Linije razno + tipovi autobusa na linijama

Autor Servis, Veljača 11, 2014, 19:35:52

Teutonic

Dobro,Benkovački su za Pirovac najekonomičniji,jer se dosta brzo može spustit sa Benkovca na Pirovac preko Vrane i Kašića pa dalje za Šibenik.
Šta je sa ona dva noviteta,Crossway i Daily?Nisu još rege dobili ili?
Tih 30ak km je još dobro,ali evo već vidimo šta je šibenčan napisa da se voze linije puno bliže gradskima.
Btw pogledajte na stranicama http://atpsi.hr/hr/?page_id=419 ovaj Red vožnje grada (zona II) na koju mi je ukazao TAM.
Tu su VRovi za sva mjesta koja su administrativno u Gradu Šibeniku,znači neka bliska poput Bilica jer imaju svoju općinu nisu  ;) .

Teutonic

Vjerovatno je svima pun kufer toga šta tu stavljan svoje frustracije vezane za tipove autobusa na linijama,ali kad mislin da se stanje popravilo ipak me autotransport uspije iznenadit.
Otkad san se tu registrira u zimu 2013. kad san krenija prvi razred,i kad san se počeja interesirat za autobuse,znaći 3 nepune godine,logika autotransporta se nije prominila uopće,a virujen da je i prije tako bilo.Danas bus na relaciji za Tribunj u 12:15 nije doša na vrime već u 12:45 stiže nepoznati plavi mercedes (zaboravija san rege pogledati) i prvo šta radi je da nas sve šalje u tri pi*** materine ća od busa,iako smo se načekali,btw šofer poznat po ciloj županiji ka žešći kreten,neću pisat nikakva imena ni nadimke da mi se opet ne prijeti za ban,jedino ću reć da je iz Grebaštice.Nakon šta smo se svi ukrcali,bilo je već oko 12:50 dolazi ŠI-221 ET koji je vozija ovu u 12:45 (Koja triba vozit đake iz Tribunja doma iz OŠ Vodice) i naravno oba busa su prekrcana.Kod OŠ Vodice se mercedes počeja dimit,i kažen dimit jer nema razloga da vozač pali gume,tijekom vožnje smo imali i problem sa zatvaranjem srednjih vrata i šta sve ne,okrenija se kod groblja u Vodicama.Za privilegiranu liniju Zaton-Raslina je u 12:30 vozila duga setra ŠI-490 DM,a za Zadar ex ŠI-700 EL (neću se ni pokušat potrudit zapamtit nove registracije).Imaju 2 polaska za Tribunj u razmaku od pola sata,koja su jedna od najnapunjenijih koje uopće imaju i tretiraju nas ko najgoru stoku iako od nas dobivaju najviše para.Da ne kažen da vozač ŠI-941 FZ iz Knina (ili okolice Knina,nebitno) krivi NAS (Vodice,Tisno,Jezera) koji vozi u 14:15 za Murter da smo uništavali sidala,pazite sad,ja sam zadnji koji bi branija nekoga za nešto šta znan da je napravija (osim da mi je bliska osoba),ja se godinu ipo dana vozim sa njima i nijedan,ali nijedan oblik vandalizma nisan vidija,ni u jednome polasku,a općepoznato je da ovi takozvani Kninjani (neću ih tako zvati jer to većinom nisu) vandaliziraju otkad je prvi autobus uša u oslobođeni Knin,a vjerojatno i ranije (ne mišan politiku ako mi planirate za to prigovarati,a ni nacionalizam kako bi se moglo krivo protumačit iz gornje rečenice) jer koji god bus tamo gori ode,vrati se u pet puta gorem stanju,a malo ko će van to reći.

