Privremene trase

Autor nukleusri, Prosinac 01, 2007, 00:20:31

pehar_11

Kako vam se ovo čini?

Citat:Riva trajno postaje dvosmjerna, Adamićeva samo za buseve i dostavu
Izvor: Fiuman (https://www.fiuman.hr/riva-trajno-postaje-dvosmjerna-adamiceva-samo-za-buseve-i-dostavu/)

Naime, kako je potvrđeno za portal Fiuman od strane Grada Rijeke, u centru grada uskoro dolazi do značajnih promjena u prometnom režimu. U planu je novo prometno rješenje po kojem će Ulica Riva postati dvosmjerna za sva vozila, dok će Adamićeva i Trpimirova ulica biti rezervirane isključivo za promet vozila javnog gradskog prijevoza i dostave.

Dostava robe u centar grada jedan je od većih problema dosadašnjeg prometnog rješenja, no postavlja se pitanje koliko će planirana izmjena negativno utjecati na gužve i protok prometa.

Osim navedenog, Ulica Riva produžit će se na zapad kao četverotračna ulica na čijem će južnom rubu zaštitni zeleni pojas dijeliti ulicu od pruge, koja će biti izmještena. Da bi se mogao izgraditi navedeni priključak, svi ostali kolosijeci na tom potezu će biti ukinuti. Planirano prometno rješenje bit će dodatno ispitano kroz prometnu studiju koja će se izraditi nakon završetka radova na komunalnoj infrastrukturi.

lussin

Takvo prometno rješenje se spominje još od prvih spomena novog autobusnog kolodvora, a moram priznati da me ozbiljno strah kako će izgledati provedba istog

tramvajac 92

Ok, a kako će se onda spojiti na Krešimirovu? Ne može cesta voditi nigdje.

NP-549

Dvosmjerna riva će se nastavljat ispod sadašnje volte na Žabici sve do Mlake gdje se spaja na novu D403

pehar_11

#379
Onda će se iz smjera Fiumare idalje skretat u Veslarsku za svih osim dostave i autobusa?

NP-549

Ja bi to već na početku Fiumare napravio. Odakle dolaze i kamo idu ti koji prolaze kroz Veslarsku ? Kud i kamo prohodnija trasa je kroz  Šetalište A.K.Miošića.

tramvajac 92

Citat: NP-549  u Listopad 09, 2024, 14:48:23Dvosmjerna riva će se nastavljat ispod sadašnje volte na Žabici sve do Mlake gdje se spaja na novu D403
Tu?

pehar_11

#382
Jes. Tu ide novi autobusni kolodvor i onda se cesta nastavlja prema novom kontejnerskom teminalu i spaja sa D403 (sa mogućnostima izlaza u Milutina Barača, preko tunela Podmurvice na A7 u smjeru Rupa/Pula i Zagreb/Crikvenica i na raskrižje kod Novog Lista). Ovo ispod je nabrzaka u OSM-u kako bi to trebalo izgledat s obzirom da su planovi i dokumentacija raštrkani na 100 mjesta.

NP-549

Da. Jedino ne znam da li se ruši baš taj dio ili će cesta obilazit tu zgradu s južne (lijeve) strane

pehar_11

#384
Postojeća cesta ide za par metara južnije i onda odmah ravno prema terminalu i D403, tj. samo ispod/pored novog kolodvora jer će ulaz u perone biti sa južne strane i odmah uz cestu. Tamo gdje je danas željeznički kolosjek između Brajdice i glavnog željezničkog kolodvora ide "nova" cesta. Dosadašnji kolodvor Žabica postaje gradski trg a volta ostaje gdje je, samo za pješački promet.

Citat:"Trg Žabica će se, nakon premještanja postojećeg autobusnog kolodvora u novi Kompleks Žabica, urediti kao novi gradski trg s velikom pješačkom zonom. Dok se zapadni dio trga Žabica organizira kao pješačka zona (pješački trg), istočni dio je namijenjen prometu vozila. Prema važećem planu i do sada izrađenim projektima, trg je arhitektonski osmišljen kao površina isprepletena zelenilom te sadržajima za boravak i zadržavanje pješaka."

Citat: NP-549  u Listopad 09, 2024, 16:08:17Ja bi to već na početku Fiumare napravio.
Kako misliš?

Matija87

u smjeru istoka pretpostavljam da će autobusi ići Adamićevom do križanja s ul.Ignacija Henckea i onda skrenut u istu i dalje Zajčevom prema Fiumari/Delti. Bilo koja druga opcija iziskuje malo veće korekcije kolnika tamo u ul Scarpina/Jelačićev trg

mivano

#386
Citat: Matija87  u Listopad 10, 2024, 22:29:54u smjeru istoka pretpostavljam da će autobusi ići Adamićevom do križanja s ul.Ignacija Henckea i onda skrenut u istu i dalje Zajčevom prema Fiumari/Delti. Bilo koja druga opcija iziskuje malo veće korekcije kolnika tamo u ul Scarpina/Jelačićev trg
To mi se čini daleko i nepraktično. Jedino ako bi se osiguralo dodatno zadnje iskrcajno stajalište za istočni prigrad. Ali zašto se ne bi to nekako povezalo s novim kolodvorom na Žabici? Da tamo negdje bude zadnja stanica za iskrcaj. Pa natrag prazni na Deltu.

ikar

Davno smo, pred 15ak godina raspravljali o vođenju JGP nakon uvođenja ovog prometnog rješenja... Zaključak je da bi bilo tada najbolje podijeliti gradske linije na istok/zapad, i da istočne idu do Žabice, a zapadne do Jelačićevog Trga. Prigradske također, samo nitko nije razmišljao i predvidio u planu nove Žabice da se izgrade i prigradski peroni. Vani je to standard.