Gradske i prigradske linije

Autor ikar, Prosinac 01, 2007, 13:41:08

Berlingo

Hvala na odgovoru kolega. Meni tako nije izgledalo. Ocito sam bio u krivu.

Shole

Citat: dragec52  u Ožujak 02, 2010, 20:02:48
MOŽE i 720 bez problema, kako znam? E pa lijepo vozio sam  "1" i u nekom svom filmu zaletim prema Zametu za "dujom" i već je bilo kasno za bilo kakve ispravke  i u trenu smislim spas i uključim treči turbo i ZEMLJA-ZRAK prema Z. Zametu jer sam bio siguran da nema 2a na okretištu i okrenem se bez ikakvog problema i na Krnjevo i skrene desno za Bivio i stignem točno na vrijeme polaska. Ispričam se putnicima i bez ijednog njihovog komentara prođe "fulanje". Da nebi pomislili da sam sve to zatajio uredno sam se javio prometniku M.E.

Pa šta ga nisi mogao kod Knauflanda okrenut?  ako ti je rikverc slaba točka, uđeš nutra i imaš parking di se šleperi okreću

dragec52

Haj. Rikverc mi je slaba točka  :o - nisam se sjetio a i da jesam i to nebi izveo da slućajno nebih morao u rikverc.  ::|/ da znam misliti bio bih pilot ili ginekolog  ;D a ne vozač gradskog autobusa/

Berlingo

Postojalo je jos jedno rjesenje a to je trasa nekadasnje prekidne 2A, ali dobio bi mozda dvije minute. Tako da je ova tvoja solucija na kraju najsigurnija. Zato je valjda sve proslo u redu kad se vec silom prilika to i dogodilo.

Mirta

Citat: dragec52  u Ožujak 03, 2010, 18:06:23
::|/ da znam misliti bio bih pilot ili ginekolog  ;D a ne vozač gradskog autobusa/

Ha-ha! Nemam pojma ima li što misliti pilot kada mu je danas sve automatizirano. A ginekolog? Ni slučajno! Što ima misliti kad cijeli svoj radni vijek nezainteresirano zuri u isto i napipa ako ima što napipati (neobično).
Nikad ne reci:"Nikad!".

kico101

ŠĆETO NETO: AUTOTROLEJ NAJAVIO SKORO UVOĐENJE NOVOG GRADSKOG AUTOBUSA
Konačno linija do Svetog Kuzma i Drage
Vozit će se od Svetog Kuzma, preko Sušačke Drage, Sv. Ane, Kontuševom ulicom, preko Podvežice do Brda, te preko Sv. Ane i Drage do Svetog Kuzma
Vozači na Trgu bana Jelačića također iščekuju rezultate probnog perioda vožnjeRIJEKA – Građani s područja Svetog Kuzma i Sušačke Drage mogli bi nakon 11. ožujka konačno dobiti dugoočekivanu gradsku liniju. Mještani Svetog Kuzma s kojima smo prošlog tjedna razgovarali u sklopu naše akcije »Šćeto neto« požalili su se, naime, kako su jedini riječki mjesni odbor, uz Sušačku Dragu, na čijem području nakon pokretanja novog režima javnog gradskog prijevoza nije uvedena gradska linija.

No, prema odgovoru kojeg smo dobili od Autotroleja, toliko puta obećavana gradska linija do Svetog Kuzma trebala bi ubrzo postati stvarnost. Javni gradski prijevoznik izaći će u javnost s konačnim prijedlogom uvođenja gradske linije do Svetog Kuzma i Drage 11. ožujka, po okončanju probnog perioda novog režima javnog gradskog prijevoza.
    Nova gradska linija koja podrazumijeva kružno prometovanje vozila bi prema novoj trasi, i to od Svetog Kuzma, preko Sušačke Drage, nadalje preko Sv. Ane, Kontuševom ulicom, preko Podvežice do Brda, te ponovno preko Sv. Ane i nadalje preko Sušačke Drage do Svetog Kuzma, kažu u Autotroleju. Na zadnjem dogovoru s predstavnicima ova dva mjesna odbora iz Autotroleja je dano čvrsto obećanje da će se njihovi prijedlozi razmotriti, te će se pronaći najbolje moguće rješenje.

