Pogon Velika Gorica

Autor MAN19464, Veljača 26, 2014, 19:16:31

Stilben426

Citat: sniff  u Lipanj 21, 2024, 12:32:18orički Crosswayji su Iveci stari 6 godina sa 600tis kilometara i ne bi ih trebalo uzimati kao oslonac za zamjenu L.Cityja, pitanje je jesu li uglavnom ispravni i koliko će još dugo biti u solidnom stanju.
Nisam ja ni mislio na zamjenu kao kompletno, nego da ih se stavlja na međužupanijske linije koje europski u Zagrebu ne mogu voziti. Nedjeljom u Gorici voze četiri autobusa - četiri Crosswaya. Kad bi Gorica preuzela 290 nedjeljom, vozilo bi ih 7, a ukupno ih je 15. Dakle, još uvijek manje od pola. Pustimo sad rabljene, rabljeni će, nadam se, svi u Podsused.
Postavlja se pitanje i oko budućih goričkih voznih redova radnim danima i koliko će autobusa voziti. U ZET-u da su pametni, ukinuli bi i 311 radnim danom jer kad se pogleda vozni red Arriva-ine linije za Cerovski, 311 radnim danom uopće nije ni potrebna. Eventualno jedan polazak u 5:30 ujutro iz Cerovskog i jedan oko 15:00 s Kolodvora popodne, oba preko Vukomerića, subotom isto s Kolodvora jedan oko 10:00 i jedan oko 17:00, opet oba preko Vukomerića i to je to. Za sve ostale polaske se vrlo lako može uskladiti vozne redove 166, 229 i 241 (plus što je 268 tamo) za prijelaz putnika kod nadvožnjaka, ako je to uopće i potrebno.

Link na liniju za Cerovski:
https://www.arriva.com.hr/app_common/assets/uploads/Arriva/CityBuses/Linija12_Velika_Gorica_cerovski_vrh.pdf

421

Citat: Stilben426  u Lipanj 20, 2024, 20:03:01Bio bi da su to jedine linije koje tuku mnogo praznih kilometara, ovako samo za 20 autobusa...
Toliko ih ima samo Savskom mostu koji voze ujutro u prazno, a gdje su 268,290,172/4/6/82,Dubec
Pojasni sintagme: prazni km, u prazno...
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Stilben426

Vjerujem da me zafrkavaš, ali hajde objasnit ću ti 😅😅
To je... nulta vožnja (samo mi ta sintagma nije pala napamet kad sam pisao citiranu objavu).

421

Mislim da nultu vožnju krivo tumačiš.
To je vožnja od garaže do početnog stajališta na terminalu ili prvog stajališta na trasi linije u smjeru početnog stajališta određene linije koja ima svoj polazak naveden u voznom redu.
Npr linija 268 ima 4/7 polazaka sa stajališta Lisinski, a to što (možda) nema putnika do VG nije nulta vožnja već redovni polazak ukalkuliran u vozni red, u trošak i plaćenu kilometražu prema naručitelju prijevoza.
Redovne cjelodnevne linije tako imaju  dvije nulte vožnje pri odlasku i povratku s linije u garažu.
Dvokratne mogu imati 4 ili 3 ako  bus123 ostaje na terminalu (poput primjerice 222).
Nulta vožnja ili nulti kilometri su nešto što se ne može izbjeći, ali se dogovorom rješava na čiji teret ide trošak.
Previše je nultih km radi servisa: svi  bus123  bus123  u ARZ radi tahografa ili nečeg drugog, IVECO u Resnik, MAN u Heinzelovu/Leskovac, MB u Blato.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Stilben426

Je, na to sam i mislio. Međutim, ja to gledam malo šire. Na primjer kada 161/02 ima polazak sa Savskog mosta za Štrpet u 4 ujutro, svi znamo da na tom polasku nema putnika pa stoga taj, kao i sve slične polaske prema selima rano ujutro smatram vožnjama "u prazno". Tehnički to nije nulta vožnja jer je nulta od APP do SDSR, ali autobus je i dalje prazan.

tramvajac 92

Citat: Stilben426  u Lipanj 20, 2024, 20:03:01P.S. Tako bi onda 160 i 163 trebalo prebaciti jer iz Gorice preko Vukomerića ili Dragonošca treba manje do Havidića i Trpuca; ne moraju tući iz Zagreba ujutro ni za Zagreb navečer. Što je veći broj autobusa smislenije je da ostane.
Svakako. Mislim da te obje linije imaju dva busa, pa bi bilo logično da prvi za Zagreb vozi APVG. Pitanje je ima li uopće putnika i na drugom polasku iz Zagreba.

Mercedes bus

Po Gorici neće voziti samo MAN, vozit će i Iveco Crossway LE City, ZET-ovog tipa, upravo sad viđen na terminalu Velika Gorica.

lovac27

Ja sam vidio oko 12 h 2 MANA na terminalu, slični su Zetovim dvovratnim osim sjedala koja su iznutra okrenuta i različiti su nego  onaj koji je prvi predstavljen u travnju koji je imao na prednjim vratima jedno krilo. I on ima riječke tablice, a ova dva zagrebačke. Vozači imaju testne vožnje po Gorici.

Tomek

Osim Arrive vozit ce i Slavonija bus tako da ce biti vise modela, a vjerojatno i razlicitih tablica.

lussin

Tko god je u prilici, neka napiše tablice, a ako su vidljivi i garažne brojeve tih autobusa

415UL

Znaci Slavonci kooperiraju sa Arrivom

lovac27

Citat: lussin  u Lipanj 26, 2024, 13:53:50Tko god je u prilici, neka napiše tablice, a ako su vidljivi i garažne brojeve tih autobusa
#1790 MAN RI 1273 S logo VG
#1805  MAN   bijeli nema logo VG
 nema garažnog MAN ZG 4819JV logo VG

lussin

Zasad su nam poznati Autotransovi:
1778 - ZG-4802-JU - MAN Lion's City UE
1790 - RI-1273-S - MAN Lion's City UE

MAN truck bus

Danas je viđen i 1 Crossway LE u VG shemi, ali nisam uspio vidjet ni rege ni gb.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

lovac27

3 Iveco Crosswaya LE s Goričkom shemom se nalaze u garaži Slavonija busa u Petini(Velika Gorica) zagrebačkih rega.