Kakvo je vase misljenje o stavljanju plina u auto ?

Autor man134, Srpanj 01, 2008, 14:57:34

lionsclasic

da ali  odakle ti informacija da je u plinovitom stanju dolazi u motor.ako nisi čuo sad ću ja to tebi pojasnit.Prije nego sam se odlučijo na kupju propito sam se malo ipak nisam imo za baciti 15-20 tisuća eura.PLIN u plinovitu stanju stoji u rezervoaru i na putu prema motoru a u motoru izgara u tekućem kao i benzin .Na ulasku u proces izgaranja on prolazi kroz jedan uređaj koji se zove rasparivač. i plin prelazi u tekuće stanje i takvog motor koristi.LPG je naziv za
Lquid power gas/ili ti  ga tekući pogonski plin/ ujedno taj rasparivač je jedan od skupljih djelova plinske istalacije.u servisu koji je ugrađivao plin su mi rekli da motori pogonjeni plinom traju duže mome su autu prognozirali barem   250 tisuća km života bez ikakvih problema uz redovno održavanje a pogotovo produžuju trajnnost ulju sto potvrđueno u servisu nakon 15 tisuća kilometara ulje koje je istočeno iz motoraje bilo po procjeni servisera spremno odraditi barem još desetak tisuća,prenosim vam doslovce što su mi rekli.što se tiče gasne bombe ni s tim  se nebi složijo jer svako auto sa plinom u instalaciji ima pet nepovratnih ventila što i u slučaju prometne nesreće opasnost od eksploziju je kao i kod auta sa benzinskim motorom.ja sam sve ugradio u ovlaštenim servisima i sve je pod garancijom proizvođača auta  potvrđeno ATESTOM od centra za vozila HRVATSKE tako da ti se ja osjećam sigurno 100% danas nakon 35 tisuća km sve radi bez prijekorno ..ALI ako se ugrađuje u nekakvih tamo kvazi majstora upitne kvalitete ugrađene opreme onda je svašta moguće.Za preći 250 tisuća km meni će biti potrebno ovim tempom barem deset godina/ako ga budem toliko vozio/ dotad ću ovim tempom štednje na cjeni goriva imati jedno 80000 kuna što je pola auta i nakon toga koga briga za generalni remont motora

DOK BUDEM ŽIV VOZIT ĆU SE NA PLIN!!!!!!!!!

aaaaa

Ma ja tebi želim puno sreće ali plin u moje vozilo neće sigurno. Naravno da će ti servis hvaliti svoj proizvod i to je sasvim normalno. Nekidan sam pročitao zanimljiv tekst u jednom časopisu gdje profesor sa mašinskog fakulteta kojem su specijalnost benzinski motori objašnjava ove stvari. ako ga uspijem pronaći pokazaću ti ga...

lionsclasic

Provaj ga pronaći molim te baš me zanima.naravno da svaktko hvali svoj proizvod.ali ti kažem da ja do sad nemam ama baš nikakvih problema sa autom.A što će biti sutra to ti ja neznam.ali ću ti reći da ja u novčaniku trošak ne osjećam u odnosu na naftu i benzin.

aaaaa

Citat: lionsclasic  u Rujan 10, 2008, 19:19:41
Provaj ga pronaći molim te baš me zanima.naravno da svaktko hvali svoj proizvod.ali ti kažem da ja do sad nemam ama baš nikakvih problema sa autom.A što će biti sutra to ti ja neznam.ali ću ti reći da ja u novčaniku trošak ne osjećam u odnosu na naftu i benzin.

ako je tako a vjerujem da jeste HVALA BOGU..šta drugo da kažem  :D :D :D

goranxxx

Ja sam sa svojim Golfom u 4 god kako sam ugradio plin prevalio 132000 km bez ikakvog problema, dapače još niti jednom nisam radio servis plinske instalacije, kad kupim novi auto sasvim sigurno opet benznac+plin
SETRA 417 HDH