Mjesni odbori Sveti Kuzam i Sušačka Draga bili su aktivni u traženju gradskih linija, s obzirom da je riječ o područjima koja pripadaju Gradu Rijeci. Na sastancima s Autotrolejom predložili su dva moguća rješenja, »crvenu« i »plavu« trasu, a Autotrolej je razmotrio oba. Uglavnom, riječ je o mogućem uvođenju gradske linije između polazaka postojećih županijskih, odnosno prigradskih linija 25 i 26 koje prometuju tim područjem i koje ga dobro pokrivaju, te o mogućoj novoj liniji koja bi imala kružno prometovanje. Mjesni odbori Sveti Kuzam i Sušačka Draga načelno su prihvatili rješenje s gradskom linijom koja podrazumijeva kružno putovanje.

Andrej PETRAK

Btw, nešto su se nagužvale linije u ulici Brdo i Kontuševoj. Samo se ne zna što će voziti. Logično bi bilo mini, ali vjerojatno će osvanuti Conecto. nažalost, još jedna linija s presjedanjem, pa se pitam hoće li građani radije koristiti postojeće direktne linije 25 i 26 ili gubiti vrijeme na presjedanju kod tržnice na Podvežici. Ovo mi miriše na novu liniju 3A.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

dragec52

Citat:. A ginekolog? Ni slučajno! Što ima misliti kad cijeli svoj radni vijek nezainteresirano zuri u isto i napipa ako ima što napipati (neobično).

E vidiš upravo si odgovorila kako treba da se shvati moja poanta/ što je umjetnik htio reči/ NAPIPA NEŠTO  ::| - bolje i tamo čačkati i pipkati nego vrtiti se u krug ko pas za vlastitim repom ;D

NP-549

Kico101 zaboravio si najvažniju stvar,

S obzirom da je na sliki Tomo Živa Istina onda i text dobija sasvim drugačiji predznak

mivano

glavno da će svi dobiti gradsku liniju osim Gornje Drenove  >:( ; e da, pitanje za gospođu glasnogovornicu (kad već čita ovaj forum, kako čujem  ;D):  Hoće li mi se Autotrolej udostojiti odogovoriti na mail glede gornjeg upita - poslao sam ga prije par tjedana ?

Shole

A šta bi ti htio?  Ja ne razumijem kakva ti je razlika između busa br 4 ili 11 ?  Pa još ti je bolje da vozi 11 jer znaš točno u sekundu kad ide i ne staje na baš svakoj stanici dok četvorki nikad neznaš kad će se pojavit jer je kružna.  Učestalost liniji je bitna, a ne dali će se linija zvat po brojevima 1-8 ili preko 10.  Ti bi barem to trebao znat

Bari

Iz današnjeg Novog lista

Autotrolej i MO Zamet postigli dogovor oko linije 3a
Bezjaki opet dobivaju izravnu vezu s centrom Rijeke
Linija 3a započet će s vožnjom od Bezjaka do središta Rijeke najvjerojatnije po isteku probnog perioda novog režima javnog gradskog prometa 11. ožujka

RIJEKA – Autobusna linija 3a povezivat će Bezjake izravno s centrom grada, odnosno Trgom Bana Jelačića, dogovoreno je na sastanku predstavnika KD Autotrolej i MO Zamet. Iz Autotroleja je potvrđeno kako će buduća linija 3a, prema dogovoru s predsjednikom MO Zamet Vojmirom Turakom i dopredsjednikom Marijanom Pericom, zadržati dio postojeće linije 3a, uvedene novim režimom gradskog prometa 11. siječnja ove godine, ali i nastavljati promet dalje prema centru grada, a ne samo do ulice Ivana Zavidića na Zametu. Pri tom se, ističu u Autotroleju, vodilo računa o početku, odnosno završetku nastave u Osnovnoj školi Zamet.

»To znači da će polazak u 7.10 sati iz Bezjaka ići do nove dvorane na Zametu iskrcavati putnike i nastaviti prometovanje premu centru grada. Povratak koji kreće u 13.20 sati, kretati će po novom voznom redu iz centra grada, skretati prema dvorani, ukrcati putnike i nastaviti kretanje prema Bezjakima.« stoji u dopisu iz Autotroleja.

