Iveco Stratos LF 38 CNG

Autor Majstor, Prosinac 02, 2014, 21:53:56

Ivan

Citat: Majstor  u Ožujak 23, 2015, 16:07:24
Kasko osiguranje UVJETUJE za zimski period zimske gume
Na svim prometnicama vrijede ista pravila
Očito netko ima svoju logiku što mu se više isplati, sigurnost je kao i obično za većinu stvari u ZET-u na drugom mjestu (da nije tako ne bi cijeli APP i APVG vozili s isključenim svim blokadama bez kojih se može)...

Kad bi onda više trebali u promet?

I što inače piše na naljepnicama za kapacitet (vidim da ih ima na nekim slikama ali ne uspijevam pročitat)? Koliko kužim za SKD broj u oznaci modela znači broj ukupnih putnika u busu, dakle očito 14 sjedala i onda 24 stajaća mjesta, po svemu sudeći imaju standard 4 putnika / m2, ali čisto da vidimo jesu li se drugi u cijeloj priči složili s tim.

421

Citat: Dreamwalker  u Ožujak 23, 2015, 10:30:31
Kakve to veze ima? Zimske gume obavezne su samo za autoceste i neke važnije dionice državnih cesta.
Za gradske prometnice nisu obavezne, ali su poželjne.
http://www.mup.hr/main.aspx?id=11680
http://www.24sata.hr/auto/novi-propis-zimska-oprema-je-obavezna-od-15-11-do-15-4-346362
Dakle kreneš iz ST u ZG. U ST je sunčano, na Dalmatini pada kiša , a u ZG ima  20 cm snijega. Voziš se sa kombinacijom: ljetne gume s minimalno 4 mm + lanci u prtljažniku, zimske gume x 4 ili voziš zimske u prtljažniku pa ih mijenjaš po potrebi?
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

421

Citat: Ivan  u Ožujak 14, 2015, 15:03:46
Recimo, meni je bila fascinantna glupost kako kamioni Zagrebparkinga koji voze od A do B imaju automatik a oni Čistoće koji stalno staju i kreću nemaju, a i jedni i drugi su kupljeni, kao i u ono vrijeme za ZET.
ZGparking ima 21 vozilo tipa pauk: većinom su Euro cargo, jedan je 7 tonac, a jedan je CH4 Daily. SVI imaju ručne mjenjače.
http://www.zagrebparking.hr/default.aspx?id=35

Čistoća je obnovila vozni park i samo MAN-ovi imaju automatski mjenjač, a Renaulti i Eurocargo ne.
Ovisno o namjeni ( obzirom da su to specijalna vozila ) najbolja se pokazala kombinacija smećara MB/ FAUN naspram kombinacije MAN/FARID. Prilikom dolaska na mjesto utovara, mjenjač postaje reduktor koji pogoni smećarsku nadogradnju i mehanički način je brži od vozila s automatskim mjenjačem koji je pun elektronike i puno je sporiji.
Oba su navoda provjerena kod relevantnih kolega s 20+ stažem koji rade u navedenim podružnicama ZH.
http://www.cistoca.hr/default.aspx?id=227
Nemoj više lagati ovaj napaćeni narod, prvo provjeri pa napiši!
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan

Baš lažem, jako dramatično... Da sam barem tjerao dalje priču pa bih bio negativac, već sam rekao da mi se onda krivo učinilo i da se osjećam :-[ , koliko bih se trebao ispričavati za takvu grešku? Nisam ni prvi ni zadnji na forumu kojem se dogodilo da napiše krivi podatak i bude demantiran, sumnjam da ima bilo koga s više od 300 postova da se jednom nije zabunio...

A što se tiče toga da je Holding krivo postavljen na tisućama stvari i da je glupo da se minibuse ne kupuje s automatikom, nisam ni prvi ni zadnji koji je to napisao.

421

Mislio sam da ćeš prepoznati famozni Mamićev citat s dopunom na 1.travnja , ali Ti si vječno  kronični namćorasti moderator foruma autobusi.org koji od  bus123  bus123  bus123 ne vidi  bus123. Probudi  klinac u sebi i osjećat ćeš se puno bolje. good_boy  pivkan O&O

tamlover

...i bilo je lepo i navek TAM bu....

421

Obzirom da sutra i službeno prestaju zimski uvjeti vožnje, bit će zadovoljene sve  zakonske pretpostavke za izlaz Stratosa pa me baš  interesira na koje će linije izaći.

NP-549

i raspitajte se malo za autonomiju

421

U bespućima interneta pronađoh slijedeće:
Autonomija kretanja:
do 5.000 km autonomija kretanja iznosi 200 kilometara,
nakon 5.000 km autonomija kretanja iznosi do 350 kilometara.
Što god to značilo...

Dreamwalker

To je normalno dok se motor malo ne razradi da je potrošnja veća. Znam da u uputama proizvođača se navodi da se prvih par tisuća kilometara mora paziti na brzinu i okretaje motora.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

421

Knijški i teoretski i točan odgovor, ali te ja pitam kad dođe na liniju gdje moraš tiskati gas da dođeš na vrijeme, stani-kreni vožnja u koloni, nedovoljno zagrijan motor, nečija teška noga,  itd razlozi. Teško da će se motori dobro uhodati i adekvatno razraditi kako treba prema uputama proizvođača.

Dreamwalker

Kao što rekoh upute proizvođača tako kažu :D Drugi je par rukava što proizvođač ne zna za pojam "realni uvjeti" jer se i potrošnja mjeri u laboratoriju.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Shole

taman u prvoj vozili cijeli dan proć će više od naših Kapena koje jedva 100 km mogu s jednim punjenjem

Ivan

Ako smije 200 km onda bez problema odveze 150, a taman tu negdje 139/141, 142, 143. Eto četiri odgovora, za što operativno treba 6 autobusa, toliko ih je i trebalo kupit... Kud s ostalima, vjerojatno će mi bit muka kad vidim.

tramvajac 92

Znači na 150 će se morati niz Radićevu s ugašenim motorom ići  :)evil

Šalu na stranu, osim ako se neće bus mjenjati u pola dana, ništa od njega na Trgu bar dok se motor ne razradi.