Linije - razno 2014.

Autor Ivan, Siječanj 06, 2014, 14:09:42

Westin

Citat: tramvajac 92  u Travanj 11, 2014, 20:09:00
MO TRAVNO
1 SDP, HSU, ZS 37,81%  ;D
http://www.zgizbori.hr/2013Lokalni/rezult/krug-1/rezultatiMS.html
Sastav mjesnog odbora Travno

Željka Novak, predsjednica                                                  SDP – HSU – ZS
Vesna Mandarić, potpredsjednica                                     SDP – HSU – ZS
Renato Batur                                                       Lista grupe birača nositeljice Nade Barišić
Marica Kocijan                                                            HDZ – BUZ – ZS – ZDS – HDS
Nadežda Nekić                                                                         SDP – HSU – ZS
Nada Pašalić                                                                 HDZ – BUZ – ZS – ZDS – HDS
Vladimira Radilović                                                                 SDP – HSU – ZS
Lucija Tudović                                                                          SDP – HSU – ZS
Veronika Škrnjug                                       Hrvatska stranka zelenih –Eko savez – Zeleni zajedno

Problem je što je taj problem na razini gradske četvrti, a ne mjesnog odbora.

tamlover

A koga bi stavio na taj peron?
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Anders

Stavi neki gorički relikt, tipa 313, tako da tamo nikad/skoro nikad nema busa ;D

Koliko dvokratnih ima radnodnevna 269? Jedan ili dva?
27302

Anders

Citat:Zbog radova u Ulici Svetog Mateja (kod Kauzlarićevog prilaza), od ponedjeljka, 28. travnja, od 8.00 sati, do završetka radova, koji se očekuju do srijede, 30. travnja, do 21.00 sat, autobusi na linijama 109 i 220, prometovat će djelomično izmijenjenim trasama:

– linija 109 Črnomerec – Dugave, s terminala Črnomerec, redovitom trasom do raskrižja Vatikanske ulice i Ulice Svetog Mateja, Vatikanskom ulicom, Sarajevskom cestom, Kauzlarićevim prilazom, Ulicom Svetog Mateja i redovnom trasom do Dugava; u smjeru terminala Črnomerec, redovitom trasom;

– linija 220 Glavni kolodvor – Dugave, s terminala Glavni kolodvor, redovitom trasom sve do privremenog krajnjeg stajališta, koje će biti oko 20 metara prije raskrižja Ulice Svetog Mateja i Kauzlarićevog prilaza; u smjeru terminala Glavni kolodvor, Kauzlarićevim prilazom, Sarajevskom cestom, Vatikanskom ulicom i dalje redovitom trasom.

Autobusi na liniji 109 i 220, na izmijenjenom dijelu trase, neće se zaustavljati na postojećim stajalištima.

www.zet.hr/novosti/izmjene-u-tramvajskom-i-autobusnom-prometu.aspx
27302

MAN19464

Problem za sve linije koje prolaze kroz Buzin narednih 20 dana.

http://www.vgdanas.hr/Info/Clanak/9419/od-sutra-kroz-buzin-jednom-trakom.aspx

Citat:Od sutra kroz Buzin jednom trakom
Zbog rekonstrukcije na križanju ulice SR Njemačke i Velikogoričke ulice D30 (čvor Buzin) od četvrtka 1. svibnja uvodi se nova regulacija prometa na spomenutoj lokaciji, te će se prometovati samo jednom trakom po smjeru.

Sljedećih dvadeset dana na čvoru Buzin tako će biti smanjena protočnost prometa. Radovi počinju 1.svibnja u 7 sati, a završetak je predviđen 20.svibnja u 20 sati.

Prilikom spomenutih radova u prvoj fazi od 1. do 10. svibnja zatvorit će se zapadni dio kolnika u zoni čvora Buzin, a na istočnom dijelu kolnika uspostavit će se dvosmjerni promet. Istovremeno automobili iz smjera Zagreba neće se moći priključiti na autocestu A3, a automobili koji silaze s autoceste A3 neće moći koristiti izlaz prema Velikoj Gorici, već samo prema Zagrebu.

Druga faza radova počinje 10. svibnja i traje do 20.svibnja kada će se promet odvijati na zapadnoj strani kolnika, dok će istočni dio biti zatvoren, a detaljnije informacije o regulaciji u drugoj fazi bit će naknadno objavljene.

