Linije

Autor lussin, Srpanj 20, 2014, 14:45:54

XDonald

https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split-zupanija/clanak/id/595504/putnici-na-liniji-split--drnis-cekali-dva-sata-zbog-pokvarenog-autobusa-citateljica-malo-je-reci-da-su-ljudi-bili-revoltirani-delic-samo-je-jedna-gospoa-grintala-ostali-su-sjeli-na-kavu-nudili-pomoc

Putnici na liniji Split - Drniš čekali dva sata zbog pokvarenog autobusa; Čitateljica: Malo je reći da smo bili revoltirani, Delić: Samo je jedna gospođa grintala. Ostali su sjeli na kavu, nudili pomoć

Jedna naša čitateljica nam se požalila na situaciju u kojoj su, kako navodi, putnici na "Prometovoj" liniji broj 80 Drniš - Split zbog kvara autobusa bili primorani čekati dva sata da bi vozilo javnog prijevoznika opet bilo osposobljeno za vožnju.

Prema njezinim riječima, autobus se pokvario u Muću jutros oko 10.40 sati te je tehničkoj službi trebalo sat i pol da iz Splita dođu u Muć.

-Tek u 12.22 putnici su tim istim autobusom nastavili za Split. Malo je reći da su bili revoltirani čekanjem od dva sata - kazuje putnica.

Miroslav Delić, direktor "Prometa" pojasnio nam je kako je autobusu pukao remen u 10.45 sati u Muću te da je nakon pet minuta nakon što je ustanovio kvar, vozač pozvao tehničku službu.

- Radnici su otišli po materijal, uputili su se oko 11 sati prema Muću i tamo stigli u 11.40, da bi u 12.15 autobus bio popravljen, te je nastavio vožnju prema Splitu. Koliko sam ja informiran, nitko od putnika osim jedne gospođe nije grintao, sjeli su u kafić, popili kavu i još su nam se neki nudili za pomoć. Ja zaista ne vidim kako su prije mogli doći - navodi Delić.

Intouro

Ja sam čuo da promet od 1.6 pocinje voziti omisku zagoru.

netko

Citat: AnteRegio  u Travanj 07, 2019, 18:25:02
Ja sam čuo da promet od 1.6 pocinje voziti omisku zagoru.
Možda da, možda ne.
http://www.omis.hr/Gradskauprava/Gradskovijeće/tabid/69/Default.aspx
Link možda nije ispravan pa moraš sam preko web-a otić.

Imaš link sa zadnje sjednice GV Omiša. Potpisali su oni ugovor s Prometom koje još dosta suvlasnika nije. Nisam čitao. Možda tu piše nešto.
Dosad im je Čagalj vozio za Omišku zagoru.
Možda se sada jednostavnije dogovorit ili za potpis isposlovat još neke usluge koji su ostali gradovi isposlovali ili će i dalje pored Prometa plaćati Čaglju za "RJ Omiš".
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Dalmatinski anonimus

https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split-zupanija/clanak/id/597019/u-zadnji-trenutak-potpisan-ugovor-s-39prometom39-cijela-kastela-bit-ce-jedna-tarifna-zona-cijenu-karte-odredit-ce-grad-stizu-i-novi-autobusi

U zadnji trenutak potpisan ugovor s 'Prometom': cijela Kaštela bit će jedna tarifna zona, cijenu karte odredit će Grad, stižu i novi autobusi.

Zbog skorašnjeg završetka roka za sklapanje ugovora o pružanju komunalne usluge i nadoknadi troškova prijevoza putnika u javnom prometu s trgovačkim društvom "Promet", kaštelanski vijećnici iz redova HDZ-a i Berketove nezavisne liste podržali su odluku o davanju suglasnosti za sklapanje ugovora s "Prometom", koji treba biti dostavljen u Središnju agenciju za financiranje i ugovaranje do 4. travnja.

Prema riječima pročelnice za komunalu Marije Pelivan, navedenim ugovorom uredili bi se odnosi i prava Grada Kaštela i "Prometa", te bi se sudjelovalo u prijavi projekta "Implementacija sustava e-ticketing u Promet putem ITU mehanizma" za nepovratna sredstva iz EU fondova.

