Tipovi autobusa na linijama 2014.

Autor Dreamwalker, Siječanj 02, 2014, 17:18:00

marin

Citat: t4  u Svibanj 12, 2014, 12:54:19
Ne znam baš, ja se sjećam da su tako prije jednu nedjelju, na 109 bili svi solaši MAN NL 263. Ima tome davno, ali su bili svi i od jutra.
Ma kakvi, nemoguće, to je bilo samo onih par dana kad su radovi bili. Prije koju godinu.

822DoDo

Marine nista nije nemoguce..valjda covjek zna kaj prica...isto tak je nemoguce da zglobni vozi prigradske linije pa su bile kockice na 261,273,274 (29.2.12.)...sve je moguce
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Anders

Na koju foru su (zglobne?) kockice bile na 274, ako u Laktecu bus okreće na rikverc?
27302

822DoDo

Pa kolko se ja sjecam tu noc se na MANovima nekaj radilo i ujutro niti jedan nije upalio pa je na izlaz islo sve...to je kockica bila na 261 koja ima mislim da dva polaska na 274...sjecam se da sam taj dan vidio kockicu na 225, 261, 263 (kasina), 273, a na 274 sam se osobno vozio u njoj (polazak 7:25 iz lakteca)

tramvajac 92

Je, solo su na 109 bili zbog radova negdje posebno taj dan.

Može se i zglobni okrenuti na rikverc, ali nije spretno (a ni sigurno), za silu je očito bio, i uspio.

Ivan

Citat: Anders  u Svibanj 12, 2014, 23:04:48
Na koju foru su (zglobne?) kockice bile na 274, ako u Laktecu bus okreće na rikverc?
Nisam osobno vidio ali čuo sam da su zglobni znali zalutati i na 128, iako je okretište ne samo u rikverc nego i među njima jedno od najužih, sigurno puno gore nego Laktec, a o ostatku linije da ne pričam. Teško je shvatiti sve zetovske poteze...

conecto

Kad smo krajem 1998. dobili 15 posljednjih rabljenih zglobnih Mercedesa iz Mainza (721-735) došlo je do velikog nesrazmjera zglobnih i solo buseva u voznom parku (u korist ovih prvih), sve kao posljedica učestale nabavke i novih zglobnih autobusa (kockasti MAN-ovi i Mercedesi 1994.-97.), a to opet kao posljedica nastojanja tadašnjeg direktora Pevaleka o proizvodnji tih buseva u Zagrebu, pa se računalo na kupovinu novih solaša koji bi bili proizvedeni u ZG. Tada je bilo zglobnih svaki dan i na 261, 263, 273, 214 i gdje sve ne koliko voliš...
Kao i za vrijeme Snježne kraljice (potreba za solo busevima prije školskih) kad su 501 i 502 redovito vozili 226.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

421

Citat: Ivan  u Svibanj 13, 2014, 09:37:58
Teško je shvatiti sve zetovske poteze...
Da si na mjestu dispečera ili otpremnika na terminalu, shvatio bi vrlo brzo.
Dispečer ili otpremnik  reagira promptno poznavajući liniju te znanja i mogućnosti svakog od vozača te tako zadovoljava prometne potrebe pokrivajući vožnje navedene u voznom redu.
I zglobni  bus123 se može okretati rückwärts na 274. Ja jednoč okretao zglob na 270 iako sam vozio liniju 231, jer je posljednji polazak bio za Blagušu. Nužda ne bira sredstva.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan

Citat: 421  u Svibanj 13, 2014, 14:37:16
Pa hvala na neizostavnoj poduci o 274, ali ne znam kojim čudom ispada da sam pričao o toj liniji a ne o 128; inače jako dobro znam kako izgleda trasa i okretište linije 128 i kakve statistike o nesrećama ju prate, i jednako dobro znam koliko solo autobusa se u bilo koje vrijeme dana vrti po Črnomercu, a zglobni bi na kraju lakše bi odvezli bilo koju drugu liniju osim možda još 130, 135 i 137. Zanimljivo je i solidariziranje s nespretnim dispečerima a ne vozačima, jer mislim da nema više od 0,2% vozača koji ne bi u glavi j..... sve po redu onome tko bi im dao zglobnog za Lukšiće.

sokre

Sve to stoji, ali kako je navedeno, `nužda ne bira sredstva`.

Vjerujem da dispečeri znaju koji od vozača što može, pa tada takve i šalje na te izvanredne vožnje.

Tako da smatram da pravom majstoru nije problem okrenuti zglobnog. Treba samo malo više pozornosti.

822DoDo

Cijeli tjedan na 274/1 Conecto...zanimljivo  :)

marin

Citat: 421  u Svibanj 13, 2014, 14:37:16
Dispečer ili otpremnik  reagira promptno poznavajući liniju te znanja i mogućnosti svakog od vozača te tako zadovoljava prometne potrebe pokrivajući vožnje navedene u voznom redu.
I zglobni  bus123 se može okretati rückwärts na 274. Ja jednoč okretao zglob na 270 iako sam vozio liniju 231, jer je posljednji polazak bio za Blagušu. Nužda ne bira sredstva.
Sorry, poštujem ja sve dispečere (skoro sve ajde), ali neke jednostavno ne mogu shvatiti, sad mi se ne da navoditi primjer, napisao sam već X puta da bi ponekad stvarno malo dijete od 5 godina bolje posložilo autobuse po linijama.

tramvajac 92

Danas je na 116 izašao novopoplavljeni 152, dok je jučer na 134 bio 145.

marin

Bio je i gbr. 148 na 134, a da na pišem u dvije teme, gbr. 152 je plav već barem pola godine.

t4

Ajme, koji je ovo Citaro s reklamom na guzici? Ne vidim sad gb, vozi na 220, kako stenje ko kombajn, strašno, pa što je to? Javim gb ako uspijem vidjeti, čini se da je vozni red kaj bu vozio do pol 2h.

Gb 545 koliko vidim, kako bleči putem haha, još mu i visi odostraga nešto koliko vidim, možda komad te naljepnice, što je to već iza. Ili ne visi, to je valjda takva reklama xd. Ne vidim se dobro po mraku ni sa dalekozorom :O