Ali to je to,nabubeta san još jedan besmisleni post,ali eto zadnja mi je godina srednje fala kur*u pa me nije ni briga.Nadan se samo da će idućim generacijama,možda ne u iduću godinu ili dvi,ali evo moj brat je počeja peti razred,pa možda kad on bude krenija u srednju,da onda bude bolje.

zlepur1

Citat: Teutonic  u Rujan 06, 2016, 21:51:02
Dobro,Benkovački su za Pirovac najekonomičniji,jer se dosta brzo može spustit sa Benkovca na Pirovac preko Vrane i Kašića pa dalje za Šibenik.
Šta je sa ona dva noviteta,Crossway i Daily?Nisu još rege dobili ili?
Tih 30ak km je još dobro,ali evo već vidimo šta je šibenčan napisa da se voze linije puno bliže gradskima.
Btw pogledajte na stranicama http://atpsi.hr/hr/?page_id=419 ovaj Red vožnje grada (zona II) na koju mi je ukazao TAM.
Tu su VRovi za sva mjesta koja su administrativno u Gradu Šibeniku,znači neka bliska poput Bilica jer imaju svoju općinu nisu  ;) .
Opet su nastavili da tako kažem ruganje sa voznim redovima i sastavljaju ga kako oni žele.Di su u ovoj priči naselja Jadrtovac i Žaborić.Oni će vjerovatno avionom kući i od kuće.Također i naselje Donje Polje koje se faktiči spojilo sa gradom.Di je kružna linija koju je grad naveja u koncesiji Šibenik-Dubrava-industrijska zona-Ražine-Šibenik.Evo sad vidim da su za prigradsko naselje Jadrija ukinuti polasci subotom ,nediljom i praznikom iako je mjesni odbor tražija da se ne ukidaju itd.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

sibencanac

Postovanje, ukljucio sam se ode jer me zainteresirala ova rasprava. Vidim spominje se kruzna linija "koju je grad naveja u koncesiji" i "ruganje sa voznim redovima".
Ne zelin braniti nikog nego samo dati da procitate sto to stoji u odluci o gradskom prijevozu pa me zanima vase misljenje.
Ispada da ATP vozi vise polazaka nego bi triba po toj odluci, a i linja koju je neko ode spomenuo tamo ne stoji, kao ni polasci za Jadriju subotom inedjeljom.

http://www.sibenik.hr/preuzmi/6063

zlepur1

Je ja sam previdija prijedlog novih  voznih redova i komentira sam prijedlog linija od 2013 .Meni bi recimo bilo logičnije da je osta onaj prijedlog iz jednog jedinog razloga šta bi se povezala sva mista na gradskom području na jedan adekvatan i bolji način.Recimo da je bilo u prijedlogu da linija za Šubićevac 8 puta dnevno produžava do Mandaline što bi i bilo logično s obzirom da je na Šubićevcu studentski dom a na Križu Veleučilište.Isto tako linija za Materize bi produžavala do spomenika..Međutim linija za Vidike zaobilazi ulicu Frana Supila (iz kojeg razloga?).Dalje starim prijedlogom povezuju se naselja Žaborić i Grebaštica što sad nije slučaj i stavljaju u prvu zonu šta je i realno.
Istina je da ATP na gradskim linijama ima više polazaka nego je predviđeno VR-om i to je ok ako se želi unaprijediti gradski prijevoz, ali je prigrad katastrofa 8primjer ideš negdi u nedilju recimo u dva ali se ne možeš vratiti prije ponediljka jer autobus ostaje).Šta se tiče kružnih linija davno sam predlaga da se pogledaju malo iskustva iz drugih gradova radi boljeg i funkcionalnijeg prijevoza.Recimo kod nas bi bila idealna taktna linija Brodarica-Bilice -Brodarica sa polascima svakih sat iz Brodarice i Bilica,znači potrebna su dva busa ili linija Šubićevac .Mandalina sa polascima na pola sata.Svjedoci smo da se grad širi pa treba razmišljati o uvođenju novih linija prema Rokićima,Donjem polju , a ne bi na odmet bila ni kružna linija Dubrava-industrijska zona-Ražine -Šibenik i obratno.

