Tipovi autobusa na linijama 2015. (neuobičajena vozila za tu liniju)

Autor Dreamwalker, Siječanj 12, 2015, 18:45:03

smogovci.bbb2

Neznam zašto je danas gb205 maknut sa 219. Prošli tjedan je bio vozio u petak na 219 i klima nije radila. Još sam vozača bio zamolio da isključi ventilaciju jer je u busu bila sauna. Vozač mi je odgovorio A KAKO JE MENI CIJELI DAN?! Odustao sam, vidio sam da nema smisla glavauzid
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

NP-549

možda ni nezna gdje se gasi ventilacija iza.  Inače je namješteno da se odmah pali čim upališ bus, a namješta se s lijeve strane sica skroz dole ispod vozačkog prozora.  Stisne se srednji dugmić i onda ventilatori prestanu puhat

marin

Problem je kod Citara što je neki idiot napravio da čim se autobus izbaci iz brzine ili se potegne ručna (ovisi kako na kojem), autobus gasi klimu i samo puše ventilacija. E sad, kad su temperature iznad 35 kao ovih dana, autobus stoji možda 5 minuta i već je unutra sauna. I kad se krene opet treba 2 minute da se upali klima, a to se teško rashladi opet. Kome treba takva funkcija, ko je to napravio, nemam riječi.  >hammer< >hammer< Na nekima sam primjetio da su "zbrikali" to pa radi stalno, ali nema ih puno.

822DoDo

Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

tramvajac 92

Evo, za Črnomerec na 134 upravo otišao 137 (13:45), zamjenio nekog plinera, na drugom voznom redu je u 10:15 bio 135, možda su ga sad i zamjenili. Na 118 je 89. Citari su redovni na 107 ljeti.

smogovci.bbb2

I danas na lin 219 vozi gb 205. Klima naravno "NE DELA" samo što vozač zna otvoriti krovne poklopce i to prema naprijed tako da ipak nešto zraka izvana i uđe u putnički prostor. Da, ventilacija radi i upotpunjuje osjećaj topline good_boy

421

Citat: marin  u Srpanj 20, 2015, 23:59:53
Problem je kod Citara što je neki idiot napravio da čim se autobus izbaci iz brzine ili se potegne ručna (ovisi kako na kojem), autobus gasi klimu i samo puše ventilacija. E sad, kad su temperature iznad 35 kao ovih dana, autobus stoji možda 5 minuta i već je unutra sauna. I kad se krene opet treba 2 minute da se upali klima, a to se teško rashladi opet. Kome treba takva funkcija, ko je to napravio, nemam riječi.  >hammer< >hammer< Na nekima sam primjetio da su "zbrikali" to pa radi stalno, ali nema ih puno.
Opetovano ponavljaš nebuloze koje si već jednom napisao.
Za tvoju informaciju, danas sam vozio jedan ex APD bus. Imao sam 10 min lufta, izbacio sam bus iz brzine i potegnuo ručnu i staničnu kočnicu te došao u bus nakon 5 min. I gle čuda, unutra je bilo rashlađeno stanje koje sam podesio još jutros (22°C). Kod klime  na Citaru NEMA brikanja, a razlog zašto radi stalno jest  temperatura podešena  na najmanje moguću (20°C).
Da bi pojačao efekt hlađenja , rijetko koji vozač koristi tipku za odvlaživanje koja pomaže u oduzimanju vlage iz prostora što se manifestira pojačanim curenjem kroz šest vanjskih odušaka za kondenzat i tragom koji taj kondenzat ostavlja na kolniku.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

NP-549

pod pretpostavkom da isti nisu začepljeni što dovodi do curenja kondenzata u salon

marin

Citat: 421  u Srpanj 21, 2015, 14:57:54
Opetovano ponavljaš nebuloze koje si već jednom napisao.
Za tvoju informaciju, danas sam vozio jedan ex APD bus. Imao sam 10 min lufta, izbacio sam bus iz brzine i potegnuo ručnu i staničnu kočnicu te došao u bus nakon 5 min. I gle čuda, unutra je bilo rashlađeno stanje koje sam podesio još jutros (22°C). Kod klime  na Citaru NEMA brikanja, a razlog zašto radi stalno jest  temperatura podešena  na najmanje moguću (20°C).
Da bi pojačao efekt hlađenja , rijetko koji vozač koristi tipku za odvlaživanje koja pomaže u oduzimanju vlage iz prostora što se manifestira pojačanim curenjem kroz šest vanjskih odušaka za kondenzat i tragom koji taj kondenzat ostavlja na kolniku.
12 minuta na 125 liniji, ostavili bus iz brzine, povukli ručnu (gbr. 190) i vratili se na polazak u minutu u autobusu sauna, na malom displeju pokazuje 2.8 potrošnju i kad se krene pahuljica nije gorila. Što imaš reći na to? Ja nisam blesav pa da ne vidim neke stvari, Citari su podešeni da im se klima gasi i točka. Nedavno sam se vozio u gbr. 227 na 281 imao je čovjek pola sata lufta, unutra sauna, gore nego vani. Nekima se gasi nakon 2 minute stajanja, nekima nakon 10, a nekima nikad, treba podesit (na to sam mislio riječ "zbrikat") da se na svim Citarima ne gasi nikad klima dok je omogućeno da radi.