– Prema planiranom, Grad bi na ime godišnje subvencije prijevoza izdvojio iz proračuna 2,4 milijuna kuna. Za sudjelovanje u projektu implementacije u ovoj bi godini izdvojio 235 tisuća, a u sljedećoj 288 tisuća kuna. Isto tako, za sudjelovanje u nabavi novih autobusa, a prema postotku vlasništva u "Prometu", Grad Kaštela uložio bi nešto manje od 300 tisuća kuna. Stanje u "Prometu" nije bilo sjajno, nije sjajno ni danas, ali nastojimo da bude bolje. I bit će jer kreće nabava novih autobusa. Svi autobusi imat će klimatizacijske uređaje, starost će im biti od šest do sedam godina, vozači će imati sigurnosne zaštite, dok će se za cijelo područje Kaštela uvesti jedna tarifna zona, čiju će cijenu odrediti Grad Kaštela – kazao je direktor "Prometa" Miroslav Delić, koji je Kaštelanima donio i jednu lijepu vijest, a ona se odnosi na uvođenje još jedne linije u Kaštelima.

– Na inicijativu gradonačelnika Denisa Ivanovića, uvest ćemo još jednu liniju koja će prometovati od Zračne luke Split preko cijele magistrale, a u Sućurcu će se spuštati na staru cestu, odakle će ići prema Splitu.

SDP-ovi vijećnici nisu podržali ovu odluku jer smatraju da se neće puno toga promijeniti nakon ove odluke vijeća, te da će Kaštela i dalje biti zakinuta u mnogo toga, od starih autobusa do njihova čišćenja, unatoč tome što je linija broj 37, koja prometuje kroz grad podno Kozjaka, najprofitabilnija u "Prometu".

Najzanimiljiviji je ovaj dio sa uvođenjem nove linije, vidjet cemo koliko je to realno.

Busprometsplit

A meni je od svega toga najzanimljivije da jedan europski grad koji opslužuje 300 000 ljudi nema nikakav sustav da možeš znat gdje ti je autobus i kad dolazi osim ako si na prvoj stanici, sramota da se ticketing nije prije mogao napravit

Lion's Driver

A šta je sa dosadašnjom K.Sućurac-Traj. luka?

man323

Citat: Busprometsplit  u Travanj 07, 2019, 23:09:11
A meni je od svega toga najzanimljivije da jedan europski grad koji opslužuje 300 000 ljudi nema nikakav sustav da možeš znat gdje ti je autobus i kad dolazi osim ako si na prvoj stanici, sramota da se ticketing nije prije mogao napravit

Ticketing je na "to-do" listi, tako da se trebamo malo strpiti. Zapravo se radi na njemu i na procesu njegove nabave, tako da bi se po tom pitanju u skoroj budućnosti moglo nešto i desiti.

2062 036

Citat: Promet Split
Obavijest za putnike na liniji br. 2

Od ponedjeljka 06.05.2019. g. na liniji br. 2 dolazi do izmjene trase i vremena polazaka.
Linija će prometovati na način da će polaziti od okretišta kod zračne luke - magistralom do K. Sućurca (Strinje) - Poljičkom ulicom do terminala Sukoišan.
U Povratku istom trasom, sa terminala Sukoišan – Poljičkom ulicom – prometuje magistralom i svraća na okretište Strinje – u K. Štafiliću se isključuje sa magistrale te prometuje do Resnika (zračna luka).

netko

Kome zapravo služi linija od K. Sućurca do ZL (magistralom), ako od tada nema ni jednog stajališta do ZL?
Je li vozni red stare linije 2 reduciran napram nove?
Jesu li možda polasci linije 38 pojačani u odnosu na stari VR?

RegioBus

Ko kaže da nema stajališta od Sućurca do zračne luke? Ako se se ikad vozija magistralon, moga si vidit da već odavno postoje stajališta kroz magistralu plus još par novih je napravljeno.

Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk

netko

Davno sam se vozio ;), ako su i onda postojala neka nisu se uopće koristila.

Btw
Koliko je u jučerašnjoj nesreći oštećen S218? Po slici (SD) bi rekao ništa, ali.....

Paško

Jedine pritužbe koje sam dosad čuo na liniju 2 su da je malo previše duga, što su rekli i putnici i neki vozači.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Dalmatinski anonimus

Mislim da nije iako se čini da je 30 stajališta puno. Vozi se brzom cestom i van grada tako da se do zračne luke dođe jako brzo još ako ne staje na svim stanicama može se doći između 45 do 50 minuta. Jedini je problem što skreće u naselje Strinje u K.Sućurcu znači jedino tu nije stanica uz cestu nego mora ulaziti u to naselje i opet nazad gdje izgubi jako puno vremena pa mislin da bi jako dobro bilo da naprave ugibalište uz cestu.

E da i još jedna obavijest. Od 08.05 dolazi do izmena polazaka linije br.2. Polazak u 6:40 sati iz Zračne luke se pomiče u 6:35 te će kao pojačanje nakon ulice Domovinskog rata nastavljati Gundulićevom, Zrinsko-Frankopanskom, Sedam Kaštela do Spinuta. Isto rutom će ići i polazak u 13:50 iz Zračne luke.