Privremene trase

Autor nukleusri, Prosinac 01, 2007, 00:20:31

Boki651

Prvi utisak nakon dana prometovanja novom trasom je da vozačima dosta problema pravi prvo raskrižje na spoju ulica Ćićarijske i Hosti te prvi desni zavoj prema Ulici zametskog korena (jašu se bankine). Moraju široko uzeti to skretanje, a promet s nove ceste je dosta intenzivan. Dobra vijest je da se vozi bez zaustavljanja od A. Barca do Ćićarijske i obratno, ali su i sami vozači mišljenja da je negdje između trebalo uvaliti još po jednu stanicu, da se zadnja stanica rastereti.

I za kraj kako to vidi Autotrolej:
"ul. Antuna Barca – nova cesta za Marišćinu – izlaz s nove ceste
odakle nastavlja do redovnog okretišta linije 7A na Hostima."

ViK:
"Vozila javnog gradskog prijevoza na liniji 7A privremeno će se preusmjeriti te će prometovati duž novo izgrađene ceste Rujevica – Marinići, odnosno preko čvora Hosti do postojećeg okretišta u Ćićarijskoj ulici."

Netko bi mogao pomisliti da je riječ o dvije različite lokacije. ;D

NP-549

A gdje je to npr. mogla bit privremena stanica ?

Boki651

Npr. Postoji baš ugibalište u smjeru Ćićarijske (iznad stadiona), a za dolje postoji proširenje s desne strane ceste prije samog stadiona (skretanje za džamiju).

Boki651

Ova nova trasa linije 7a na zapadnoj strani ima još jednu prednost. Osim brzog premještanja od točke A do točke B, tj. od Ćićarijske do A. Barca, dobra je strana i da je bus osjetno rasterećeniji posebno za grad, jer je nevjerojatno koliko je ljudima teško spustit se ulicu ispod Plodina i čekati 7a, već svi ko mutavi navale na sedmicu. Čak me danas podsjetila atmosfera u busu, kao kad se vozilo sjevernim koridorom kroz grad. Što se mene tiče može ovako i ostati (a i ostat će sudeći kako se kod nas radovi brzo izvode). Sedmica je ionako zglobni pa može i više ljudi pokupiti.

Boki651

Kakva drama na novoj cesti, zbog utakmice auta posvuda, bus jedva može proći, unatoč policijskoj regulaciji.

mivano

S Facebooka Autotroleja:
"Od utorka, 8. prosinca 2015. godine, zbog građevinskih radova u Ulici internacionalnih brigada u naselju Pulac, trasa linije 4A se skraćuje. U polasku sa Brašćina prometuje do Sv. Katarine dok prema Pulcu neće prometovati."

Ljudi se bune, u komentarima, da se postupilo po najlakšem rješenju.

Boki651

Još jednom aktualiziran problem povezivanja stadiona na Rujevici s JGP-om. Valjda više nema ni ispomoći za utakmice kako je prije bio slučaj na Kantridi pa se onda stvori krkljanac, a murja koristi gužvu.

http://www.novilist.hr/Sport/Zar-je-trebalo-macem-po-koljenima-navijaca-Policija-lijepila-kazne-za-parkiranje-tijekom-utakmice-s-Belupom

Boki651

Danas u 7a, ušla dva Brazilca kod "meka" i odmah počeli s maltretiranjem putnika. Neki tip im se okrene i kaže: "Što ste u ovom busu, kad on ide po novoj trasi?" Odmah su na sljedećoj stanici izašli. Poanta je da otkako 7a ide novom cestom, putnici imaju puno više mira jer nema onih koji žele biti u centru pažnje. A uz to i za grad nije gužva, jer se ugl čeka 7.
Da bar tako i ostane.

Boki651

Dižem ovu temu kako bih izvijestio da se na privremenoj trasi kod stadiona na Rujevici pojavila oznaka autobusnog stajališta. Dakle, što nije uspjelo stanarima Hostovog brega, uspjelo je Miškoviću i ekipi. Rekli bi naši susjedi: "Para vrti gdje burgija neće"

NP-549

Obostrano ?   Za "gore" mi je još i jasno, ali gdje je u pravcu grada ?  Jedino logično mjesto mi je onaj odvojak gdje će pumpu gradit.  Al opet,  nema nigdje pješačkog, podvožnjaka ni nadvožnjaka.  I tko je izdao dozvolu ?  Cesta je državna, znači da bi trebalo nadležno ministartvo.

EDIT:  dobio odgovor.   Stanica je uvedena zbog mase djece koja idu na treninge u popodnevnim satima.  Stajalište je na ulazu u kamp i ne postoji ono prema gradu, nego se moraju ukrcat u pravcu prema Hostima, čekat gore vrijeme polaska, i onda krenut u pravcu grada.

Boki651

Onaj odvojak je buduća spojna cesta s džamijom, a pumpa niče kad se prođe raskrižje, u smjeru Marinića, s lijeve strane, naravno investitor poznat svima jako dobro.

Šta se dobilo rješenje od ministarstva za tu stanicu ili je opet riješeno na način koji sam spomenuo na kraju svog prethodnog posta? Bit će sad zanimljivo na okretištu, kad vozaču djeca ostanu u busu, a on bude htio privatnost dok čeka polazak. Klub je bez po muke dobio stanicu, a stanari novog naselja su mogli dubit na glavi, ne bi ga dobili.

Slično kao i sa slučajem nas iz Ćićarijske, gdje se godinama pisalo MO Pehlin da se uvede neka linija kod nas, na što je bilo obrazloženje da je nagib kod vrtića prejak, da se bus može prevrnut i slično. A gospon Jure je prigradskog Sanosa svaki dan dovozio u Pletence, upravo preko nagiba kod vrtića i niš mu se nije desilo.
I onda je viša sila, (čitaj lova) rekla svoje, niknuo je TUŠ i 7a je produžen u Ćićarijsku. Tad nije bio problem nagib, koji je uz tri lupanja pikamerom cirka dva dana tek malo spušten i više proširen i vozilo se normalno.

kico101

Što će biti sa navedenim stajalištem kada se ponovo uspostavi redovna trasa ( hoće li ikad )?
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Boki651

Ja mislim da bi trasa mogla ostati ista. Ostatak Pehlina ima 7, 20 i 21, a ovaj nek ostane kako je sada uz stanicu za grad još negdje na novoj cesti i to je to.

NP-549

7A se vraća na staru trasu čim se završe radovi u ulici Blažićevo.

mivano

Treći put u zadnjih 10 godina...

Izvor: Facebook
"Od ponedjeljka, 14.3.2016. godine, zbog izvođenja građevinskih radova zatvara se dio ulice Drenovski put.

Za vrijeme trajanja radova izmješta se dio trase linije 11 te će ona prometovati na slijedeći način: redovnom trasom do stajališta Donja Drenova II odakle nastavlja privremenom trasom ul. Stanka Frankovića – ul. Braće Hlača (trasa linije 5 uz groblje Drenova) do raskrižja sa ulicom Drenovski put gdje se uklučuje na redovnu trasu.

U navedenom periodu ukida se stajalište Cvetkov trg u oba smjera, a uspostavlja se privremeno stajalište u ul. Stanka Frankovića (iznad dućana Brodokomerc) u oba smjera. Privremena stajališta označena su privremenim stajališnim oznakama. Također se koriste stajališta na trasi linije 5 (Braće Hlača i Frkaševo).

Noćna linija 103, koja u povratku sa Drenove prometuje preko ulice Drenovski put također će koristiti privremeni dio trase preko ul. Stanka Frankovića."

Baš me zanima kako će to izvest sa 669 i 671.