Display

Autor ikar, Prosinac 01, 2007, 13:16:56

pehar_11

Čisto da se vidi razlika (na 18B još i dobro ispadne).

tramvajac 92

Čak mi na 20 izgleda kao da je bočni broj mrvu prevelik za display.  ;)

smogovci.bbb2

I još je gore odrezan :P
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

NP-549

Ok je programirano, ali je display zeru previsoko postavljen na nekim Crosswayima pa ga pokriva oko 1 cm crnog ruba stakla. Nije na svima isto

amalok.95

Prijatelj vidio u L3 da piše mogući transferi 3B, to je neka veza nova ili greška?

pehar_11

Citat: amalok.95  u Rujan 07, 2022, 14:48:19Prijatelj vidio u L3 da piše mogući transferi 3B, to je neka veza nova ili greška?
Ja sam tako vidio neki dan mogući transfer na liniju 40 u jedinici. Stalno piše krivo, više ni nema smisla.

Što se displeja tiče, po kvaliteti displeja tvrdim i dalje da je Bustec bolji - estetski je uredniji, font je lako čitljiv, noću se vidi odlično, možeš ih bez problema uhvatiti kamerom, izdržljivi su i čini mi se da se sa njima može lakše igrati (ne tvrdim, ali i ne vjerujem da ne na Novatronic displejima može lijepo i uredno dodati "veza 20/21" ili nešto slično). Bočni displej od Novatronica je ogroman, pogotovo na Feniksima, slova su sitna, debiljina je pretanka, izgledaju neuredno i ružno, također su slova i broj linije na zadnjem displeju od Novatrnica toliko sitna da nevidiš liniju ako ne stojiš iza busa. Nadam se da će se netko s tim poigrati, ako već nije.

kico101

Ja san za tabele. Njih ne mores pokvarit.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

pehar_11

Ja sam malo promatrao, evo što sam uspio uhvatiti:

771 - ne radi prednji displej, bočni šteka
664 - ne radi prednji displej, bočni u redu
820 - bočni prednji i bočni zadnji nisu usklađeni
822 - ne radi bočni diplej
759 - prednji displej cijeli pomaknut u desno (uključujući i broj linije)

Ako primjetim nešto novo, javim. Čisto radi evidencije.

rzri05

Displej na 759

pehar_11

Da ne vozi na dvojci, nego na primjer 32 za Mošćeničku Dragu, nema teorije da bi stao cijeli displej.

rzri05

Vidio sam ga prošli tjedan na 7 za G. Vežicu, displej mu je samo ispisao "7  Gornja Veži". Još sam iz daljine pomislio da je iz nekog čudnog razloga dobio Novatronic displeje   :)

DWProski

Citat: pehar_11  u Rujan 07, 2022, 23:00:58Ja sam tako vidio neki dan mogući transfer na liniju 40 u jedinici. Stalno piše krivo, više ni nema smisla.

Što se displeja tiče, po kvaliteti displeja tvrdim i dalje da je Bustec bolji - estetski je uredniji, font je lako čitljiv, noću se vidi odlično, možeš ih bez problema uhvatiti kamerom, izdržljivi su i čini mi se da se sa njima može lakše igrati (ne tvrdim, ali i ne vjerujem da ne na Novatronic displejima može lijepo i uredno dodati "veza 20/21" ili nešto slično). Bočni displej od Novatronica je ogroman, pogotovo na Feniksima, slova su sitna, debiljina je pretanka, izgledaju neuredno i ružno, također su slova i broj linije na zadnjem displeju od Novatrnica toliko sitna da nevidiš liniju ako ne stojiš iza busa. Nadam se da će se netko s tim poigrati, ako već nije.
Mislim da bi moglo se to dodati, ne znam kakve su novije verzije NovaBus Editora, ali u ovoj kojoj ja imam se svaki text-blok može nezavisno pomjerati po matriksu, tako da bi bilo izvodljivo imati taj natpis za vezu.

pehar_11

Nevezano sa post iznad, primjetio sam da su dipleji na linijama za Permane idalje pogrešni. Uzeti ću za primjer polazak br. 39 koji u 22:30 kreće sa Delte - na displeju piše "23 Zvoneća" iako autobus ide samo do Permana pa se presjeda na liniju 23A za dalje.

Bilo bi odlično kada bi na svim displejima na linijama 23 i 34 pisalo "23 Permani" da dodatkom "veza na 22/23A/30" ili pak "veza na 34", dok bi na 34 trebalo pisati "veza na 23" tako da je putnicima koji presjedaju barem malo olakšano. Oprostite za kupus, ne znam kako drugačije pojednostaviti.

rzri05

U 709 se prikazuje na unutarnjim LCD displejima napomena u gornjem desnom kutu da se Google Chrome ne može ažurirati ;D

Vanjac

U jednom od Crosswaya LE mislim 778, ali nemojte me držati za riječ unutarnji display ne pokazuje nekoliko slova, pa umjesto Linija 18b: Rijeka - Rešetari - Kastav, na displayu stoji inij 18b: ijek -  eset ri - st v. Vjerujem da je softverski problem s obzirom da sve ledice rade samo se ne pokazuju slova L a R r K koliko mogu zaključiti iz ovog natpisa. Priložene slike nisu baš najjasnije s obzirom da je kamera odsjekla svoje ali valjda je dovoljno jasno da se vidi što je problematično.
"U raju je dobro, al u paklu je ekipa"