Tipovi autobusa na linijama 2015. (neuobičajena vozila za tu liniju)

Autor Dreamwalker, Siječanj 12, 2015, 18:45:03

822DoDo

a jadni 231...iz Retkovca vozi 10-13min pa stoji pol sata
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

smogovci.bbb2

Danas 26.06.2015. godine na lin. 221 vozi MB Citaro gb 530, na 222 gb 535 a na lin. 282 solo 657 klinac
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

822DoDo

Na 206 gbr 334
208 gbr 88
263 gbr 434
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Ivan

Danas na 123 g.b.152. ::|

Ljeto je i grad se prazni a zglobnjaci su na Črnomercu u punoj snazi, voze i 119, 120, 124 sa po maksimalno 20-ak putnika u podnevnoj špici...
Ne razumijem kojom logikom ne bi poslali školske na prigradske linije a ovdje višak gradskih solo koji sad voze po 160, 166 ili 174...
No to je ZET, zašto uopće očekujem neki višak inteligencije.
russian_roulette

smogovci.bbb2

Školski su namijenjeni za prijevoz školske djece ;) i neznam baš kako bi pasao na linijama 160 i 166. Liniju 166 koriste i stanovnici NZG-a pa sad da dođe dvovratni bus, neznam kako si to zamislio nnee

421

Citat: Ivan  u Srpanj 03, 2015, 19:39:33
No to je ZET, zašto uopće očekujem neki višak inteligencije.

Postovi koji sadrže uvrede, prijetnje, provokacije i sl. biti će brisani, a počinitelj će biti sankcioniran.

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Nedo

Pa voze školski zadnjih par dana na 161, iako ni Savski most nije pošteđen bespotrebnih zglobnjaka...

Citat: smogovci.bbb2  u Srpanj 03, 2015, 20:42:53
Školski su namijenjeni za prijevoz školske djece ;) i neznam baš kako bi pasao na linijama 160 i 166. Liniju 166 koriste i stanovnici NZG-a pa sad da dođe dvovratni bus, neznam kako si to zamislio nnee

Vjerovali ili ne, vozili su prošlo ljeto na 110, i to jedan tjedan baš žešće (navečer oba vozna reda).

Ivan

Citat: smogovci.bbb2  u Srpanj 03, 2015, 20:42:53
Školski su po svemu regularni prigradskih autobusi s 50-ak "odraslih" sjedala za javni promet, nema nikakvih prepreka pogotovo jer ZET nije u voznom redu propisao gdje moraju ići niskopodni (kao što radi većina organiziranih prijevoznika koji još imaju visokopodne), dakle može tamo gdje zadovoljava kapacitet i gdje zbog malog broja stanica unošenje dječjih kolica itd. ne radi zastoj, isto kako voze regularni SL283, samo pošto je ljeto a prigradski nemaju ljetni vozni red, još malo komfora za veliku većinu putnika...

No dobro, slažem se da zbog dijela gdje je linija 166 zapravo gradska nije dobra za pravi prigradski bus (a ne znam zašto bi bila ako je kraća 310 brza) kad stoji svuda po Novom Zagrebu i može uletiti ispred 268, 220 i 221 pa "nastradati", no na Savskom mostu ima više nego dovoljno kandidata (no naravno, kad je sve tako dobro organizirano, ako se i šalju na linije završe ponekad na 110, 118 ili 127). >:(

Citat: 421  u Srpanj 03, 2015, 20:57:45
Postovi koji sadrže uvrede, prijetnje, provokacije i sl. biti će brisani, a počinitelj će biti sankcioniran.
Pa što, je li znak dobrog snalaženja i poslovne politike u ljetnim uvjetima bez redukcije voznog reda slati bus s kapacitetom 150+ putnika na liniju na kojoj toliko ljudi prođe u 10-ak polazaka? Nikog ne provociram nego opet kažem da mislim da je ZET troma i nesposobna mašinerija i za to imam stotine pojedinih primjera koji su rješivi u 5+5+5 minuta rada a svaka promjena bi štedila možda i tisuće kuna mjesečno, no previše ljudi na pozicijama se ponaša kao da ih nije briga. Nemam posebnih prigovora na vozače autobusa koji su velikom većinom po svemu što rade profesionalni, no od blagajnica koje se zderu čim ih ne čuješ a treba im 5 min da napune kartu, do vozača tramvaja koji bez ikakve odgovornosti voze 10 minuta prerano, do šefova koji ne znaju doslovno složiti niti jedan jedini par voznih redova da budu cijeli dan usklađeni a kamo li organizirati cijelu mrežu, ZET ima toliko ljudi koje preočito nije briga. Uvreda je za moj džep vidjeti da to sve plaćam, a kad smo kod toga, da, živcira me da gledam zglobni bus gdje se ne bi napunio ni mini, a da onda drugdje nema sredstava za nikakav bus. Moram li stvarno objašnjavati širu sliku?

