Linije

Autor lussin, Srpanj 20, 2014, 14:45:54

man323

#105
Zglobni autobusi će se nekako i moći provući, ali troosovinci nikako. Normalno auto treba jače zalomiti kako bi prešao preko mosta, a kamoli bus dužine 12, 15 ili 18 metara.
Najbitniji aspekt ste zaboravili: kakvi će se tek problem stvoriti ako se jedan od autobusa pokvari na toj trasi, pogotovo na mostu?
U Hrvatskoj, nažalost, nema prometnih inžinjera koji imaju pojma o svom poslu.

RV

To će bit još veća katastrofa..

josipgrgin

Bit će tu komedije .....

Lion's Driver

Najlakše je bilo šta prominit i pravit se pametan  glavauzid Moje mišljenje je da tu neće bit pomaka na bolje, naprotiv bit će još gore jer, možda će manja kolona bit do luke al od luke ajme. Kako će autobusni kolodvor funkcionirat ako mu je izlaz već na stranu prema pazaru? Ulazit s  bus123 bus123 bus123 aopako???

Josip-Split

Ako na mosu nema parkiranih auta troosovinac prode bez problema..ja sa manom od 14m prodem bez greske naravno ako se neparkiraju auta sa desne strane na prosirenju

Paško

https://www.dalmacijadanas.hr/vozaci-revoltirani-zbog-promjena-u-zvonimirovoj-vozimo-bez-voznog-reda-kasnimo-po-pola-sata-a-gradani-krive-nas

Citat:Vozači revoltirani zbog promjena u Zvonimirovoj "Vozimo bez voznog reda, kasnimo po pola sata, a građani krive nas"
Privremena prometna regulacija kroz Zvonimirovu donekle je smanjila gužve, ali i donijela probleme vozačima javnog prijevoznika
Autor: I.P.
9. kolovoza 2018.

Jutros je u Zvonimirovoj ulici u Splitu uspostavljena nova regulacija prometa. Naime, u pokušaju da smanje gužve prema trajektnoj luci, gradske vasti u suradnji s policijom, Hrvatskim cestama, Lučkom upravom i Prometom došle su na ideju uspostave novog režima vožnje prema kojem se Zvonimirovom kreće jednosmjerno put trajektne luke te dalje preko Jadranskog mosta i Bačvica. Na najave su odmah reagirali vozači Prometa okupljeni u Sindikatu hrvatskog vozača JGP Promet inzistirajući da će na ovaj način nastati još gori problem, barem što se tiče autobusnog prijevoza. Iako je dogradonačelnik Nino Vela jutros zaključio da je nova regulacija prometa donijela poboljšanje, vozači Prometa imaju drugačije iskustvo. – Prema informacija s terena od kolega vozača, privremena regulacija prometa kroz Zvonimirovu ulici za javni gradsku prijevoz nije polučila uspješne rezultate. Naime tokom jutra, velika većina autobusa koji prometuju "novom" privremenom trasom vozi bez voznog reda. Vozači su izloženi pritiscima i negodovanjima od strane putnika. Na nekim linijama kasni se oko pola sata. – kazao je dopredsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika, Hrvoje Mlikota. Otkrio je da Sindikat vozača i prometnih radnika ima infornaciju kako se za sutra priprema uklanjanje pjesačkih prijelaza na pazaru, a kako bi se za rezultat dobila brza protočnost vozila, no smatra da to nije rješenje, jer jednotračni promet u trajektnoj luci nikako ne može progutati toliku količinu vozila. Podsjećamo, zbog dodatnih linija kroz trajektnu luku će od danas dnevno prolaziti oko 350 autobusa Prometa. Hrvoje Mlikota Poziva sve sugrađane na razumijevanje. – Ovim putem molimo putnike za strpljenje, te da negativnu energiju ne usmjeravaju ka vozačima, koji doista u ovom slučaju nemaju težinu krivice za kašnjenja, a kolege vozače još jednom pozivamo da poštuju propisana vremena vožnje te da koriste pauze predviđene voznim eksploatacijama. – kaže Mlikota.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

man323

Dolazi do promjena u prometnoj regulaciji oko trajektne luke pri čemu će cesta postati jednosmjerna sa dva prometna traka. S obzirom na to, linija 80 će ubuduće startati kao nekoć davno, sa Sukoišana.
Linija br.2 će biti skraćena i voziti će do HNK, a linije 11 i 17 će prometovati Vukovarskom i Ulicom slobode nakon čega će se opet uključiti na Pojišansku cestu i time se gubi samo stajalište na Pazaru.

LukaST

Ali nisu naveli sta je sa linijama 9 i 15

Paško

Ništa, zasad. Jednosmjerni promet kroz Trajektnu luku neće se još dogoditi. Ne mogu to promijeniti bez mijenjanja trasa autobusa koji polaze s autobusnog kolodvora.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Intouro

Zanimljiva tabla!
RUDINE

Lion's Driver

Citat: amfan  u Kolovoz 13, 2018, 20:21:30
Ništa, zasad. Jednosmjerni promet kroz Trajektnu luku neće se još dogoditi. Ne mogu to promijeniti bez mijenjanja trasa autobusa koji polaze s autobusnog kolodvora.

Mogu se zamjenit ulaz/izlaz s kolodvora privremeno, što sam i načuo da bi moglo bit. Uz recimo dodatno "čišćenje" da ne dolazi nitko drugi nego samo linijski autobusi. Šta se tiče parkiranja sasvim je sve jedno motao u ljevo ili u desno

Busprometsplit

Citat:Zbog nepredviđenih tehničkih poteškoća u petak, 17.08.2018.g. nažalost nismo u mogućnosti održavati polaske autobusne linije broj 6 u 15.10 i 16.10 sati.

Ovim putem se svim našim korisnicima ispričavamo zbog neugodnosti te Vam se zahvaljujemo na razumijevanju!


zna li netko kakve su to tehničke poteškoće?

Paško

Vrlo vjerojatno radi se o nedostatku vozača koji je sve gori i gori. Čak 24 vozača su otvorila bolovanje od početka ovog mjeseca. Onima koji voze zato se spajaju smjene, mijenjaju radna vremena i izvode svakakve akrobacije. Zadnjih dana bilo je neispunjenih polazaka na raznim linijama. Nedavno sam kritizirao Promet da ne koristi novu web stranicu kako bi javio obavijesti o ispadanju polazaka. Dobro je da se to promijenilo.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

markost

Vidim sve više otkazivanja linija. Krasno... Onda kažu koristite javni gr. prijevoz. I ono šta rijetko vozi sad ni to više nije sigurno.

Lion's Driver

a šta se čudiš... svake godine je otprilike 1/3 vozača ljeti na bolovanju... a zašto?  :-\ uz to gužve su velike pa je aktualno i mjenjanje trasa linija