Linije razno + tipovi autobusa na linijama

Autor Servis, Veljača 11, 2014, 19:35:52

zlepur1

Da se vratim na displeje.U šibeniku postoji servis koji podešava te displeje i zove se Automehanika Ivas u Bilicama.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

lions

Novi plavi Mercedesi ne voze samo gradske linije. Jedan je jucer neuspjesno, a danas uspjesno vozio liniju Šibenik - Srima - Vodice u 13:30.

bagatin22

Upravo na TV Sibenik prilog o gradskom prijevozu u Sibeniku i ATP-u.Mozete zamisliti samo komentare ljudi koji se gradskim prijevozom koriste.Komentar jedne zene o kvaliteti,kaze nula.Ljudi su masu nezadovoljni,a komentar od zaposlenog u ATP-u o kvaru autobusa je bolje ne komentirati vec poslusati ako se ima prilika.Daleko su jos oni od dobrog prijevoznika s ovim zaposlenicima

zlepur1

Danas na liniji za Brodaricu ex 420 .Autobus u jako lošem stanju i izvana i iznutra.Motor za sada radi dobro i startno, međutim amortizeri nevjerovatno nabijaju na neravninama.

Servis

Vidio sam da je jedan nevjerojatno hrđav izvana, jel to taj?

TAM

Citat: Servis  u Travanj 09, 2014, 15:55:42
Vidio sam da je jedan nevjerojatno hrđav izvana, jel to taj?
Više njih je dosta hrđavo, a ovaj 420 je već dobio po sebi. Iskrivljen poklopac motora.  >:(
Dani ponosa i slave!

421

Po meni je vrlo bezobrazno (od strane ZET-a) prodati autobus s izbačenim ATRONOM, a da IBIS centrala od LAWO uređaja nije u funkciji (jer je većina njih ostala u vozilima).
E sad, da li je to bio dio dogovora između kupca i prodavatelja, da li je to uopće prepoznato prilikom ugovaranja i u cijeni koštanja ili ne, to bi trebalo pogledati ugovor. Mislim da je (opet) politika imala zadnju riječ, a građane tko šiša.
IBIS centrala izgleda otprilike ovako:
http://www.lawo.info/en/passenger-information-systems/controllers/control-unit-premium-control.html
U odnosu na ATRON, to je vulgaris verzija, no itekako može biti korisna za ŠI kojim se voze domaći i stranci ( npr dvojezični natpisi destinacija). BTW, iskorištenost mogućnosti IBIS centrale("kompjutora")  u ZG prijevozu bila je možda 20-30%, jer nisu bile uključene mnoge mogućnosti koje taj uređaj pruža.
Što se kvarova tiče, još 1999 smo prilikom vožnje od Mannheima do ZG  imali dva sitnija problemčića na busevima, a kako ih ne bi bilo sada nakon ZG i VG torture, više od milje km, lošeg održavanja te promjene mehaničara ( APD>VG) koji nisu bili na ikakvom školovanju za ovaj model busa.
Uz dužno poštovanje mehaničarima u ŠI, treba se malo i upoznati s "niskopodnim busevima" te improvizacijama njihovih prethodnika iz ZG. 

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

TAM

Citat: 421  u Travanj 10, 2014, 22:25:19
Uz dužno poštovanje mehaničarima u ŠI, treba se malo i upoznati s "niskopodnim busevima" te improvizacijama njihovih prethodnika iz ZG.
Auuuuu a što će im tek ovi sve improvizirati. Šibenski mehaničari su gorio od zagrebačkih. Njihovoj genijalnosti nema kraja. Nećemo dugo čekati, a da ne vidimo komad dašćurine na ovim Mercedesima ili možda čak nešto posve novo.
Dani ponosa i slave!

zlepur1

Bez namjere da ikog protežiram(nisam zaposlenik Atp-a, samo odavna pratim autobusne prijevoznike sa područja ex. yu) ipak mislim da imaju mehaničare koji se dobro razumiju  u svoj  posal.Ali odavna je to prešlo u nemar i nebrigu pa se radi privatno i slične stvari.Ipak nije mi jasna jedna stvar oko tih nesretnih zamjena stakala,siceva i sl.Zar  je nemoguće da pokraj svih tih rashodovanih  autobusa skinuti neki dio i staviti ga tamo di nedostaje.Apsurdna situacija do zla boga.
  Ja mu garantiram da kod mene ne bi radija više nikada pa da je ne znam kakav meštar.Na kraju krajeva ima mladih ljudi na birou i da ih se naučiti za tjedan dana.

Ipak u zadnje vrijeme se primječuje(posljednjih nekoliko dana) da se počelo nešto pomicati glede vanjštine i urednosti auobusa-dokle ne zna se.

bagatin22

Moze li mi netko reci postoje li kakva pravila kod numeriranja linija?
Npr.linija br.4 Razine-trznica-Razine iako samo 3 polaska zbilja prometuju po toj relaciji.
Druga linija Njivice-Razine-Njivice isto nosi oznaku br.4 dok u voznom redu ta linija je navedena pod voznim redom br.1 Njivice-Vidici-Njivice????
Nedjeljom u voznom redu postoje svih 7 navedenih linija ali linija br.1,4,7 se spajaju u jednu iako to nije navedeno u voznom redu,kao i spajanje linije br.2 i 3.
Da skratim,kako bi to trebalo biti oznaceno u voznom redu i na autobusu kao posebne linije i broj linije ili????

TAM

Čini se da je gospoda iz ATP-a počela raditi kako treba. Linije su dobile brojeve. Tako na autobusima piše npr. 2 Meterize-Tržnica-Meterize ili 7 Mandalina-Bilice-Tržnica-Mandalina. Display nije u funkciji i kako se čini neće ga uopće koristiti. Udubinu na eurobusu (ŠI 182-FE) su sredili još ostaje (ŠI 594-FE) nadam se da će i njega ubrzo srediti.
Na žalost imati ćemo problema pri prepoznavanju ovih novih Mercedesa jer su na nekima sve poskidali jedino se još može slabo vidjeti gbr na poklopcu motora.
Ove sam uspio pohvatati:
420 --> (ŠI 971-FL)
813 --> (ŠI 968-FL)
812 --> (ŠI 972-FL)
80x (8 ili 9 nisam siguran neka netko provjeri) -->(ŠI 967-FL)
Dani ponosa i slave!

bagatin22

Zasto im je uopce trebalo mijenjati brojeve linija kad su sve osim linije 4 ostale iste ???Sad imamo slucaj da sve oznake koje su se postavile na nekolicinu stajalista vise ne vrijede jer njima ne prometuju iste linije kao i taale na trznici i poljani sa brojevima,shemom,smjerom linija i voznim redom jer vise iste ne vrijede

bagatin22

Ne znam TAM di si vidio te nove natpise linija.Jutros autobusi na gradskim linijama s uredno istaknutim smjerom linije napisanim na komadu papira.

lions

Pohvalno je što u Murter ide AV120, ali zašto u isto vrijeme u Pirovac ide ZET-ov gradski Mercedes??

Teutonic

Tako je bilo sinoć da,Gradski Merc je iša i u Tribunj-Sovlje,a još jedan za Perković
Navika sam se na Aabenree u prigradu,no sinoć je samo 1 bila na kolodvoru (Ultra gros djelo),išla je za Raslinu.
Prije je za Murter vozio Tourismo,a za Tribunj AV120.
Meni su ovi Merci fenomenalni,dobro voze po prigradu :)