Gradske i prigradske linije

Autor ikar, Prosinac 01, 2007, 13:41:08

kico101

Citat: Shole  u Ožujak 08, 2010, 16:30:22
Zašto misliš da je loša takva dvojka?  Tek tad bi došla izražaja pošto ovakvim sad stanjem i nije nešto optrećena na istoku, a na zapadu je stalno krcata.  Ovako bi bila opterećena na obje strane, samo ju treba još malo pojačat onda.  Špica interval 5 minuta
Zašto mislim da je loša? Prolaskom kroz Kampus produžuje se za još barem 5 minuta ( avenija-Dukićeva-Strižićeva-Orijent ), a i ovako je nategnut vr ( mislim da će ponovo ispasti kada počne kopanje u Zvonimirovoj ). Drugo, dio Krautzekove ( od križanja s Avenijom do Orijenta ) tada gubi frekventnu liniju ( 8-ca može biti rješenje, ako se pojača na slijed svakih 15 minuta ). Treće, tko kaže da 2-ka nije opterećena prema Vojaku i Trsatu? Mogu reći da dovoljno pratim situaciju na Sušaku i da zna biti poprilično gužvovito.
Što se tiče Kampusa, dobro bi bilo da postoji linija koja bi prometovala i u smjeru Istok-Zapad ( Dukićeva-avenija ). Možda 7A. A još bolje bi bilo kada bi se otvorio sjeverni ulaz iz pravca Kačjaka. Tada bi se najbrže stizalo iz centra preko ul. Račkog ( možda 4-ka? ). U svakom slučaju, biti će vrlo zanimljivo vidjeti kako će to na kraju ispasti.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Ruske

ne diraj mi 7A :)
kazem, 2B koji bi vozio cesto i radio mali krug, groblje-avenija-natrag negdje prema pampasu i van na groblje...ne bi trebalo puno buseva jer bi cesto isli a krug bi bio mali...
naravno to govorim ja koji nemam nikakvih iskustava i kvalifikacija sa vonim redovima i kako to funkcionira, ali to mi je kao jedna ideja...
ili malo veci krug, kao sta govorite, avenija-iza bolnice-ulaz kod kacjaka-avenija

Berlingo

Ruske

Bari

Mislim da je najbolja solucija produžit dvojku oko bolnice. To što će dvije stanice izgubit frekventnu liniju nema veze, kao što rekoše Kico treba malo sredit osmicu i to je to. Ne vidim razloga da 7A ide tim putem, kao ni uvođenje 2B - taj sam sebi nebi bio svrhu. Za novu liniju sam jedino pod uvijetom ako jednog dana kad krene nova linija prema npr. Svetom Kuzmu i da ona onda ide kroz kampus.
KREPAT MA NE MOLAT !

Berlingo

Citat: Ruske  u Ožujak 08, 2010, 22:44:22
a da :)?
Trebas malo prouciti forum. Ali zapravo nije ni bitno. Nikada to nece zazivjeti. Njihova ideja o liniji 3A je isto mogla i ostati, ali ne ovom glupom trasom gdje ljudi nemaju ni jednu stanicu za presjedanje. Citaju forum ali kao da se trude da naprave sto vece gluposti. Pokopavaju sami sebe i gube povjerenje kod ljudi. 

Ruske

citao sam ja o nekoj izmisljenoj liniji, ali sam zaboravio koja i koji broj...mislim da si bas ti bio u pitanju...tako da najvj je to ta :)

Berlingo

U ponedjeljak je bio na 20A Renault Master. GB (na zalost) nepoznat.

tramvajac 92

Kako je riješeno u ZG: http://www.zet.hr/media/38772/236.pdf (2 zglobna)
Prijedlog za liniju:
Linija 9 Trsat-Kampus
TRSAT                                               KAMPUS
7:00-19:00 svakih 10 minuta          7:15-19:15 svakih 10 minuta
19:15 19:30 19:45 20:00               19:30 19:45 20:00 20:15
Linija ne bi prometovala vikendima i blagdanima...

Ruske

ma sve je to super...ali izmedu centra trsata i kampusa ima 300m...i cesta je jednosmjerna, tako da A smjer bi bio 300m, a B smjer bi trebao oko cijelog trsata za doc na pocetnu stanicu jedno 3km tako nesto...ili sporednim ulicama preko sjevernog dijela (gdje prometuje 1B po strmici), samo neznam da li bi conecti mogli gore putovati...

Lion

Znamo da stanovnici Kantride traze liniju koja ih povezuje direktno s Trsatom i da nisu zadovoljni sto 1a ide samo do grada. Liniju 1a produziti do tamo i nek ide kroz kampus. Stvar rijesena, svi zadovoljni.  :D
Dvije muhe jednim udarcem.   ;)
Grad ti kao svome stanovniku pruži priliku da umjesto sasvim solidne prigradske linije dobiješ lošiju gradsku liniju. Ali si na kraju krajeva građanin, jel tako?!

Berlingo

Na Trampovom bregu vidio danas 103. To ce biti onaj sta je bio i jucer. Vrlo vjerovatno!