Karabaja

Gospodo draga lionsclasics je lijepo objasnio što znači plin u autu i kolika je ušteda na gorivu općenito!Ja vozim već četvrti auto na plin i nikad nisam imao problema ni sa jednim,čak sam sa stojadina prije 8 god. plin skinuo(polovan)napravio mali servis (promijenio membrane i dizne i propuhao crijeva)i stavio ga na forda eskorta i nikada nisam problema imao.I po zimi sam ga palio i vozio na plin jer je imao onaj stari sistem ručnog prebacivanja.Danas vozim već drugi novi auto sa novim ugrađenim plinom i jedino što mogu reći je da sam prezadovoljan.Ugradnja me je koštala 11000 kn.i ova i prošla međutim ona mi se isplatila već nakon nešto manje od godinu i pol dana,naravno da se nikome tko prelazi malo km sa svojim ljubimcem ta ugradnja neće isplatiti ili će se isplatiti tek za neko duže vrijeme.Plin danas iznosi 3.35 kn. i to je neusporedivo sa cijenom goriva bez obzira na onih 500 kn. na cestarini pri registraciji i onoga atesta koji iznosi oko 1200.kn a plaća se samo jednom kada se plin ugradi u auto.Onih 500 kn. se plaća svake godine na registraciji ali to ne znači ništa s obzirom na uštedu na gorivu tokom cijele godine iako u nekim zemljama u našem okruženju daju poticaj na ugradnju plina jer kažu da treba biti ekološki osviješten i što manje zagađivati okoliš ova naša "banana" država to ne mari i "dere" nas svake godine na cestarini("PA DOKLE VIŠE").Na kraju ću samo reći da svatko može uzeti digitron i izračunati koliko godišnje radi km. puta litara goriva,pa pomnoži sa cijenom goriva ili plina!Svatko može vidjeti u kojem roku će mu se plin isplatiti a što se tiče razlike u vožnji ona je skoro neprimjetna.Pa "tko voli nek izvoli"!!!Ovi što kažu da plin neće nikad stavit u auto neka dvaput ne ponavljaju jer sam imao prilike upoznati par takvih žestokih protivnika plina a danas ih gledam i pogodite na čega se voze????

Sonja

Ja vozim punto s 55 KS vec godinu dana na plin.

Ugradnja me kostala 5500kn + atest i prometna/knjizica itd nekih 1400kn.
S obzirom da godisnje radim oko 35 tkm, troskovi ugradnje i servisiranja plinske instalacije su mi se u tih godinu dana povratili.
U tome je naravno i pomoglo divljanje cijene benzina u ljetnim mjesecima  ;)

Cinjenica je ta da se primjeti da ima manje snage nego prije dok sam vozila na benzin i da sad umjesto 6-7l benzina trosi oko 9l plina.
Svakako nisam pozalila ugradnju plina, jer i kod trenutacnih cijena goriva i uz sve dodatne troskove vezane uz plin jos uvijek mogu ustedjeti nekih 400-500kn mjesecno vozeci na plin :)

nina

Pozz svima!

Imam plin već godinu dana u autu i mogu samo reći da nisam ni u jednom trenu požalila što sam ga stavila. Ulog je u početku nešto veći ali isplati se kao što ste i sami već zaključili. Za pun rezervar plina (50 l) moram izdvojiti 160.00 Kn, što je znantno manje nego pun benzina. Sa tih 50 l pređem oko 500 km bez  ikakve razlike u snazi motora.

Što se tiče ugradnje plinske instalacije u Srbiji ili u Bosni; da jeftinije je i to znatno, ali je stvar u tome što ne možeš dobiti certifikat koji ti priznaju u Hrvatskoj što znači da ne možeš registrirati vozilo (ako nemaš odgovoarajući certifikat), a u Hr ti nitko neće dati samo papire na nešto što nisu oni radili: I tako da da ti se to ipak ne isplati na kraju.
MI SMO VOZAČI SVUDA U SVIJETU GDJE GOD DOĐEMO - ONI SU ŠEFOVI SAMO U FIRMI U SVOM MIKROSVIJETU

man134

Citat: goranxxx  u Rujan 24, 2008, 22:06:11
Ja sam sa svojim Golfom u 4 god kako sam ugradio plin prevalio 132000 km bez ikakvog problema, dapače još niti jednom nisam radio servis plinske instalacije, kad kupim novi auto sasvim sigurno opet benznac+plin
jeli to golf 1,4 16v 75 ks

Slavuj

ljudi nemojte stavljati plin zato što plina skoro na benzinskim crpkama nema,a i s ovim padom cijene goriva se ne isplati toliko ulaganje.

Karabaja

Gorivo se na ovoj cijeni neće sigurno dugo zadržati,iako sam ja prvi koji je za to da cijena goriva još padne,mislim da će gorivo ponovno početi rasti.Što se tiče plina njegova realna cijena bi trebala biti 50%goriva a nakon ove kratke nestašice plina sve će ub rzo doći na svoje tako da ljudi "NO SIKIRIKI"!!Vozite se na plin jer plin je"ZAKON"!! ;)