peron24

Najjača situacija je u nedjelju ujutro: bus za Šubićevac u 7 ujutro vozi jednog putnika (i to bez karte), a za njim ide drugi bus za Meterize (susjedni kvart) koji vozi isto jednog putnika i to također bez karte. Genijalno  glavauzid
Nije im palo na pamet poslati kombi a dvi linije za dva susjedna kvarta spojiti u jednu. Također presjedanje iz busa u bus je nemoguće, i nemojte da to netko pokuša upitati šofera. Jedan stariji šofer mi je to ljubazno objasnio nakon što me je jedan njegov mlađi kolega skoro poslao kvragu kad sam ga to upitao. Zato ja radije pješačim i sebi nabijam kondiciju i iz principa ne bih ušao u njihove buseve i bio jedini čudak koji plaća preskupu kartu dok se penzioneri voze džabe i još se bahato guraju kao balavci.

Cityliner #300 kojeg je Mate već spominjao stigao je početkom tjedna iz Županje
Na liniji za Raslinu (naselje 13 km od Šibenika) vozi Setra 319 GT-HD koja više nije u stanju voziti za Zagreb  >:D
Za Vodice i Tribunj koji zajedno imaju skoro 10 000 stalnih stanovnika vozi gradska kockica totalno pretrpana
Za Zablaće (rubno naselje grada gdje namjerava doseliti Brad Pitt) stalno vozi Volvo 8700 LE koji je regionalni bus
Vrpolje i Boraja uvijek imaju isti bus: Steyr Volvo a prije njega su imali TAM 260 A 116 P (ŠI-802-K)
Za Drniš i Knin vozi Eurobus ŠI-221-ET koji je u boljem stanju nego od preostalih Eurobusa
Ex Krkin gradski TAM iz 1989 obično vozi za Skradin i Piramatovce

Kao što su tijekom 2003 i 2004 Varaždinci kapom i šakom podijelili 20 autobusa sad i Čazmica radi istu grešku. Sad se u ATP-u mogu potpuno opustiti jer ionako će sve njihove propuste za njima sređivati big sister Čazmatrans i to naravno sve preko leđa putnika i poreznih obveznika.

Teutonic

Da,evo ga,ko šta san reka i ko šta ću uvik reći,na mista na zapadu županije di nas ima najviše i od kojih najviše zarađuju gledaju zdravo za gotovo,ko najgoru stoku.
Lako šta vozi 8700 LE za Zablaće,nebi se ja žalija toliko da je pun bus,ali bus je prazan,od prvi devetog do prvi šestog,bus je totalno prazan,a nama koji idemo dalje mrak padne na oči kad vidimo prazan novi autobus a mi pretrpani u kockici ili u žutoj štejru.
Danas u 12:30 sa kašnjenjem od 15 minuta na relaciji Split-Zadar iša je Neoplan Tourliner,najavljen za Srima-Vodice-Tribunj-Pirovac-Biograd-Zadar.
Nije ulazija u Srimu već su se na AK Vodice sitili reći "Čekajte Murterski vi za Srimu",a bilo je 12:45,Murterski dolazi za pola sata tek a i ne ide kroz Srimu.Sad izgleda da je ovaj vozija umisto onoga u 12:45,ali ne mogu garantirat,možda je vozija umisto onoga u 12:15,ko će ga znat  ???
A sad ako Brad Pitt bude iša stvarno u Zablaće,onda će nama dat Volva a njima Domina ili slično  ;D

zlepur1

Citat: sibencanac  u Rujan 09, 2016, 00:13:17
Postovanje, ukljucio sam se ode jer me zainteresirala ova rasprava. Vidim spominje se kruzna linija "koju je grad naveja u koncesiji" i "ruganje sa voznim redovima".
Ne zelin braniti nikog nego samo dati da procitate sto to stoji u odluci o gradskom prijevozu pa me zanima vase misljenje.
Ispada da ATP vozi vise polazaka nego bi triba po toj odluci, a i linja koju je neko ode spomenuo tamo ne stoji, kao ni polasci za Jadriju subotom inedjeljom.