Lion

Citat: Bari  u Ožujak 06, 2010, 16:33:01
Iz današnjeg Novog lista

Autotrolej i MO Zamet postigli dogovor oko linije 3a
Bezjaki opet dobivaju izravnu vezu s centrom Rijeke
Linija 3a započet će s vožnjom od Bezjaka do središta Rijeke najvjerojatnije po isteku probnog perioda novog režima javnog gradskog prometa 11. ožujka

RIJEKA – Autobusna linija 3a povezivat će Bezjake izravno s centrom grada, odnosno Trgom Bana Jelačića, dogovoreno je na sastanku predstavnika KD Autotrolej i MO Zamet. Iz Autotroleja je potvrđeno kako će buduća linija 3a, prema dogovoru s predsjednikom MO Zamet Vojmirom Turakom i dopredsjednikom Marijanom Pericom, zadržati dio postojeće linije 3a, uvedene novim režimom gradskog prometa 11. siječnja ove godine, ali i nastavljati promet dalje prema centru grada, a ne samo do ulice Ivana Zavidića na Zametu. Pri tom se, ističu u Autotroleju, vodilo računa o početku, odnosno završetku nastave u Osnovnoj školi Zamet.
»To znači da će polazak u 7.10 sati iz Bezjaka ići do nove dvorane na Zametu iskrcavati putnike i nastaviti prometovanje premu centru grada. Povratak koji kreće u 13.20 sati, kretati će po novom voznom redu iz centra grada, skretati prema dvorani, ukrcati putnike i nastaviti kretanje prema Bezjakima.« stoji u dopisu iz Autotroleja.
Linija 3a započet će s vožnjom od Bezjaka do središta Rijeke najvjerojatnije po isteku probnog perioda novog režima javnog gradskog prometa od dva mjeseca, 11. ožujka.
Time će, nakon višekratnih sastanaka, biti udovoljeno zahtjevu MO Zamet i brojnih stanovnika Bezjaka koji su tražili povratak trase nekadašnje linije 17 koja je to naselje izravno povezivala s centrom.
Iz Autotroleja ističu kako su cijelo vrijeme trajanja probnog perioda bili otvoreni za sve sugestije i prijedloge korisnika i nadležnih Mjesnih odbora, kako bi u konačnici svi korisnici njihovih usluga bili zadovoljni i kako bi javni gradski prijevoz na najbolji mogući način mogao odgovoriti svim njihovim potrebama.
»Kako je kroz spomenuto vrijeme Vijeće Mjesnog odbora Zamet reagiralo po pitanju ukidanja stare linije 17 i uvođenja nove linije 3A, KD Autotrolej bio je u stalnom kontaktu sa spomenutim mjesnim odborom, a kako bi se iznašlo najbolje moguće rješenje.
Tako je između ostalog bio organiziran i obilazak trase linije 3A i mogućih alternativnih pravaca, a nakon čega je dogovoreno kako će MO Zamet dostaviti svoje prijedloge.
Kako je spomenuti mjesni odbor tražio povratak trase stare linije 17, koja je Bezjake i Gornji Zamet, spajala direktno sa centrom grada KD Autotrolej je osimislio i predložio rješenja.
Ovom prilikom napominjeno da je s MO Zamet osim ovog održano još nekoliko sastanaka, te smatramo da organiziranje zbora građana po tom pitanju nije bilo potrebno.
Tako je na sastanku u petak i prije okončanja probnog roka predstavnicima MO Zamet predstavljeno rješenje za spomenutu liniju 3A, a koje su oni prihvatili«.
Autotrolej će, u suradnji s MO Zamet, a temeljem brojanja putnika na nekadašnjoj liniji 17 napraviti novi vozni red, a budući da je linija 3A gradska, zaustavljat će se na svim autobusnim stajalištima, čime će se produžiti će se vrijeme putovanja u odnosu na staru liniju 17.
Na sastanku u KD Autotrolej raspravljalo se i o linijama 2 i 3, pri čemu je dogovoreno da linija broj 3 nastavi prometovanje postojećom trasom, a predstavnici MO Zamet izrazili su zadovoljstvo i postojećom linijom broj 2, no o njenoj konačnoj trasi odlučit će se do isteka probnog perioda.

Marinko GLAVAN

Ja se ponadao, a od ovog vjerojatno NISTA. Danas je 11.3. i nema nikakve naznake da ce ista mijenjati.  :-X
Grad ti kao svome stanovniku pruži priliku da umjesto sasvim solidne prigradske linije dobiješ lošiju gradsku liniju. Ali si na kraju krajeva građanin, jel tako?!

ikar

Pa ko je vidio da se u Srijedu mjenja???? Strpi te se i počekajte još tjedan dana.

Lion

Da, ali ocekivao sam bar da ce se nekakva obavijest danas pojaviti na trolejevoj stranici, tjedan dana prije 11.1. bili su cak i novi vozni redovi objavljeni.
Al dobro, valjda sam samo nestrpljiv.  ;)