Linije - razno 2015.

Autor Ivan, Veljača 02, 2015, 14:26:03

dean25

Navedena dvojica niti su samostalni niti imaju znanja.
Oni su tu da sprovedu političke naloge u djelo i ništa više od toga.

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Ivan

Baš me zanima čime je Rugvica dobila ovoliko pažnje Grada Zagreba, prvo se "Poslovna zona Zagreb Istok" otvara pod blagoslovom gradonačelnika tamo gdje Grad neće ubirati prirez, a sad iz čijeg će džepa i pod kojim uvjetima funkcionirati ove linije i zašto oko njih urgira gradonačelnik dok kad drugi kao Dugo Selo ili Brdovec traže ZET, onda ZET uredno kaže koliko traži subvencija, da to puno košta i da vjerojatno ni nema vozača jer mora reducirati udarne linije poput 17 ili 220...

Ivan

Uglavnom, ovo bi moralo biti dosta zonirano, sama Rugvica u 3. zoni, Ježevo u 4., a Prevlaka debelo u 4. zoni jer je od KT jednako udaljena ili malo i dalje nego i Cerovski Vrh od Glk.

Nadam se da tamo moraju ići Conecti jer već i neke kraće linije (npr. 160 ili 274) su za putnike preduge i mučne u trovratom i pretvrdom Citaru ili Lion's Cityju.

421

http://www.vecernji.hr/zg-vijesti/od-rugvice-do-kvatrica-zet-ovim-autobusom-1020639

Stanovnici Rugvice uskoro bi umjesto autobusima Čazmatransa do Zagreba mogli ZET-om. Osnovno što se očekuje od pregovora, koje je započeo gradonačelnik Milan Bandić, a vode ih čelnik Rugvice Mato Čičak i predstavnici ZET-a, jeftiniji je prijevoz građana i češće linije.Podsjetimo, trenutačno je cijena pojedinačne karte Čazmatransa 25 kuna, a mjesečne radničke oko 860 kuna.
–ZET je u suradnji s resornim službama Grada i Općine već izradio cjelokupan prijedlog prometno–tehničkih rješenja - kazali su iz Ureda gradonačelnika.
Prema tom prijedlogu, Rugvica bi bila povezana s Kvaternikovim trgom, a autobusi bi vozili na dionici Hrušćica – Ježevo te Hrušćica – Prevlaka čime bi se znatno poboljšala prometna povezanost i na području općine Rugvica, ali i same općine sa Zagrebom. Iz Ureda gradonačelnika su kazali da se još samo čeka suglasnost Općine. Čelnik Rugvice Mato Čičak potvrdio je da se pregovara te kazao da će o svemu uskoro odlučiti Općinsko vijeće.
– Zalažemo se za dolazak ZET-a u našu općinu no vodimo pregovore oko troškova.
Naime, Općina može cijeli projekt sufinancirati s maksimalno 600 tisuća kuna, no u prijedlogu ugovora od ZET-a stoji da se obvežemo davati subvencije ukoliko trošak ne pokrije prodaja karata.
Ta subvencija po prijedlogu može bit i do 2,6 milijuna kuna, a budući da je naš proračun oko 7 milijuna to nam je neprihvatljivo - kazao je Čičak.
Dodao je da se nada da će ZET prihvatiti ugovor kako bi autobusi čim prije mogli prevoziti putnike.

russian_roulette

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

421

Citat: smogovci.bbb2  u Srpanj 16, 2015, 19:56:47
Josip Miletić dipl. ing. je Voditelj odjela za razvoj prometa pri Službi za nadzor, upravljanje i razvoj prometa u ZET-u a u Gradu Zagrebu Dubravko Mahović koji je Voditelj odsjeka za javni gradski, cestovni i auto taksi promet. Oni su tate mate za konačnu trasu autobusne linije uz suglasnost MUP-a i Min. prometa. E sad pitanje svih pitanja je da li su samostalni i neznaju ili znaju ali nesmiju good_boy
Objava imena bez njihova znanja nije korektna.Dovodi navedene osobe u loš položaj.
Citat: dean25  u Srpanj 16, 2015, 20:33:01
Navedena dvojica niti su samostalni niti imaju znanja.
Oni su tu da sprovedu političke naloge u djelo i ništa više od toga.
Ispravak: potonji nije samostalan i mora sprovesti politički nalog u djelo , dok je predlagatelj itekako kompetentan i vrlo samostalan, ali niži u hijerarhijskom lancu.
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tamlover

