U fazi izrade

Autor TAM, Lipanj 02, 2014, 22:37:36

podgora

Ljudi kad imate toliko naših autobusa a da se sa njima malo za igra
Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

lussin

Ti bi da drugi rade sve za tebe. Ako imaš OMSI igraj se ti, opali koji screen, podijeli sreću sa nama

markohinic5

Jel ima neki tutorial kako se izrđuju repaintovi?

lussin

Manas

Citat: markohinic5  u Studeni 13, 2014, 21:33:50
Jel ima neki tutorial kako se izrđuju repaintovi?

Dovoljno je na Youtube ukucat OMSI Repaint tutorial i ima ih na pretek :)

aa kolega podgora nema niko OMSI nego igrao ETS al eto tema za OMSI pa tu pisemo  russian_roulette

Manas

Iako zamisljena kao autobuska simulacija, OMSI to ubrzo prestaje biti :) Ipak glavna rijec ce i dalje biti na autobusima,ali mnogi korisnici rade na drugim prevoznim sredstvima kao npr tramvaji... U OMSI 1 oni su bili zastupljeni kao AI vozila na mapi Moges,ali nisu imali funkciju prevoza putnika... sada vise osoba pravi tramvaje da budu sto realniji i da mogu obavljati sve ono sto rade autobusi u OMSI... Na oficijelnom ima nekoliko autora tramvaja,ali najistaknutiji je Julian (autor O405N2 modela)... Radi 4 tramvaja(DüWag - GT8S/ DüWag GT6/8+B4/ DüWag K53/ DüWag K66) koliko sam mogao upratiti, sve ce biti realno,takode pravi mapu samo za tramvaje..Takode je napravio da pantograf prati zicu i to je demonstrirano na ovom klipu na 1:15
https://www.youtube.com/watch?v=UQGUos7kODU&list=UU59jwMDH3KxwjuRVgzFD2zw

...da nebi redao vise klipova na njegovom kanalu imate jos demonstracija voznje pa pogledajte... sada nekoliko slika tramvaja koje pravi:
...ovo je neki Duwag cini mi se al dosta slicne CKD tramvaju

GT8

Ostale slike mozete pogledati ovdje:
http://www.omnibussimulator.de/forum/index.php?page=Thread&threadID=2545&pageNo=1

Onaj kome bi ja jos pridodao znacaja je autor i moderator na oficijelnom forumu - Graf&Steyr, lik iz Beca, takode pravi nekoliko tramvaja i mapu Wiena... Pretezno se orijentisao na starije tramvaje,a evo i nekoliko slika

Lohner E - inace ovi tramvaji su zavrsili u Sarajevskom GRASu :)

Inace ovaj autor je i ukljucen u razvoj novog Addona Wien,pa ovaj mapa i tramvaji nece sigurno ove godine..Ostale slike i informacije o razvoju mozete pratiti ovdje: https://www.facebook.com/projekttramwaywien/timeline?ref=page_internal

Postoji jos nekoliko tramvaja koji su u izradi, ima na oficijelnom najvise... Jedan kolega sa foruma iz Osijeka takode pravi jedan tramvaj iz njegovog grada, ne znam tacno naziv modela... Jedan covjek iz Istocne Evrope je takode nedavno objavio jedan jednodjelni tramvaj, lijepo uraden,ali ne znam jel skroz funkcionalan..

Izlaskom ovih tramvaja automatski se otvara i put za Metro vozila kojih ce u buducnosti sigurno biti..Takode moguci su i vozovi ali otom potom... Ono sto je mozda najteze su trolejbusi, ali opet ako se moglo namjestiti da pantograf prati zicu, mozda je moguce i namjestiti da trola bude vezana za zice...Budemo sve vidjeli u buducnosti i nadam se ovim prevoznim sredstvima :)
Malo sam oduzio ali eto ko nije vidio nek vidi :D sigurno ima nekih koji pored autobusa vole i tramvaje :)

lussin

Evo još jedan takav projekt: ČKD/Tatra T3 PV.O iz našeg Osijeka
http://rail-fan.com.hr/index.php?topic=249.0

Manas

Da da na tom sam mislio :)

Teutonic

Ma tramvaji su super,ali bilo bi lipo viditi moderne hrvatske tramvaje TMK.

Teutonic

Ovo bome ni jedan tramvaj neće premašiti:

Autor MB 0560 Intouro-a je Setrahomer koji još i radi na Volvo 8700 RLE,još da mi je i Regio vidjeti u OMSIju ja se nebi skidao  :D

TAM

Iako nisam veliki ljubitelj Setre jedva čekam ovaj autobus. Napokon jedan pošteno odrađeni troosovinac  8)

Setra 319 UL
Autor:LnD
Izvor:omnibussimulator.de

Dani ponosa i slave!

Manas

Nisam ni ja al moram priznat extra je uradena i jedva je cekam... bas sam sa jednim prijateljem sinoc pricao kako nema dobrog troosovinca i zazelio neko da uradi NL313-15,al eto moze i ovo proci :)

Manas

sibencan

Ovaj branik moraš napraviti još tamniji.
Eurobus AV 120

Manas

Zasto mislis da treba ? Radit cu ga na principu solo MANova NL 313,a ako budem radio zglobni onda ce biti ona tamnija kao kod Centrolinera ;)