421

@Marin
Evidentno krivo povezuješ činjenice. I TOČKA!
Iz svega navedenog s tvoje strane, zaključak je (pod pretpostavkom da je klima uređaj ispravan) da vozači nisu podešavali temperaturu klime prema vanjskoj temperaturi (6°C-8°C manjoj od vanjske).I TOČKA!
Povlačenje ručne kočnice nema apsolutno nikakvog  utjecaja na rad klima uređaja, izbacivanje iz brzine također.
Da je mjenjač ostao u brzini, tad bi došlo do pregrijavanja motora i povećavanja temperature rashladne tekućine (jer se mjenjač hladi putem sistema hlađenja motora) i trošenja lamela unutar getribe. I TOČKA!
Na 190 možda ne radi unutrašnji senzor temperature, možda ne radi kompresor, možda nema dosta plina u sistemu.....
TOČKA!
O&O
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

822DoDo

Na 212 Lion's City gbr 329
Zakaj u Citelisima klima ne radi kad stoji na mjestu? Ono puse al nekaj skroz slabo. Tek kad nabije gas onda pocne puhat i onda, naravno, bus s mjesta nejde. I da, Marin, dozivio sam i ja to s Citarom...stane i stoji 15min i unutra vruce..i kad krene pahulja se upali i pocne hladit
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

marin

Citat: 421  u Srpanj 21, 2015, 15:42:02
@Marin
Evidentno krivo povezuješ činjenice. I TOČKA!
Iz svega navedenog s tvoje strane, zaključak je (pod pretpostavkom da je klima uređaj ispravan) da vozači nisu podešavali temperaturu klime prema vanjskoj temperaturi (6°C-8°C manjoj od vanjske).I TOČKA!
Povlačenje ručne kočnice nema apsolutno nikakvog  utjecaja na rad klima uređaja, izbacivanje iz brzine također.
Da je mjenjač ostao u brzini, tad bi došlo do pregrijavanja motora i povećavanja temperature rashladne tekućine (jer se mjenjač hladi putem sistema hlađenja motora) i trošenja lamela unutar getribe. I TOČKA!
Na 190 možda ne radi unutrašnji senzor temperature, možda ne radi kompresor, možda nema dosta plina u sistemu.....
TOČKA!
O&O

Možemo se mi svađati do sutra kad ću ti ja to snimit i dokazat, i to da je na jednom autobusu ne bi ništa rekao. Ako se nije pregrijao dok se vozio, neće niti dok stoji u brzini (ovime ne podržavam ostavljanje u brzini). I na 35 stupnjeva vani ne možeš reći da se unutra ohladio na podešenu temperaturu kad je vruće unutra bilo, a nakon iskapčanja klime još gore, i nebi je nikad ponovo ukopčao dok ne krene.
Povlačenje ručne možda nema nikakve veze fizički, ali softverski je to možda pokazatelj autobusu da se klima zgasi (ili izbacivanje iz brzine). Isprobano milijon puta.

smogovci.bbb2

Danas ponovno kao i jučer, na lin 219 umjesto gb 205 koji je vozio ujutro sad vozi gb 556. Zašto stavljaju 205 ak nemre odvoziti cijeli dan?! Ili možda nemaju dovoljno buseva sa ispravnom klimom pa 205 (u kojem klima ne radi) vozi prvu i drugu službu a onda poslijepodne pošalju bus (pretpostavljam da je povlačenje sa neke linije gdje je gotova vožnja za danas) u kojem klima čak i hladi. Zna li netko iz APD o čemu se radi?!good_boy

NP-549

Na Crosswayu i Arwayu se gase ventilatori klime onog momenta kad se otvore vrata. 
Kako je na vašem bijelom zamjenskom Crosswayu #232 ?

Ja stvarno do sada nisam imao problema sa klimom na Citaru, uvijek je radila, jedino sam je iskapčao kad vozim smjenu parkirača u garaži, samo da mi ne šušti tako da čujem kad vozim 200 m u rikverc ako negdje slučajno zakačim.  Zvuk će ti skrenut pozornost kad je tišina,  ali kad su ventilatori klime  (cijelog busa) na full,  možeš negdje udarit a da uopće to ne osjetiš (i čuješ)

smogovci.bbb2

I danas kuhanje u gb 205 na lin 219. Za utjehu što mu klima ne radi, radi mu rasvjeta stražnjeg brojčanog displaya (što je rijetkost na ZET-ovim Citaro-ima ;). Čeka se kraj druge službe i dolazak klimatiziranog busa na lin 219.