimo-na-posao-jer-ne-mozemo-u-pretrpan-bus-968862

citaro

269 baš je kaos, kad god se vozim (u zadnje vrijeme je to bilo relativno često), prepuna je i to ne samo do Sesveta, nego uglavnom do Kobiljaka. Kašnjenje je isto više pravilo nego iznimka...

Baš me zanima kada ZET provodi ta svoja 'mjerenja', u 11 navečer?

Anders

Samo malo, nisam znao da u APD imamo veće autobuse od MB Citara G II. Neka nova nabavka?

Šalu na stranu, 269 je kaos, slažem se, neko vrijeme sam ju koristio kao alternativnu vezu do Sesveta, no sada je uvijek natrpana, jednom mi se na Borongaju dogodilo da sam za dva busa izvisio, tako da ju sad koristim samo vikendom, kad se u busu može disati. Ta dva busa koja voze na duplanju 107/281 bi jako jako dobro došla na 269, ali znamo da se u Novi Jelkovec ne dira... Pomalo mi je žao ljudi koji ovise o 269.

Citaro, "mjerenja" su im vjerojatno podaci koliko se ljudi registriralo karticom.

Kašnjenje poslijepodne nastaje na potezu između Dupca i Sesveta, nakon Branimirove, jer se taj dio u normalnim uvjetima prolazi za 6-7 minuta, no u špici od 16 do 18 se to bez problema rastegne na 15 minuta i više i puno se kasni.
27302