Display

Autor ikar, Prosinac 01, 2007, 13:16:56

Shole

Ili jednostavno: kamp !

echo

Sinoć oko cca 23:50 jedan citaro-frižider, nisam vidio GB, prošao Zametom u smjeru grada s displejem "11 Lokva-Rijeka".

mivano

misliš Lokva-Drenova-Rijeka ?
ima još gluposti u tim displayima kao npr.: 5B Drenova-Kablari
ko da Kablari ne spadaju u Drenovu

MAKI

Dakako da da pred par tjedana bio sam na Kaćamaliju i opet je to bilo
Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni

Shole

A di si uspio molim te lijepo vidit displej 5B Drenova-Kablari ?   To vozi samo CCUrby, a on nema bočni displej

mivano

Citat: Shole  u Kolovoz 19, 2009, 15:25:13
A di si uspio molim te lijepo vidit displej 5B Drenova-Kablari ?   To vozi samo CCUrby, a on nema bočni displej
Imaš pravo zato, ali kada je bijeli kombi on ima takvu ploču

MAKI

Da ali sad vozi samo CC URBY-I kako je Shole rekao vidis moja greska ali kad sam bio na 103 bilo je tako ali ja sam spomenu Kaćamalije
Do Rijeke naše
i dignimo čaše
Neka svako zna

mivano

Tko programira displaye? Je li to netko iz troleja ili izvana? On dođe, prikopča laptop na display ili šta?
Kad se mijenja display za neku liniju - hvataju svaki bus kad je u garaži i programiraju ili kako?
Vidio sam jednog MAN-a EL262P gore stoji 18b Rijeka, a dole ploča 18b Kastav. Nemaju svi busevi isprogramirano ili šole nije znao šifru?

Shole

Imamo mi svoje eletroničare koji to programiraju sami jer imaju svu potrebnui aparaturu. U radioni na zidu su dva displeja za testiranje.  Očito je malo komplicirana procedeura da bi se nešto programiralo jer se vrlo rijetko dešava da se nešto novo pojavi na displejima.  Svaki displej u busu ima svoju memorijsku karticu i unutra su unesene šifre 001-324.   Kad se pojavi nešto novo onda oni izprogramiraju par kartica viška koje imaju i stavljaju ih u buseve kako dolaze u garažu, i u međuvremenu nanovo programiraju one kartice koje su izvadili iz spomenutih buseva.  To treaje obično par dana.

A što se tiče EL262, pretpostavljam da je riječ o 619 kojem vrlo često zaglavi displej pa onda nemogu ni pobrisat, ni napisat nešto novo pa se vozi sa raznoraznim natpisima, a dole na staklu je tabela kamo ustvari bus ide.

mivano

Citat: Shole  u Kolovoz 27, 2009, 10:37:33

A što se tiče EL262, pretpostavljam da je riječ o 619 kojem vrlo često zaglavi displej pa onda nemogu ni pobrisat, ni napisat nešto novo pa se vozi sa raznoraznim natpisima, a dole na staklu je tabela kamo ustvari bus ide.
nije 619, 100% nije

Shole

Nisam rekao da je 100%.  Jučer ujutro sam ga ja vidio sa displejem 10a Rijeka i nekom tabelom dole na staklu

MAKI

Već nekoliko dana vidim 640 ujutro kad idem u skolu na 25 ali svaki dan kojega ga vidio pise 20 Rijeka.Sad je to pojavljivanje učestalo :) :) :)
Do Rijeke naše
i dignimo čaše
Neka svako zna

Shole

MAKI