Linije razno + tipovi autobusa na linijama

Autor Servis, Veljača 11, 2014, 19:35:52

actros

prema onome šta piše, nisu se pridržavali ovog:

Citat:Obveze nositelja dozvole

Članak 41.

Prijevoznik je dužan:
– svoje usluge pružati svim korisnicima bez diskriminacije i pod jednakim tehničkim i drugim uvjetima,
– najkasnije u roku 30 dana od dana izdavanja dozvole započeti s obavljanjem prijevoza na odobrenoj liniji,
– donijeti cjenik,

– obavljati javni linijski prijevoz putnika u skladu s ovim Zakonom, izdanom dozvolom i voznim redom, cjenikom i općim uvjetima prijevoza,
– istu cijenu primjenjivati na isti način na sve korisnike autobusne linije,
– za vrijeme prijevoza u vozilu imati dozvolu ili ovjerenu kopiju dozvole,
– putniku bez vozne karte osigurati nabavu vozne karte,
– brinuti za red, sigurnost i redovitost obavljanja prijevoza,
– javno, putem medija objaviti početak, izmjenu ili prestanak prijevoza na liniji.

a bit će kažnjeni ovako:

Citat:(1) Novčanom kaznom od 15.000,00 do 70.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj prijevoznik-pravna osoba i prijevoznik-fizička osoba obrtnik odnosno druga pravna osoba, ako:
....
(4) Za prekršaje iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se i upravitelj prijevoza prijevoznika odnosno odgovorna osoba druge pravne osobe ili vozač stranog motornog vozila novčanom kaznom od 5.000,00 do 10.000,00 kuna.

sve u svemu, još su dobro i prošli, dalo bi se kod njih nać i puno većih grijeha

TAM

Sve je to točno što si ti napisao, ali to je tek početak ugasit će njima inspekcija liniju ne brini se.
Ti si napisao samo prekršajne mjere još su tu i upravne mjere.
Mi ovdje nećemo stati i dalje ćemo ih rešetati prijavama inspekciji i ostalim državnim tijelima.
Ima tu još puno toga za prijaviti.  ;)
Dani ponosa i slave!

TAM

Citat: Teutonic  u Siječanj 26, 2015, 15:35:32
Danas u 14:15

456 CM Primošten-Draga-Kruševo
E ovdje is u krivu. TAM je vozio za Brnjaču, a nas je vozio Volvo (ŠI 668-EG).
Pa nismo mi tolike budale da će nam odmah uvaliti kršinu.
Dani ponosa i slave!

Teutonic

Ok,mislio sam da je vas vozio jer Volva nisam vidio uopće jučer na AK.
Ukrali ste Murterinima autobus,jutros ih je u školu vozio 438 BZ,a Vodice-Srima-Šibenik 458-CM.

Teutonic

danas 2.2.2015 u 19:15 tri busa na kolodvoru,pa ajdemo mi jednu igru igrat,zove se spoji bus sa odgovarajućom linijom (Vama iz Ši okolice i grada nije dozvoljeno igrat)

RI 522 NF
ŠI 133 DP
ŠI 967 FL

Spojite ih sa linijama:

Zaton Raslina
Solaris Zablaće
Tribunj Sovlje

Teutonic

vi ne znate kako je to plaćati svaki mjesec 162 kune 50 lipa da nas 60tak (koliko nas bude u busu) dobija od svih autobusa onog koji ili prokišnjava ili smrdi iznutra šta je u ovome slučaju bilo sa mercedesom navedenim,za linije u blizini grada šalju se autobusi sa 50tak sjedala (Lions Regio,Bova Futura u kojoj je večeras bio samo 1 putnik,itd.) a gdje je broj putnika više nego dvostruko manji,dok se na linije prema puno daljim udaljenostima ili onim sa više putnika šalju neprikladni gradski autobusi (za linije prema Vodicama stalno-Murter,Tribunj,Pirovac,a jednom je čak za Rogoznicu vozio mercedes O405) pa vi recite jel to normalno
Evo sad ću ja napraviti popis raspoloživih autobusa na linije (govorim o najbitnijim đačkim polascima):

Solaris Zablaće Mercedes 0405
Zaton Raslina Mercedes ili Volvo B10 BLE
Grebaštica Brnjača Volvo B10BLE
Srima-Tribunj ujutro Lions Regio a popodne Volvo 8700 ili Lions Classic
Tisno-Murter Lions Regio ujutro,popodne Lions Classic ili Volvo 8700
Čista Velika TAM 260A119 TK
Primošten Bratski Dolac TAM 260A116P
Primošten Rogoznica Steyr Volvo ili Graf Stift ili TAM 260A119
Boraja Graf Stift/MAN EL262
Dubrava Perković Graf Stift
Unešić Temsa Opalin/Man EL262
Dubravice Laškovica Steyr Volvo
Piramatovci TAM 260A119
Drniš Knin Temsa Safari (niska)

Evo i još je ostalo autobusa za grad.

