Croatia Bus Zagreb - rasprava, linije, razno

Autor shef, Siječanj 27, 2014, 09:12:34


tamlover

Pa kaje to uopće moguće voziti s 21 godinom, tj par mjeseci nakom polaganja vozačkog za tu kategoriju??
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Shole

Da, dobro pitanje,  čemu onda ona kategorija D1 kad mladi vozač može odmah vozit D.  Ja sam mislio da je razlika D1 i D u godinama vozača, al nije, nego u veličini vozila. 

tomekk

Prošli tjedan stigao još jedan Volvo 9900, najduža troosovinska verzija,bijeli, 2002.god, euro4, 56 sjedala.
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

tramvaj1910

Taj bijeli 9900 dobio tablice ZG 9207FF, i izgledom je isti kao 9275, FF  a 9277 je ve poplavio, viđen jucer i plavi carrus ZG 9251 FF sad ne znam jeli to onaj crveni sto je bio u garaži ili su ih nabavili još, ZG 9258 FF veceras viđen u metkoviću bez zadnjeg branika na liniji za vrgorac, (21.30 iz dubrovnika, presjedanje u vrgorcu za zg) a jutros viđen na vinkovci-ulcinj, što znači da je negdje usput dobio udarac otraga i ide u međugorje na oporavak.

tomekk

9277 imaš u temi sa slikama, nije mu loše ispala ova plava boja. Nadam se da će ovog bijelog ofarbati kao 9272, ta svjetlo plava meni najbolje paše na ove 9900. Znam da nas čitaju pa možda usliše želje  ;D 9251 bi trebao biti crvenko jer on jedini koliko znam ima oko svjetala ofarbano u sivo.Šteta kaj svi tak nemaju jer je tako u originalu ili bar crno.Inače, crvenko je i čini mi se iznutra na novo pretapeciran.
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

tramvaj1910

Nije mu loše ispala ali mi se nekako čini kao da krov nisu ni dirali, a i fale mi crne bordure oko vrata vozača koje ovi drugi imaju, boja na 9272 je najbliže pravoj croatijinoj boji, premda su meni nekako 9274 i 9275 puno bolje "pogođeni" s onom metalik plavom, Što se tiče carusa, 9254 je dobio crnu boju oko svjetala, viđen neki dan u neumu, vozio je neke turiste, možda i ostale tako srede, koliko znam bijel je još samo 9259, ili je u fazi sređivanja?

Shole

Citat: tomekk  u Svibanj 30, 2015, 21:09:00
.....Znam da nas čitaju pa možda usliše želje  ;D ......

Drago mi je da smo čitani, a još mi je draže da CB masovno obnavlja vozni park i da se drže ove sheme bojanja.   Samo tako naprijed. 
P.S.  predlažem  uvođenje garažnih brojeva

tomekk

Imaju oni garažne brojeve, al to je više interno. Više su svi naviknuti na tablice, zato su i autobusi grupirani.
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

mate

Upravo tako, svaki bus ima svoj interni garazni, pod kojim se vodi u firmi, uz prometnu dokumentaciju svakog busa stoji i garazni broj, bar tako sam vidio kod Volva 9272, i Barbija 9282 ;)

Paško

#415
Eurobus ex Denibus je sada skroz bijeli i ima tablice ZG-9218-FF
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Tomek

Sa Facebooka prenijeto jedno lijepo iskustvo putovanja sa Croatia busom  ;D  >hammer<
Mislim da oni ako tako nastave ni cijene ih neće spasiti koliko će imati nisku popularnost:

Nikad više neću putovati s Croatia busom!!! Kad sam krenula za DU pauze nisu 25 min nego 45 min i pametni vozač upali sva četiri na autocesti bogu iza nogu i lijepo u rikija na pumpu jer je shvatio da nije "napumpao gume", nisam ni stigla do DU jer je počelo curiti ulje, pa mi je samo kralj dao moj kofer i rekao da imam 10 km do autobusnog do DU, a ja bi kao sama s tim silnim koferima trebala laganini odpjesaciti 10 km - dobre viceve ima... i naravno grijanje nije radilo, ali srećom pa sam imala debelu vestu. Sada, pokušavam do ZGa, no evo ne radi nam klima tako da je 30 stupnjeva u busu i svi smo polu goli i imamo novog vozača kojemu je ovo, kako kaže njegov kolega, prva duga vožnja. Ukoliko ne stignem čitava do ZGa, budite pravi FB prijatelji i tuzite mrtvi #croatiabus!!!

tramvaj1910

Od kuda se sad pojavio još jedan sideral na šasiji B12, sa oznakama ZG 9234 FF? Jel to neki prebačen sa BiH tablica ili?
U bojama croatia busa je i ima žute tapicirunge unutra.

5AR

ZG-9232-FF je izgubio tablicu pa je možda taj?

tramvaj1910

Moguće da je, nisam imao taj podatak, a nisam dugo ni vidio 9232 FF koji je vjerojatno onda u međuvremenu i poplavio, 9233 FF je na dubrovačkom području, vozi dubrovnik-split.