Pogon Velika Gorica

Autor MAN19464, Veljača 26, 2014, 19:16:31

smogovci.bbb2

Citat: 421  u Prosinac 06, 2020, 15:20:51
Jedan krug linije 268 dugačak je 32,4 kilometara + nulti km iz/u garažu 15 km.
Kud voze te nulte km na 268, jel još voze preko Mosta mladosti i SR Njemačke ili voze preko Domovinskog mosta umnik2
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Zadarsko dite

Jakov5, u racunu ti fali jos nekoliko bitnih stavki. kao na primjer amortizacija vozila, registracija i osiguranje, troskovi guma, maziva, ukratko tekuceg odrzavanja i hladni pogon. Sto nisu zanemarive stavke.

Takodjer racunaj kako se radno vrijeme mora postovati pa ces doci do bitno veceg broja vozaca no sto su 23 za dnevni izlaz u radnom danu.Pa rezervni ljudi, godisnji, slobodni dani, bolovanja, ima toga.....

4 kune kilometar? Prakticki samo gorivo i mazivo je toliko, gdje je ostatak.....

jakov5

Citat: Zadarsko dite  u Prosinac 06, 2020, 19:22:57
Jakov5, u racunu ti fali jos nekoliko bitnih stavki. kao na primjer amortizacija vozila, registracija i osiguranje, troskovi guma, maziva, ukratko tekuceg odrzavanja i hladni pogon. Sto nisu zanemarive stavke.

Naravno da nisu zanemarive stavke ali moraš biti svjestan činjenice da trenutno nisam zaposlenik tvrtke Zagrebački električni tramvaj te pristup tim podacima nemam.
Ako imaš nekakve podatke, čak i okvirne, iznesi ih i budem izračunao.
Ovim podacima koje mogu izračunati na temelju javno dostupnih redova vožnje sam pokušao prikazati kako cijena od 30 milijuna kuna koju ZET potražuje od grada Velike Gorice nije prevelika, dapače - jedva se namire troškovi goriva i plaća za djelatnike.

Takodjer racunaj kako se radno vrijeme mora postovati pa ces doci do bitno veceg broja vozaca no sto su 23 za dnevni izlaz u radnom danu.Pa rezervni ljudi, godisnji, slobodni dani, bolovanja, ima toga.....
Pogon Velika Gorica ima 90 djelatnika u koje su uračunati svi rezervni ljudi, oni koji su na bolovanjima i koji su na godišnjem odmoru. Ono čega moraš biti svjestan jest da su linije 268 i 290 u sklopu drugog pogona koji također ima i pričuve i godišnje odmore i bolovanja, ali grad Gorica je odgovoran platiti onu količinu vozača i sredstava koje se koriste za prijevoz na području VG što je 21+1 vozač za liniju 268 kako me ispravio @421 i 9 vozača za liniju 290 svakog radnog dana.

4 kune kilometar? Prakticki samo gorivo i mazivo je toliko, gdje je ostatak.....

Misliš da nisam svjestan?
Ponavljam - ako imaš točne podatke, podijeli ih sa širom javnošću. Najmanji mi je problem računati, samo moram imati s nečime računati.
Ako ne, ovo je najbolje što se može dobiti. Svatko će imati neku svoju procjenu o iznosu cijene po kilometru, možda je 8 kn realnija cifra - ne znam, jer nemam podatke.
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

NP-549

Subvencija je 12-15 kn/km,  a iz jednadžbe kilometara treba izbaciti kilometre prijeđene na teritoriju grada Zagreba.  Ne plaća Gorica od gl.kol. nego od administrativne granice JLS

421

@Majstor
Ugovorom između korisnika (VG) i prijevoznika (ZET) došlo se do broja polazaka svakih 10-11 minuta kako si naveo, što je i financijski pokriveno objavljenim iznosom.
Osobno mi je najbolje i najoptimalnije vozno vrijeme na 268 bilo u doba kad su se u VG radili kružni tokovi prije nekoliko godina.
90 minuta krug, lako pamtljivi polasci (00,15,30,45) > poput linije 269, s zadovoljnim putnicima, nimalo pretrpanim busevima, malim ili nikakvim kašnjenjem, dovoljnim vremenom za odmorom između vožnji).
U cijenu nisu ušli niti troškovi karata, no bez obzira na to, 268 stvara gubitak već i pri ovom obračunu.
@smogovac
Nulti km su polasci iz /u garažu na /sa terminala ili početne stanice. Mogu biti na cjelodnevnom vr, a uvijek na dvokratnoj liniji.
268 konkretno vr 1,3,4,7 kreću sa stajališta Lisinski, dok vr 2,5,6 kreću s terminala, SVI po trasi linije preko Mosta slobode.
Vr 3 linije 290 s polaskom u 430 ne ide na terminal KT, vozi trasom linije preko Domovinskog mosta, ali ne staje na stajalištima do terminala VG, a vr 1 i 2 kreću s KT.
Sve je vidljivo na objavljenim vr >  umnik2  good_boy
@NP-549
Veliko polje za 268 i Muzej suvremene umjetnosti za 330?
Nekako mi to ne pije vodu jer nazivi linija sugeriraju drugačiju sliku.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Majstor

Ma ok
Npr Samobor ide svakih 20-30 min većinom poluprazni
U špicu se stavi 3os a poslije solo i to rastegnu VR na 30-35 min i sve ok
Kakva izmotavanja svakih 10 min pa nisu Manhattan / tko to može platiti / a onda dalje do nekog sela iz VG čekaš sat-dva  vremena i to ide 4 puta dnevno
WDF
Samo mi sudite pošteno !

