Display

Autor ikar, Prosinac 01, 2007, 13:16:56

Čelični

Puno Hvala NP-549 na informaciji !  ;) Ovo sa slovima A me zaista dosta zanimalo.

NP-549

Rješavana je jačina ledica na novim busevima pa je usput malo korigiran popis linija i izgled

NP-549

.

Ivano31

Danas 2 sa displayom Fiumara

mivano

Dakle, reorganizacija linija?

lussin

Fiumare postoje već od prije

Boki651

Sv. Križ je postao Sveti Križ, a G. Vežica Gornja Vežica, uz još neke korekcije, poput malog slova A i strelica na bočnom displeju.

lussin

2A Delta-centar-Zamet-Ivana Zavidića
3 Delta-Pomerio-Bezjaki-Grbci, prednji je 3 Bezjaki
4 Fiumara-Kozala-Brašćine
5 Jelačićev trg-Škurinje-Drenova
8 Torpedo-centar-Bulevard-Kampus

Promjene kod gradskih koje sam primjetio, a ima ih i u prigradu. Kod zelenih bi trebalo srediti liniju 32 kad je na Citarima, bočno je natpis stisnut kao na Conectima, vjerovatno jer oni nemaju poseban displej za broj linije

kico101

Ovo na 2a bi možda bilo bolje Delta-Teh.fakultet-ZTC-Zamet. Iz sadašnjeg upisa se ne vidi da linija ide preko Banderova. A s druge strane koliko ljudi zna gdje je to Ivana Zavidića. Ako već ne može biti Zamet ( bivše okretište tog naziva više nije u funkciji ) neka bude Zapadni Zamet kao i prije.

Na ovaj način možemo imati 1 Istarska; 2 Mate Lovraka; 6 Kvaternikova, itd.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

NP-549

Obratiti se u Grad vezano za nazive okretišta

kico101

A zasto bih se ja obracao gradu
Za njih sam ionako nebitna molekula. Kad mi ni veliki car A..K. ne odgovara nakon vise mailova, sto mogu ocekivati od onog sto sve vidi i sve zna, gospodina V.O.
Ovaj forum i dalje smatram mjestom za iznosenje ideja, a ako poneka ima smisla gradu ce se valjda obratiti osoblje iz Autotroleja, s ne netko niskoristi poput mene.

NP-549

Nisam reko tebi osobno da se obratiš,  nego kažem da se za službene nazive treba obratiti u komunalni sektor Grada.  I meni ide na živce pola tih naziva pa ih svejedno moram unijet u memoriju displeja.  Osim što mi ne pašu iz valjda nekih osobnih razloga proizašlih iz navike, isto tako mi smeta i potpuna nedosljednost kod određivanja.  Često se komentira u ovom gradu, čak i s ponosom ističe, kako nikad nismo imali običaj nazvati bilo šta po ulicama, nego je uvijek bilo po kvartovima (stara talijanska imena ili nova Yu nakon '45.)  ili po nečem lokalnom što svi znaju (gostiona, tehnički pregled, rasadnik....).  Ulice su se jako jako rijetko koristile u riječkom žargonu.  I onda uvedeš blesavo pravilo o ulicama, ali samo negdje, bez ikakvih kriterija.  Zapadni Zamet je maknut sa natpisa autobusa jer je kao ukinut Mjesni odbor Zap.Zamet.  Da pa šta onda, ni Marčeljeva Draga nema MO pa je na displejima ostao natpis, nije zamjenjen za naziv ulice u kojem se nalazi.   Koliko je meni poznato, u zadnjih 20-ak godina zamjenjeni su sljedeći natpisi, bez da se mjenjalo okretište linije:

2A  Zapadni  Zamet  ——>  2A  ul. Ivana Zavidića
6   Donja  Vežica     ——>   6   Podvežica
7A  Ratka Petrovića   ——>  7A  Sv. Križ

Ovo su samo krajnje stanice tj. okretišta, a o glupim nazivima stajališta bi mogli do sutra raspravljat

kico101

Istina. Za 6 Podvežica ( izmjenjen je naziv naselja ) i 7A ( Sveti Križ, jer se okretište premjestilo sa kraja ulice R.Petrovića u ulicu Sv. Križ ) mi je logično. Ovo za 2A nije. Sada je pitanje što bi bilo najbolje; da li okretišta nazivati po uobičajenim i svima razumljivim nazivima ( koji možda i nisu toponimski ispravna ) ili prema ispravnim , ali manje uobičajenim nazivima. Primjerice, okretište Pećine ispravnije bi bilo nazvati Pećine Plumbum, Bivio bi možda bio Costabella, Grbci su zapravo Starci-Karmanj, Brašćine su Tončevo, Drenova je Donja Drenova, Tibljaši su zapravo Blažinovo, Torpedo-Pioppi, Pehlin-Turkovo, itd. Tko bi to sada mijenjao kad više nitko ne bi znao gdje je što. Uostalom koliko ljudi zna za Baraće.
Ali svakako mislim da bi bilo dobro staviti barem umjesto Drežničke-Škurinje rotor, umjesto I. Zavidića vratiti Zapadni Zamet, staviti Krnjevo NN, Turkovo, Pioppi.

A stvarna i potrebna reorganizacija svih linija je posebna tema o kojoj bih mogao na dugo i široko. Ovo je pravo vrijeme za to. Nova shema uz racionalizaciju i poštivanje trenutno stvarnih potreba ljudi, pa makar stavili 50 minibus linija ako je potrebno, jer kao što kažeš potrebe za monotralima postoje na samo par pravaca. I uključiti HŽ tamo gdje ima smisla ( prije svega zapad, ali i istok vezati na terminal Škrljevo ).

Mjesta za ideje ima poprilično i nijedna nije glupa, samo treba iz svega izdvojiti stvarno moguće i primjenjive varijante. Mislim da na taj možemo ponovo JGP napraviti atraktivnim i za širu populaciju, a ne samo učenike, studente i umirovljenike.

Ušao sam debelo u OT, sorry.

NP-549

Po svemu sudeći prošlo je vrijeme gradskih linija do ruba grada i vrlo je izgledno da se mogu očekivati "gradske" linije za Kostrenu, Matulje ili Viškovo.  Oni koji daju pare (EU), hvala bogu ne poznaju pojam koncesija i dozvola za linije, tako da se može slobodno mjenjati po potrebi (ko sada gradske), a ne da treba vijeće mudraca u gospodarskoj komori sastančiti pola godine da bi se pomaknuo polazak za Kraljevicu pola sata kasnije.  Produže li se neke gradske linije, onda se gubi smisao i učinkovitost dijametralnih linija sa jednog kraja grada na drugi tako da je lako moguće da se i sadašnje gradske linije podijele "na pola", odnosno da istok i zapad povezuju samo 2 ili 3 linije, a ne sve, odnosno da većina linija bude presječena na pola u centru grada i da vrte u krug samo jednu stranu.

Boki651

Citat: NP-549  u Prosinac 26, 2019, 13:33:16
... tako da je lako moguće da se i sadašnje gradske linije podijele "na pola", odnosno da istok i zapad povezuju samo 2 ili 3 linije, a ne sve, odnosno da većina linija bude presječena na pola u centru grada i da vrte u krug samo jednu stranu.

To sam spomenuo negdje na forumu kad smo pričali o linijama.