Linija 3a započet će s vožnjom od Bezjaka do središta Rijeke najvjerojatnije po isteku probnog perioda novog režima javnog gradskog prometa od dva mjeseca, 11. ožujka.

Time će, nakon višekratnih sastanaka, biti udovoljeno zahtjevu MO Zamet i brojnih stanovnika Bezjaka koji su tražili povratak trase nekadašnje linije 17 koja je to naselje izravno povezivala s centrom.

Iz Autotroleja ističu kako su cijelo vrijeme trajanja probnog perioda bili otvoreni za sve sugestije i prijedloge korisnika i nadležnih Mjesnih odbora, kako bi u konačnici svi korisnici njihovih usluga bili zadovoljni i kako bi javni gradski prijevoz na najbolji mogući način mogao odgovoriti svim njihovim potrebama.

»Kako je kroz spomenuto vrijeme Vijeće Mjesnog odbora Zamet reagiralo po pitanju ukidanja stare linije 17 i uvođenja nove linije 3A, KD Autotrolej bio je u stalnom kontaktu sa spomenutim mjesnim odborom, a kako bi se iznašlo najbolje moguće rješenje.

Tako je između ostalog bio organiziran i obilazak trase linije 3A i mogućih alternativnih pravaca, a nakon čega je dogovoreno kako će MO Zamet dostaviti svoje prijedloge.

Kako je spomenuti mjesni odbor tražio povratak trase stare linije 17, koja je Bezjake i Gornji Zamet, spajala direktno sa centrom grada KD Autotrolej je osimislio i predložio rješenja.

Ovom prilikom napominjeno da je s MO Zamet osim ovog održano još nekoliko sastanaka, te smatramo da organiziranje zbora građana po tom pitanju nije bilo potrebno.

Tako je na sastanku u petak i prije okončanja probnog roka predstavnicima MO Zamet predstavljeno rješenje za spomenutu liniju 3A, a koje su oni prihvatili«.

Autotrolej će, u suradnji s MO Zamet, a temeljem brojanja putnika na nekadašnjoj liniji 17 napraviti novi vozni red, a budući da je linija 3A gradska, zaustavljat će se na svim autobusnim stajalištima, čime će se produžiti će se vrijeme putovanja u odnosu na staru liniju 17.

Na sastanku u KD Autotrolej raspravljalo se i o linijama 2 i 3, pri čemu je dogovoreno da linija broj 3 nastavi prometovanje postojećom trasom, a predstavnici MO Zamet izrazili su zadovoljstvo i postojećom linijom broj 2, no o njenoj konačnoj trasi odlučit će se do isteka probnog perioda.

Marinko GLAVAN
KREPAT MA NE MOLAT !

mivano

Citat: Shole  u Ožujak 06, 2010, 16:31:11
A šta bi ti htio?  Ja ne razumijem kakva ti je razlika između busa br 4 ili 11 ?  Pa još ti je bolje da vozi 11 jer znaš točno u sekundu kad ide i ne staje na baš svakoj stanici dok četvorki nikad neznaš kad će se pojavit jer je kružna.  Učestalost liniji je bitna, a ne dali će se linija zvat po brojevima 1-8 ili preko 10.  Ti bi barem to trebao znat
moj kriterij je učestalost VAN ŠPICE

ikar

Citat: mivano  u Ožujak 06, 2010, 16:35:19
Citat: Shole  u Ožujak 06, 2010, 16:31:11
moj kriterij je učestalost VAN ŠPICE

Pa šestica van špice ne vozi češće od 15 minuta. Neznam dal bi ti se situacija baš popravila...

NP-549

To je valjda postalo "IN" da svaki i najmanji dio grada (bez uvrede) mora imat gradsku liniju.  Nije mi jasno kako nisu shvatili na primjeru Bezjaka da im može samo bit gore.  Uvijek je bolja dobra prigradska linija, nego loša gradska

Berlingo

Ja sam jos uvijek za to da se vrati linija 17. Ali ipak su nesto shvatili. Ici ce ipak linija do grada ma kako se zvala. A bas je neko lijepo napisao da ljudima treba dati priliku. Istina, dugujem Kicotu pice(nce), no meni je bitnije da ljudi vise nece presjedati. I malo cu morati preispitati moj izvor. Ma samo da mi se pojavi u firmi. Poceo je siriti dezinformacije.