421

Osim politike na obje strane stola su kapaciteti.
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

jakov5

Citat: NP-549  u Prosinac 06, 2020, 21:37:55
Subvencija je 12-15 kn/km,  a iz jednadžbe kilometara treba izbaciti kilometre prijeđene na teritoriju grada Zagreba.  Ne plaća Gorica od gl.kol. nego od administrativne granice JLS
Ok, hvala.
Budem izračune ponovio. pivkan
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

smogovci.bbb2

Citat: 421  u Prosinac 06, 2020, 15:20:51
...,s tim da +1 znači noćnu liniju 268 koju u tjednu vozi solo, a pet/su/ned zglobni  bus123
Koja je sad potreba vikendom za zglobnim bus123 na NL 268 kad je zbog p(l)andemije nakon 22h sve zatvoreno buljo

421

"Uvažavajući želje i potrebe svojih korisnika, ZET stalno radi na unaprjeđivanju postojećih, ali i na plasmanu novih i kvalitetnijih usluga.
Noćna linija 268 se prati, a prometni kapaciteti se usklađuju, sukladno potrebama i zahtjevima putnika te aktualnim mjerama Stožera." kava
Dakle, zglobni bus123  64, solo bus123  34. good_boy

MAN19464

https://www.vgdanas.hr/grad/aktualac-vijecnici-pitali-o-zet-u-pomoci-poduzetnicima-i-roditeljima-u-samoizolaciji-cestama-troskovima-promidzbe/
Tema zet na aktualnom satu.

-Na prošloj sjednici smo pitali za to, zanima me u kojoj je to fazi i je li naručena studija ili nije-pitao je Zdelar.

-Želimo da naši sugrađani imaju kvalitetan javni prijevoz i istu cijenu karte, da se ne povećava cijena za njih. Kao što ste vidjeli u prijedlogu proračuna to su značajna sredstva za prijevoz predviđena, u tijeku su pregovori sa ZET-om,vjerujem da ćemo postići kvalitetno rješenje,iako moram reći da će sredstva biti dosta veća, ali mi se borimo da bude to manje, ali ne želimo zadirati u džepove građana. Što se tiče studije ona će biti napravljena, do kraja godine će se raspisati javni poziv i onda ćemo razmišljati možda o drugoj varijanti prijevoza, ali za 2021. moramo i želimo postići dogovor sa Zagrebom i ZET-om da prijevoz bude na razni, a da cijena karte bude ista za naše građane-poručio je Kolarec.
Naravno da ćemo u pregovorima inzistirati na izmještanju garaže. Najveći problem same garaže je nulti kilometar kako ga zovu u ZET-u jer ako je taj nulti kilometar na Žitnjaku onda im je on dosta skup s obzirom na udaljenost od Gorice. U svakom slučaju to izmještanje garaže vjerojatno će se uskladiti s uvođenjem novog koncesionara na našem području- rekao je Katulić.

lovac27

VG danas
...Izglasan proračun grada VG, za ZET iduće godine 2021 .bit će uplaćeno više od 30 milijuna kn.
ZET ostaje i iduće godine,a za dalje budu vidli...pitanje vijećnika je bilo o garaži i novom koncesionaru,kažu bumo vidjeli.Treba do kraja godine napraviti studiju...
Sad nek Grad VG plati ZET-u da pojačaju linije na 330 i 268,jer se i danas na VG danas ljudi žale na gužve.

MAN19464

Bilo je za očekivati da ZET ostaje u Velikoj Gorici sljedeće godine.
VG gradonačelnik je i dalje u istražnom zatvoru (neželi dati ostavku) izborna je godina i nitko neželi dirati u javni prijevoz pred izbore.
Gorica uvijek može pojačati broj autobusa na linijama, ako ima novaca i volje za to.

smogovci.bbb2

Problem linije 268 je u tome što je ona nasljeđe dok je VG bila sastavni dio Zagreba a nakon formiranja VG kao zasebnog grada nije modificirana. Zapravo bi trebalo ukinuti 330 a 268 postati 330. Za ova usputna stajališta do granice ZG/VG sad postoji linija 241 kava

tramvajac 92

Zašto se na 290 nabijaju prazni kilometri i vuče se prazan autobus iz Zagreba, kad u Velikoj Gorici postoji garaža. Barem za solo.