http://www.sibenik.hr/preuzmi/6063
Evo da se još malo nadovežem na prijedlog voznih redova.Držim da je prijedlog iz 2013 bija puno bolje osmišljen,ali se  ATP opet nije drža toga nego je vozija po svom.Ne znam na čiju je inicijativu rađen ovogodišnji prijedlog linija kao i utvrđivanje cijene prijevoza ali je puno lošiji.Primjerice bila je predviđena linija Brodrica-Žaborić. Grebaštica sa dosta polazaka a sad je nema.Interesantno mi je iako postoje želje građana odnosno stanovnika rokića da se i tamo uvede linija što je realno moguće ,zašto se nije razmišljalo i o tom potezu.Također poznato je da je u gradu sve veći broj studenata pa je adekvatno trebalo povezati i veleučilište sa ostatkom grada,kao i uvesti bar radničke linije prema industrijskoj zoni Podi jer sve više ljudi radi u toj zoni i muku muče s prijevozom.Šta se tiče prigrada tu je i dalje neriješeno da tako nazovem situaciju sa prijevozom jer su linije maksimalno reducirane a i zadnji polasci su oko 8 ili 9 sati navečer tako da čovik ako i oće ići busom u grad ne može računati na povratak a i velika većina buseva ostaje nakon zadnje linije.I zadnje interesira me zašto su ukinute noćne linije vikendom konkretno petak i subota kad mladi najviše izlaze.Zar ne bi bilo logično da ih se lagano navikne da koriste javni prijevoz kako bi se izbjegle neželjene situacije.

sibencanac

Slazem se, a pokusajte to uopce spomenutu Gradu. Kljuc za pomak na bolje je kod njih i unatoc tome sto svi prometni strucnjaci pa i sam Grad izlazi u medije da javni prijevoz ne funkcionira ocito ili ne znaju ili ne zele nista poduzeti u svzi tog da se stanje poprai.
Evo sa neta skinuta odluka o koncesiji za javni prijevoz iz 2005.(hajde je samo usporedite sa danasnjom i danasnij voznim red (procitati od stranice 93.)

zlepur1

Pročita sam i mislim da je raspored linija bolji od ovog zadnjeg.Čak se predviđa da u određenom vremenskom razdoblju autobusi polaze svakih 15 minuta što se donekle poštovalo sa linijom Vidici-Njivice dok je skupa sa ATP-om vozija Krka promet.Međutim poznato je da se autotransport nikad nije drža utvrđenog pravilnika nego su štimali linije kako njima odgovara , uostalom kao i sad.Isto tako su određivali i cijenu karata.Prije neki dan sam pročita natječaj za javni gradki prijevoz u Varaždinu , koji je usput rečeno dobija Presečki, u kojem se uvjetuje da izabrani ponuditelj mora imati i najnižu cijenu i izabrani koncesionar je stavija cijenu od 3 kune.Neki su me optuživali da sam dosadan sa privatnicima ali je činjenica da je onda kad ATP nije ima za gorivo sve funkcioniralo ko po špagu i linije su se vozile prema uvjetima natječaja.Volija bi da ljudi koji vode ATP i poglavarstvo grada shvate jednom da nikom nije u interesu da se firma raspadne i da ljudi odu na ulicu odnosno ostanu bez posla nego jednostavno da moraju prihvatiti činjenicu da je monopolu doša kraj i da moraju poštovati određene uvjete ako misle opstati na tržištu Moraju jednostavno shvatiti da sutra bilo koji prijevoznik iz EU može dati ponudu za prijevoz putnika.

