"Posljednji jahač" - 493

Autor kico101, Studeni 30, 2007, 22:59:11

kico101

Nadam se da mi necete zamjeriti sto otvaram temu za pracenje posljednjeg mohikanca u eri Sanosa na rijeckim ulicama. Mislim da je SANOS to zasluzio. Ovdje mozemo pisati sve sto smatramo vaznim, vezano uz ovaj BUS.
Sretno ,  493. :)

Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

nukleusri

Re: "Poslijednji jahač" 493
Post by kiki273 on 21 Sept, 2007, 18:26

Danas sam ga vidio u gradu,nisam uspio vidjet koja je linija ili je kakav vanredni prijevoz
--------------------------------------------------------------------------------
Post by kiki273 on 2 Oct, 2007, 21:50

Danas u 13,30 je išao za Bezjake umjesto 640
--------------------------------------------------------------------------------
Post by tiki on 4 Oct, 2007, 19:59

kada sve i pod kojom linijom vozi taj vas famozni sanos? ajd pa da se i ja provozam u tom cudu kad ga vec toliko hvalite...
Post by kiki273 on 4 Oct, 2007, 20:02

Može biti na bilo kojoj liniji i u bilo koje vrijeme
Post by tiki on 4 Oct, 2007, 20:05

4 Oct, 2007, 20:02, kiki273 wrote:Može biti na bilo kojoj liniji i u bilo koje vrijeme

aha, znaci nije odredjen... steta sutra je petak pa cu se vjerojatno malo provozat pa sam mislio da malo vidim taj sanos..
Post by kiki273 on 4 Oct, 2007, 20:08

ne,ne taj je pričuvni znači kada neki bus rikne onda pošalju njega na liniju,ili nekad vozi kakv izlet
Re: "Posljednji jahač" 493
Post by dino on 12 Oct, 2007, 21:20

Evo jedna slika inside SANOS S415  (slikano danas)

Post by kico101 on 12 Oct, 2007, 21:26

Moram priznati, lijepo je vidjeti unutrasnjost autobusa koja izgleda nekako toplo, prirodno, ugodno, za razliku od ovih novih plasticnjaka, pa usudio bi se reci cak i Regia. Koliko god su Regii dvije klase iznad SL283, toliko su iznutra ipak nekako kruti ( sjedala ) i nedoradjeni ( plastika ). Ah, ta nostalgija.
Post by kiki273 on 12 Oct, 2007, 21:36

Mislim da je na slici TAM 260 A 119
Post by dino on 12 Oct, 2007, 21:42

Uh onda sam se zeznuo jer sam od frenda dobio sliku
Ispricavam se , ali slika je dobra
Post by kico101 on 12 Oct, 2007, 21:43

Tocno.
Inspirirala me unutrasnjost busa na slici, pa nisam ni skuzio da je topic o 493.
Post by kriticar on 15 Oct, 2007, 11:36

raspričaste ste o "posljednjem jahaču". Mogli ste bar jednu sliku staviti.
Post by kico101 on Yesterday at 19:15

Nadam se da mi necete zamjeriti na kvaliteti fotke ( moderna umjetnost  ), ali ovako otprilike izgleda kada nakon zavrsetka radnog vremena radnike Lenca doceka 493 ( 10A u 16,10 iz Paveka ):

Drago mi je sto sam ga vidio, ali zar stvarno za tu voznju za koju se zna da je opterecena s radnicima ne moze ici neki prostraniji bus( ukrcaj je trajao barem 3 minute ), a mogao bi komotno i zglobni ( ako vec nedjeljom 611 cijeli dan preveze jedva 100 putnika ).
Mi smo sami protiv svih, a oni nikog se ne boje

NP-549

Trebali bi ga malo više poslikat dok je još među živima.  Neće još dugo.

nukleusri

Mi smo sami protiv svih, a oni nikog se ne boje

tiki

Vozio na 20 oko 2 sata i 20 danas.

kico101

LuckyLooser

POZOR, POZOR!!!
493 pronađen živ i zdrav!!!

Danas sam sasvim slučajno naletio na "posljednjeg jahača"  :)
Skinuta mu je registracija, oznake Autotroleja i gb, ali čini mi se da će on još voziti. Jedino nisam uspio saznati tko mu je novi vlasnik. Neću vam otkrit lokaciju, iako znalcima ne bi trebao biti problem. ;)

kico101

Bravo LL, od tebe uvijek nešto iznenađujuće i zanimljivo. :)
Kad malo bolje pogledam, ovakav BUS dati ća, a ostaviti 412,467,468. Ne ulazim u stručnost odgovornih u Autotroleju, ali nitko me ne može uvjeriti da su prije navedeni bolji od serije 492-495 ili 573-575. Dijelovi? Čisto sumnjam da se na prostorima bivše Juge ne mogu nabaviti, a vjerujem da su čak i jeftiniji od Avtomontažinih ( nisam primijetio da su izumrli Yugići i stojadini  ;D ).
Lokacija ( ma već znate da sam nepopravljiv kvizaš i često promašim ): možda Kraljevica ( kod raskršća za Oštro ). :-\

LuckyLooser

Kićo, potpuno se slažem sa tobom u svemu rečenome. U "stručnost" odgovornih u Autotroleju smo se već dosta puta uvjerili, pogotovo kada je nabavka novih autobusa u pitanju :-\

Za ovaj bus me vežu uspomene još sa početka devedesetih i ekskurzije po Istri u 8. razredu OŠ.

Citat: kico101  u Svibanj 11, 2008, 00:03:17
Lokacija ( ma već znate da sam nepopravljiv kvizaš i često promašim ): možda Kraljevica ( kod raskršća za Oštro ). :-\
Lokacija- sasvim suprotan dio prigrada. ;)

EDIT: Tek sad vidim na jednom drugom forumu da nisam jedini koji ga je pronašao, ali sam ipak brži za punih 5 sati ;D

Jean

Citat: LuckyLooser  u Svibanj 11, 2008, 07:28:12
Za ovaj bus me vežu uspomene još sa početka devedesetih i ekskurzije po Istri u 8. razredu OŠ.

Da nismo slučajno išli skupa u razred? Mene je 493 sredinom 1993. vozio u Poreč, Umag i Buje...

denis01000

živ i zdrav  ;D  ;D  ;D ko zna kome su ga prodali....  ??? kolika može biti cjena za taj autobus onako otprilike  ???

lukica

molim te mi napiši točnu lokaciju

LuckyLooser

Citat: lukica  u Listopad 15, 2008, 22:02:57
molim te mi napiši točnu lokaciju

Napisat ću ti i nacrtat, iako si samo tako banuo na forum bez predstavljanja, ni jedne riječi pozdrava.

493 se nalazi oko 1km od Permana, na cesti prema Brgudu, Zvoneći i Munama.

lukica

pardon, ja sam nov luka drago mi je
p.s. dali je on još tamo

LuckyLooser

Citat: lukica  u Listopad 17, 2008, 14:42:18
pardon, ja sam nov luka drago mi je
Već je bolje. ;) Pozdrav Luka!

Citat: lukica  u Listopad 17, 2008, 14:42:18
p.s. dali je on još tamo
Prije 5 dana, u nedjelju 12.10. sam prolazio tuda i bio je "na svom mjestu". Već mjesecima nije pomaknut ni centimetra.