No dobro, žao mi je ako tako duboko vrijeđam emocije vrijednih zaposlenika, ne mogu biti svi fanatični pobornici svog poslodavca, makar nisu ni drugi vozači ili možda zapravo gotovo svi koji voze te iste linije tako jasno opredijeljeni da je sve što ZET radi dobro, niti im je jasno zašto bi dužili ljeti zglobnog za 124, no možda je čisto zanimljivo da ponekad za promjenu od svih kritičara koji vide probleme i nesposobnost možemo ponekad pročitati takav entuzijazam i pohvale svojim šefovima i naivna pitanja poput "pa po čemu i kako vam ZET (opet/uopće/ikad) ne valja?".
:-X

marin

Cijeli tjedan na 124 zglobni autobusi (i k tome dizelski osim u ponedjeljak), uz to što se vozi putnika da se popune (možda) sva sjedeća mjesta u solašu, a kasnije niti 10 ljudi za gore, za dole gotovo nikoga.
Na 168 kad vidim zglobnog (kao neki dan) dođe mi da nazovem dispečera iako ne znam kako bi kulturno uspio popljuvat to što je stavio kao i npr "turčin" na 118 ili 110

smogovci.bbb2

Evo mene zanima ovo sad što razglabamo da li APP nema dovoljno solaša pa šalje zglobne ili nabijaju veću plaću vozačima ako vozi zglob ili se čuvaju školski ili ih zaista nije briga pa ono VOZI MIŠKO

421

@Ivan
Ne znam kako i koliko puta bih ti više objasnio da je,  laički gledano (sa strane), onako kako ti kažeš.
Medalja ima i drugu stranu-puno kompleksniju i kompliciraniju, a koju ti ne možeš shvatiti jer nisi insajder.
No stanje ti je otprilike kao u vrijeme Sandre Švaljek (procvat) i drastičan zaokret poslije opoziva do (ne)opravdanog otkaza .
Ne smije biti greške ( čitaj: bolje i zglob nego prozivanje). Već sam te pitao : što bi disponirao da si na mjestu dispečera, a odabir ti ovisi o servisu  koji šerafi   bus123  bus123? Pritisak na najjače za oboje , a svi očekuju rezultate (izlaz 100% !). Postoji linija manjeg otpora i... TOČKA.

Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan

Dobro, ali gdje griješim ako kažem da takav ZET kao sustav nije pametno posložen? Nisam ničime rekao da su ljudi idioti niti sam rekao da nema inteligentnih pojedinaca, ali njihove sposobnosti su očito ugušene i vlada potpuna apatija, a pamet se očituje u čuvanju i dolaženju na pozicije a ne u konkretnom radu na poboljšanju stvari. Kad treba nešto pošteno napraviti i promijeniti ili uštediti da se drugdje može raditi više maju samo izgovore da netko ispod ili iznad nije dovoljno sposoban, nema dovoljno ljudi, nije dao dopuštenje, nije ga briga, nije potpisao nešto, nije siguran da će imati potporu, možemo još sto polurečenica koje sve znače slično, apatiju i katastrofalnu organizaciju koja obavlja na kraju samo osnovni prijevoz od A do B do C do D bez organizacije, reda i dugoročne perspektive.

Usput, pričamo o tome da se ne može ostvariti racionalan izlaz ljeti? To nema veze s vezom, nije ovo 2008. da je stanje stvarno na rubu.

421

...njihove sposobnosti su očito ugušene i vlada potpuna  djelomična apatija..  rofl  thumbs
(Zaboravljaš Sindikate i pojedince iz njihovih redova...)
"nije ovo 2008. da je stanje stvarno na rubu"
(Ni)je ali je blizu... Punctum

smogovci.bbb2

Večeras na lin.109, pol. iz Dug u 20:40h, solo MAN Lion's gb 312 (valjda zamjena za nekog zglob Citelisa u kvaru)

Dominik MAN NG312

Da li neko zna kaj se dogodilo NG312(strašnim busevima) 147 i 148, pošto ih nisam vidio čak od prošle godine?
Malo sam zabrinut za njih!  :-[ :'(