- Obzirom na važnost i prometnu opterećenost navedenog prometnog pravca sugrađanima predlažemo da se koriste alternativnim prometnim pravcima preko Čvora Kosnica, te prometnim pravcem Sisačka cesta – ulica Dr. L. Naletilića – Remetinečka cesta  kako bi se smanjile gužve i izbjegla veća zagušenja prometnice – poručio je Milan Rendulić iz prometnog ureda Grada Zagreba.

sokre

Bit će opasne gužve .. Jučer sam prolazio, već je bilo gusto.

Navodno se radi rotor.

Anders

Zašto ne bi skrenuli linije na Kosnicu i onda istočnom VG obilaznicom do Gorice? Pričalo se nešto o liniji VG-Kvatrić via D31, što je bilo s tim?
27302

Anders

Trebao sam razraditi ideju prije postanja, da ne spamam ovako sa duplim postom, anyway, ovo imam na umu:

166 i 229 ostaju na svojoj trasi.

310, 311 i 313 mogu voziti: GK - HBZ - Holjevca - Oreškovićeva - Mrkšina - Sisačka - Velika - nazad na trasu. 311 i 313 bi kod nadvožnjaka skrenuli na Arbanasovu, a 310 se vratio na D30 i dalje svojom trasom.

Prorijediti 268, 330 staviti da kopira 267 (vidi iduću rečenicu), uz stajanje samo na Veterinarskom. 268 bi postala sekundarna veza VG-Zagreb, a zamijenila bi ju linija 267: Kvaternikov Trg - Heinzelova - Radnička - D31 - VG. Vozi ju APD, zglobnjaci svakih desetak minuta.

Primam komentare i kritike.
27302

Ivan

Linija Kvaternikov trg - Velika Gorica treba stajati na više stanica, mislim da je uostalom i 330 (zajedno s 268) potpuno krivo koncipirana. Čak i da ima samo jednu stanicu zašto bi to bio baš Veterinarski fakultet kad se kasnije na Vukovarskoj može presjesti na tramvaj?

Ako i bude brza linija, treba biti koncipirana kao 172 a ne 330 (a i 330 bi trebala pratiti primjer 172) i stajati bar na presjedanjima na druge linije, ako zanemarimo 215 (jednu stanicu se može izgubiti), stanice bi bile Vukovarska, Slavonska, Savišće, Petruševec rotor, dakle samo četiri stanice, čemu inzistirati na modelu 330 koji je na toliko načina pogrešan?
Također, mislim da treba dati gorički broj 3xx a ubuduće i 268 maknuti kao broj koji ide u VG i držati se konzistentno teritorijalnog dodjeljivanja brojeva, a raspon 26x-28x treba ostati rezerviran za krajni istok područja Grada Zagreba i iznimku 268 ispraviti.

Anders

Nigdje nisam naveo da je 267 (može se zvati i 301) brza linija. Ali, ideja stoji. Kroz Zagreb bi, dakle, stajala samo na nekoliko glavnih stanica, a dalje po D31 na svakoj od pet(?) uređenih. Vidio sam već u prijedlozima da se prizivalo ukidanje 268 te zaustavljanje 330 na više stanica, ali ne na svima. Zdrava ideja, hvala na odgovoru.

Apropo brojevnog raspona, zašto nema ničega 24x i 25x?
27302

lovac27

Pošto je gotova Radnička cesta, valjda ce uskoro uvesti liniju Kvatrić-Gorica....

Portos

Citat: Anders  u Svibanj 02, 2014, 01:34:29
Apropo brojevnog raspona, zašto nema ničega 24x i 25x?
Ti brojevi su rezervirani za buduće gradske linije APD. Isto kao što dugo nije postojalo brojeva linija između 14x i 16x.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

marin

Kakvo je stanje danas na linijama iz Novog Zagreba? Jel bilo razbijanja autobusa, jel gužva?

flip

Bio sam samo jednom gore-dolje, ali i to je bilo previše - bilo je lupanja izvana po autobusu pa se nagužvaju unutra tako da nema šanse da ćeš izaći prije Glavnog... i naravno da ti fućkaju u facu još k tome.

marin

Ja sam se vraćao sa gbr. 772 na 146 oko 22h i vidio sam da je bilo jako puno smeća u njemu, stolice su bile zapaljene na bar 5 mjesta, a bio je skinut i jedan onaj plakat skup s plastikom i papirom. Čuo sam i od vozača da su nastradala 3 solo plinaša na 118.