Ovo za Rugvicu je smiješno i mogao bi se Krešo Gulić u Bistri postavit u niski start ako prođe bilo kakav ugovor s općinskih 600 tisuća kuna za sufinanciranje ZET-a. A vrlo vjerojatno je Rugvici ZET ponudio slično što i Jakovlju koje je na kraju moralo odustati.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

conecto

Samo ne znam s kojim autobusima i vozačima misle voziti sad i to. Velika je frka s busevima i za trenutni ljetni vozni red jer nema dijelova, a jučer je npr. izašao samo jedan 212 jer nema vozača
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

STIB

Citat: 421  u Kolovoz 22, 2015, 14:01:37
http://www.vecernji.hr/zg-vijesti/od-rugvice-do-kvatrica-zet-ovim-autobusom-1020639
...
Prema tom prijedlogu, Rugvica bi bila povezana s Kvaternikovim trgom, a autobusi bi vozili na dionici Hrušćica – Ježevo te Hrušćica – Prevlaka
Može mi netko objasniti kako se to zamislilo?
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

conecto

Prema napisanom valjda bi ekipa u Hruščici presjedala na 276 na kojem je poslije Resnika ionako već dovoljno gužve. Iako informacije dnevnih novina je najbolje uzeti s rezervom...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

421

Citat: STIB  u Kolovoz 23, 2015, 20:59:51
Može mi netko objasniti kako se to zamislilo?
Zamišlja ih previše, a samo jedan znade objasniti! perfeto

822DoDo

Bolje bi im bilo da produže 269 do Dugog Sela i ubace još koji vozni red (kada će biti buseva i vozača - ako ćemo ikada doživjeti taj dan).
Da besmislenu 282 ukinu i 281 produže do Sesveta i stave još taj jedan bus sa 282 da vozi.
Da otvore napokon novo okretište u Dumovcu a ne da se vrijeme polaska čeka nasred ceste.
Da se izbore za asfaltiranje ceste prema Čučerju i neko produženje voznog vremena a ne da im vozač ode na bolovanje kad vidi da ima cijeli tjedan 209.
Da se linija 274 vrati do Glavničice (Laktec je grad Sveti Ivan Zelina a nije druga zona - tko bi i plaćao dodatnih 10kn 1,5km).
Da 225 ne putuje besmisleno u Resnik.
Da barem izmijene brojeve linija kad već ne mogu dva busa voziti svaki na svoju stranu. (271/272) Čemu dva broja ak sve vozi jedan bus, zbog onog jednog polaska koji ide samo za Glavnicu donju? I dalje su mogli jedan broj izbaciti i ostaviti samo 272 Dubec - Jesenovec - Glavnica donja - Moravče. Ili jednostavnije 272 Dubec - Sesvete - Moravče (svi znaju kuda vozi - oni koji moraju znati, uvijek ima nekih koji ne znaju pa pitaju).
Da jedan bus vozi 201 a drugi 202, a ne da si svaki krug vozač razmišlja gdje ide i gdje će stati na Kvatriću. Znam da ljudi nastavljaju put s Kozjaka prema Kaptolu ali opet, da netko hoće mogao bi uskladiti vremena polazaka i putnici bi na Kvatriću samo prešli 3m i sjeli u drugi bus a vozačima bi bilo lakše.
Ova najnovija izmišljanja sa Hrušćicom, Prevlakom su u najmanju ruku smiješna
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

tamlover

Ma to je ziher sve kriv onaj imenovani u gradskom uredu, a kompetentni i samostalni ne smije ni razmišljat... Ironičan sam, naravno. Tromost cijelog sustava je najgora od svega i onda stvari koje se rade promptno (po nalogu tate) dolaze dodatno do izražaja jer zapravo ispada da je to jedino što se ikad i napravi. Ostalo stoji i čeka neka bolja vremena, bolje direktore....
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

smogovci.bbb2

smogovci.bbb2