tramvajac 92

Citat: zlepur1  u Rujan 10, 2016, 21:54:25
Prije neki dan sam pročita natječaj za javni gradki prijevoz u Varaždinu , koji je usput rečeno dobija Presečki, u kojem se uvjetuje da izabrani ponuditelj mora imati i najnižu cijenu i izabrani koncesionar je stavija cijenu od 3 kune.
Koncesiju je s cijenom 2,99 kn dobio Vincek, ne Presečki/AP Varaždin. http://emedjimurje.rtl.hr/drustvo/je-li-to-moguce-u-varazdin-se-vraca-gradski-prijevoz-kostat-ce-299-kune

zlepur1

Teutonic

11:15 ŠIBENIK-Vodice-Gaćelezi-ČISTA VELIKA BJ-159 FM (Irisbus Crossway),u povratku se na AK Vodice napunija ko mravinjak,nešto ko Jezerski u jutarnjoj smjeni.
11:30 ŠIBENIK-Srima-Vodice-Tribunj-MURTER-Tribunj-Vodice-Srima-ŠIBENIK ŠI-941 FZ (Graf Stift GSUH 270 M12),na liniji za Tribunj se štedi pa je spojena sa linijom za Murter u povratku,onaj u 12:15 nije ni iša.
11:40 ŠIBENIK-Srima-Vodice-Pirovac-KAŠIĆ Vozio je jedan od MB O405N2,također pun ka šipak.
12:45 ŠIBENIK-Srima-Vodice-Tribunj-SOVLJE ŠI-221 ET (Eurobus AV120)
19:15 ŠIBENIK Srima-Vodice-Tribunj-SOVLJE ŠI-668 EG (Volvo 8700 LE)

Teutonic

11:15 ŠIBENIK-Vodice-Gaćelezi-ČISTA VELIKA ŠI-594 FE (MAN EL262 Eurobus)

11:30 ŠIBENIK-Srima-Vodice-Tribunj-MURTER ŠI-941 FZ (Graf Stift GSUH 270 M12)

12:15 ŠIBENIK-Srima-Vodice-Tribunj-SOVLJE ŠI-595 GA (Bova Futura)

12:45 ŠIBENIK-Srima-Vodice-Tribunj-SOVLJE ŠI-221 ET (Eurobus AV120)

13:30 ŠIBENIK-Srima-VODICE ŠI-594 FE (MAN EL262 Eurobus)

14:15 ŠIBENIK-Vodice-Kapela-Tisno-MURTER ŠI-668 EG (Volvo 8700 LE)

18:00 ŠIBENIK-Srima-Vodice-Tribunj-MURTER je vozio jedan od bijelih Čazminih citylinera

18:30 ŠIBENIK-Zaton-RASLINA ŠI-133 DP (MAN SU 313)

19:15 ŠIBENIK-Srima-Vodice-Tribunj-SOVLJE ŠI-668 EG (Volvo 8700 LE)
          ŠIBENIK-Solaris-ZABLAĆE ŠI-458 CM (TAM 260A116 P AM)

20:15 ŠIBENIK-Vodice-Kapela-Tisno-MURTER ŠI-668 EG (Volvo 8700 LE)
          ŠIBENIK-Solaris-ZABLAĆE ŠI-205 GB (MAN EL262 Eurobus)
          ŠIBENIK-Vodice-Pirovac-KAŠIĆ ŠI-133 DP (MAN SU 313)
          ŠIBENIK-Srima-Vodice-Tribunj-SOVLJE ŠI-458 CM (TAM 260A116 P AM)

Teutonic

Zbog manjka vozila (onih u pogonu,jer ih bar 5 čeka u garaži registracije),udomaćili su se sa spajanjem linije za Tribunj i linije za Zadar u 12:15,danas je vozio Neoplan Tourliner,pa je više ptica pogođeno jednim kamenom,u 12:15 vozi dvije linije u jednom autobusu (s tim da se ne spušta dolje nego prolazi glavnom cestom kroz Tribunj),a ovi šta trebaju ići u školu popodne idu sa Murterskim koji obično ide u povratku preko Tribunja (osim ako vide mogućnost da mogu poslati odvojeni bus,šta je rijetkost u zadnje vrime).