TAM

Evo ja ću pokušati

RI 522 NF  --> Solaris Zablaće
ŠI 133 DP  --> Zaton Raslina
ŠI 967 FL   --> Tribunj Sovlje
Dani ponosa i slave!

Teutonic

Bravo TAM točno si odgonetnuo :)

peron24

Ja ću na fin način objasniti da je raspored autobusa na linijama paradoxalan, tj. nelogičan, jer nije normalno da medjugradski bus kakva je Gajina Bova Futura vozi za Zablaće koje su prigradsko naselje a za duge i frekventne linije vozi oldtimer sa gradskim sjedalima. Gajina Bova nije nova i ne bi mogla voziti za Zagreb, ali za Split bi bila prikladna. Linije za Vodice,Tribunj,Pirovac ili otok Murter su uvijek dobro popunjene jer to su velika i razvijena naselja pa zahtjevaju PRIGRADSKE a ne gradske buseve i veći broj polazaka u špici (14.15) i navečer u 20.15. Isto vrijedi i za južni dio županije (Primošten,Rogoznica i Ražanj). Linija za Knin je jos zahtjevnija (58 km preko Siverića i Kosova te vise od 60 km ako ide preko Oklaja i ostalih prominskih sela) tako da je tu primjeren malo stariji međugradski bus. Za sela po Zagori i Bukovici potrebno je nabaviti kakav Iveco minibus ali i njma je potreban standardni bus kad je školska nastava. E, sad druga je stvar sto ATP ne ispunjava tehničke uvjete za obavljanje prometa,ali to je već domena politike i drugih institucija.
Btw napomenuo bih da je linija za prigradsko naselje Zablaće oduvijek bila privilegirana. Kad su se sredinom 90-tih nabavljali autobusi iz Austrije i Njemačke gotovo svima bi prva vožnja bila za Solaris-Zablaće. Tada je u hotelskom naselju Solaris boravilo nekoliko tisuća prognanika i izbjeglica tako da je bilo više od 12 polazaka dnevno. Za Primošten i Rogoznicu je od 1995 najčešće vozio MB O307 ŠI-853-BO (tada je bio ŠI-253-AB) ili MB O305 ŠI-432-AE (žuti sa cvijećem). Svi su tada bili u jako dobrom stanju. Ako bi se neki autobus češće kvario obično bi ga stavili na radničke linije po gradu ili bi povremeno upadao kao rezervni bus. Od međugradskih linija problema je bilo samo na linijama Šibenik-Split i tu su upadali stariji TAM-ovi,ponekad čak i prigradski 260 a 116P kao npr.ŠI-821-CV koji je uglavnom vozio školsku liniju Šubićevac-Dubrava-Danilo Biranj. Na linijama za inozemstvo vozili su Eurobusi AV 120 koji su bili ne samo ponos firme nego i ponos Hrvatske u tim posljeratnim 90-tima.

Teutonic

Ja ne mogu vjerovati da i dalje šalju ŠI 133 DP (koji je nedavno ostao bez jednog sjedala pod sumnjivim okolnostima) za Čista Veliku,a na nas iz Vodica su se namjerili iako ništa štete nismo ni u jednom busu napravili,očito i tu vrijedi ona stara "Šta si gori to si bolji"  >hammer<

bagatin22

Kamere u djacke autobuse pod hitno pa se mozda uvede malo reda hi

TAM

Ja sam za to da se uvedu kamere u autobuse. Ovo što radi ATP je čista diskriminacija. Gospoda iz Čiste Velike uništava i čerupa sjedala i nikome ništa. To je u redu i normalno i sve to zbog toga što je vozač iz toga mjesta, a kada netko od nas iz Primoštena nešto pošara, raspara, i sl. odmah nam uvale kršinu i daju nam nekog bolesnika od vozača jer nas ostali vozači ne žele voziti jer smo divljaci. Ne želim ja nikoga braniti tko to radi, ali jednostavno nije fer da gospoda iz Čiste Velike može komotno uništavati i za to ne odgovarati, a mi zbog svake je**** sitnice moramo odgovarat. I tako nas gospoda iz ATPa već 30 godina crni i omalovažava i tako o nama primoštencima ostavljaju loš dojam.
Dani ponosa i slave!

Shole

I šta kad uvedeš kameru ?   Taman da i dođe murija (a neće), nemogu im ništa,  da im i napišu nekakvu prijavicu dok do dođe na sud tamo nebi opet imalo nikakvog smisla.

Teutonic

Džabe njima kamere kad će se ovi iz autotransporta prodat za tri kila janjetine  ::| ,
tužno ali istinito.

zlepur1

Danas oko 11.45 san vidija 458CM. Teški raspad. Uspili su od njega napraviti u godinu dana šta ostali nisu otkad je proizveden .Svaka čast. russian_roulette >hammer<
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.